Ce este cancerul pancreatic, boala de care a murit Ionela Prodan! Primele simptome

Publicat in Sanatate & Frumusete 17 Aprilie 2018 1499 ori
Google+ WhatsApp
Ce este cancerul pancreatic, boala de care a murit Ionela Prodan! Primele simptome
Ce este cancerul pancreatic, boala de care a murit Ionela Prodan! Primele simptome

Cancerul pancreatic este una dintre cele mai periculoase forme de cancer. Ascuns în cavitatea abdominală, acesta este extrem de dificil de monitorizat. Pacienții ajung de cele mai multe ori la doctor în stadii terminale. După moartea Ionelei Prodan, răpusă de această boală cruntă, tot mai mulți oameni s-au întrebat ce este cancerul pancreatic și care sunt primele simptome.

În stadiile terminale, tratamentul pentru cancerul pancreatic are puține șanse de reușită. Speranța de viață a pacienților aflați în metastază este de circa 3-6 luni din momentul diagnosticării. Peste 50% dintre pacienți au deja metastaze când ajung la medic cu primul simptom.

Simptomele cancerului pancreatic

Există unele simptome ale cancerului pacreatic. Medicii ne sfătuiesc să avem grijă la aceste „semne”.

  • Diabet instalat brusc – 40% din pacienții diagnosticați cu cancer pancreatic au aflat că au diabet cu 1-2 ani înainte de a-și descoperi boala malignă. Diabetul este cauzat în unele cazuri de prezența unei tumori în organism.
  • Ochi și piele galbenă. Chiar și cea mai mică tumoare la pancreas poate bloca canalul de evacuare a bilei în colecist, cauzând instalarea icterului.
  • Mâncărimi la nivelii pielii. Un efect secundar al icterului este apariția mâncărimilor în palme și tălpi.
  • Lipsa poftei de mâncare. Cu 6-8 luni înainte de diagnosticare, pacienților le piere pofta de mâncare. Ei scad brusc în greutate și se simt sătui, deși mănâncă foarte puțin.
  • Arsuri abdominale – arsura radiază către zona dorsală și dispare când bolnavul se apleacă în față.
  • Veziculă biliară mărită – blocarea canalului de evacuare a bilei determină acumularea în vezică și creșterea în volum a acestuia, potrivit csid.ro.
  • Scaunde deschise la culoare, grasoase, foarte urât mirositoare
  • Scaune negricoase – sângerarea în intestinele superioare cauzează acest simptom.
  • Pierderea subită în greutate

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.