SUCCES pe piața farmaceutică - O gravă boală de sânge are de acum tratament

Publicat in Sanatate & Frumusete 05 Septembrie 2018 740 ori
Google+ WhatsApp
SUCCES pe piața farmaceutică - O gravă boală de sânge are de acum tratament
SUCCES pe piața farmaceutică - O gravă boală de sânge are de acum tratament

Sanofi a obţinut acordul UE pentru un medicament destinat tratării unei boli rare de coagulare a sângelui

Producătorul farmaceutic francez Sanofi a obţinut acordul Uniunii Europene pentru un medicament destinat tratării unei boli rare de coagulare a sângelui, numită purpura trombotică trombocitopenică, transmite Reuters, scrie News.ro.

Comisia pentru Produse Medicinale pentru Uz Uman al Agenţiei Europene pentru Medicamente a recomandat în iunie aprobarea caplacizumab, un medicament pe bază de nanocorpi destinat acestei boli a sângelui care are printre simptome apariţia de echimoze pe corpul bolnavului.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite evaluează acest medicament în procedură rapidă, fiind posibil să îşi dea acordul la începutul anului 2019.

Sanofi estimează că aproximativ 7.500 de pacienţi din SUA, Europa şi Japonia manifestă în prezent simptome ale acestei boli şi speră ca în acest an să introducă caplacizumab pe piaţa din Germania.

Caplacizumab, care va fi comercializat sub numele de Cablivi, a fost dezvoltat de compania belgiană Ablynx, cumpărată de Sanofi la începutul acestui an, pentru 3,9 miliarde de euro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office