Neagu de Nancy

Publicat in Sport 04 Decembrie 2018 195 ori
Google+ WhatsApp
Neagu de Nancy
Neagu de Nancy

Romănia va merge mai departe la Campionatul European în grupa principală de la Nancy de la unde va înfrunta, după toate calculele, Olanda, Ungaria și Spania. Fetele antrenate de Ambros Martin și Horațiu Pașca au ca obiectiv locurile 1-6 însă toată lumea își dorește prezența în semifinale ceea ce înseamnă automat calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. Tricolorele își vor lua adio de la sala din Brest odată cu jocul de măine, de la ora 22.00. Romănia vrea să căștige și împotriva Norvegiei, echipă ce a surclasat Cehia. Va fi o adevărată finală pentru primul loc al grupei însă ambele echipe sunt calificate mai departe.

Într-o bună măsură și datorită unor jucătoare predestinate să devină marcatoare. Cristina Neagu și Eliza Buceschi sunt ''gurile de foc'' ale Romăniei la Campionatul European din Franța. Datorită golurilor reușite în succesul cu Germania, Neagu a devenit cea mai bună marcatoare a unui turneu final european din toate timpurile. Superstarul Romăniei a ajuns la 206 goluri doborănd recordul deținut, pînă acum, de unguroaica Agnes Farkas.

Liderul naționalei mai are cel puțin încă doua turnee de European în față, astfel că acest record ar putea rămăne valabil mult timp de acum inainte. Următoarea jucatoare din top este suedeza Isabelle Gullden, cu 172 de goluri. Dacă Neagu este cea mai eficientă all-time coechipiera sa, Buceschi, este golgetera turneului francez. Eliza a marcat 20 de goluri pînă acum în victoriile cu Cehia, 9 goluri, și Germania, 11 goluri. Împotriva cehoaicelor frumoasa handbalistă a fost declarată MVP-ul partidei. Iar după jocul cu nemțoaicele, ,,îngerul păzitor'' Denisa Dedu a primit premiul respectiv datorită prestației din poartă. Sursa foto:ehf-euro.com

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office