Romănia dată cu VAR

Publicat in Sport 03 Decembrie 2018 232 ori
Google+ WhatsApp
Romănia dată cu VAR
Romănia dată cu VAR

Sistemul de Arbitraj Video(VAR) este implementat tot mai mult la nivel mare. Cu ocazia tragerii la sorti pentru preliminariile Campionatului European 2020, gazduita de orasul Dublin, UEFA a decis introducerea arbitrajului video si la turneul final al Euorpeanului Under 21, programat in luna iunie in Italia si San Marino. Acolo unde va juca si Romania intr-o grupa cu Anglia, Croatia si Franta. Se pare ca oficialii UEFA au hotarat acest lucru tinand cont de succesul pe care acest sistem l-a avut in ultimele luni.

Tot in Irlanda forul european a decis ca sistemul de arbitraj video sa fie folosit si in cupele europene. Mai precis din optimile UEFA Champions League, dar si in finala din 2019 a Europa League. "Suntem gata sa folosim VAR mai repede decat planuisem initial si suntem convinsi ca acesta va fi in beneficiul competitiilor si va aduce un ajutor de valoare arbitrilor si va conduce la reducerea deciziilor incorecte", a declarat presedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

UEFA planuise sa introduca VAR-ul din sezonul urmator al Champions League, inca din faza play-off-urilor de calificare din august. Cu ocazia acestui eveniment s-a mai hotarat introducerea unei noi competitii europene denumita Europa League 2. In cadrul acestei intreceri vor participa 32 de echipe, repartizate in opt grupe, urmate de optimi, sferturi, semifinale si finala. In EL 2 se va juca si un baraj intre echipele de pe locul 2 si 3 venite din Europa League. Barajul va avea loc inainte de optimi. Echipa care castiga Europa League 2 va avea dreptul sa participe in Europa League anul urmator. Sursa:sport.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office