Tricolorul LMV Ploiești(născut 2007-decedat 2018)

Publicat in Sport 03 Octombrie 2018 346 ori
Google+ WhatsApp
Tricolorul LMV Ploiești(născut 2007-decedat 2018)
Tricolorul LMV Ploiești(născut 2007-decedat 2018)

Este oficial! Tricolorul LMV Ploiești a fost arborat în bernă! Un club cu două trofee căștigate într-un singur sezon și-a dat ultima suflare! Căștigătoare a titlului național și a Cupei Romăniei în sezonul 2017-2018, nu mai există. Astăzi, s-a trimis, oficial, la Federația Romănă de Volei hârtia de retragere din competiţiile organizate de forul bucureștean! Principalul finanțator, Daniel Mocanu, nu a mai avut disponibilitate să susțină echipa. Nici măcar cu o variantă de avarie, doar juniori în teren, așa cum se zvonise la un moment dat.

În această vară, conducătorii clubului au cerut sprijinul la nivelul autoritățile județene, la cele locale și chiar la nivel parlamentar, însă, din păcate, apelul lor nu s-a ''pupat" cu socotelile celor care au funcții de decizie. Această retragere sărăcește și mai mult sportul în județul Prahova și în municipiul Ploiești. Orașul mai este reprezentat doar de echipa de fotbal Petrolul și de Hipodromul Ploiești. Totodată această ''moarte'' înseamnă și faptul că orașul nu mai are nici o formație care să-l reprezinte la nivel naţional, în primă ligă de seniori, pe segmentul extra-fotbal.

Tricolorul a rezistat 11 ani în ''sportul la fileu'' fiind înființată în 2007 și desființată în 2018. În acest timp a evoluat în divizia secundă, iar în 2015 a promovat în Divizia A1. S-a menținut la cel mai înalt nivel timp de trei ani, iar în sezonul 2017-2018 a reușit dubla campionat-cupă. Însă contrar acestor performanțe, clubul s-a evaporat iar această situație este tradițională pentru urbea lui Caragiale. Desființarea Tricolorului a fost precedată, în 2016, de falimentul Petrolului și de evaporarea echipei de handbal feminin CSM Ploiești, după un sezon în care obținuse, în premieră, calificarea în cupele europene. În vara lui 2015, s-a produs dispariția Asesoftului, tot după un sezon cu performanțe, în 2009, Uztel Ploiești și-a terminat povestea în handbalul masculin și ca un făcut, în 2006, tot o echipă de volei, Petrom Ploiești, a rămas fără susținere financiară în condițiile în care căștigase ambele trofee interne.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office