Doar 20 de minute pentru a trata hernia de disc! Se întâmplă la Brașov

Publicat in Sfatul medicului 06 Martie 2016 2955 ori
Google+ WhatsApp
Doar 20 de minute pentru a trata hernia de disc! Se întâmplă la Brașov
Doar 20 de minute pentru a trata hernia de disc! Se întâmplă la Brașov

În doar 20 de minute, pacienții care suferă de dureri de spate și sunt diagnosticați cu hernie de disc, pot scăpa de această suferință prin procedura numită Nucleoplastia, un tratament inedit, practicat la spitalul Sf. Constantin din Brașov.

„Avantajul acestei metode de tratament este diminuarea presiunii la nivelul discului intervertebral degenerat și scăderea tensiunii la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fără ca pacientul să sufere vreo incizie”, a declarat dr. Mihail Dăncescu, șeful secției Neurochirurgie din cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brașov. (inturda.ro)

NUCLEOPLASTIA-POR-FIBRA-OPTICA


Hernia de disc este încadrată în categoria afecțiunilor degenerative ale coloanei vertebrale și se manifestă la nivelul discurilor aflate între vetrebrele coloanei. În prezent, este una dintre cele mai serioase boli de natură neurologică afectând un număr din ce în ce mai mare de oameni, în unele cazuri prezentând o creștere a intensității suferinței produse.

shutterstock_253280038


Ani de zile pacienții au respins intervenția chirurgicală clasică fiindu-le teamă de paralizie totală sau parțială. Ultimii ani de cercetare în domeniu au rezultat cu apariția conceptului de chirurgie spinală minim-invazivă.

Aceasta noua tehnică, Nucleoplastia, “a fost folosită până acum în lume de peste 5 milioane de ori și a dat, la cazurile care au avut o indicație operatorie corectă, rezultate bune și foarte bune în 85% din cazuri” spune dr. Gheorghe Crăciun, Director Medical la Clinica de Ortopedie Ortomed „Alex Bucur” din Cluj-Napoca. “Această metodă chirurgicală minimal invazivă se efectuează ambulator, permițând pacientului să părăsească clinica în ziua operației.” Procedeul constă în “plasarea precisă a canulei (acului) în discul intervertebral. Această manoperă se face sub control strict radiologic. Prin această canulă se introduce o sondă specială care prin plastificarea nucleului pulpos (coblațiune și coagulare) reduce presiunea din discul intervertebral, eliberând nervii de sub apasare și reducând sau înlăturând durerile.” (saptamanamedicala.ro)

Nucleoplastia nu necesită anestezie generală, ci locală și este recomandată persoanelor cu hernie de disc uşoară, acele cazuri la care tratamentul medicamentos sau fizioterapia nu-şi mai fac efectul și ca urmare au dureri mari dar nu au nevoie de o intervenţie chirurgicală complicată.

Foarte importantă este vârsta pacienților care aleg această metodă. La cei care au peste 60 de ani, o astfel de intervenție nu este recomandată deoarece „discul vertebral nu mai este elastic, iar interiorul acestuia este uscat. În schimb, lor li se pot face infiltraţii cu alcool şi ozon pentru diminuarea durerilor” spune Bogdan Dorobăţ, medic primar radiologie intervenţională la Spitalul Universitar din Bucureşti. (romanialibera.ro)

h7-010

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office