Veste șoc dată de medici: Laptele poate provoca mari probleme de sănătate

Publicat in Sanatate & Frumusete 10 Aprilie 2018 743 ori
Google+ WhatsApp
Veste șoc dată de medici: Laptele poate provoca mari probleme de sănătate
Veste șoc dată de medici: Laptele poate provoca mari probleme de sănătate

Am auzit mereu că laptele este excelent pentru întărirea oaselor. Dar medicii din întreaga lume tocmai au negat acest lucru.

Specialiștii spun că laptele de vacă procurat din magazine nu ar fi chiar așa de benefic pentru organism pe cât se crede. Unul dintre motive îl constituie procesul de pasteurizare, adică de fierbere, în timpul căruia laptele suferă o serie de transformări nu tocmai propice.

Acest proces este pus in practica de toti producatorii pentru a prelungi durata de valabilitate a laptelui si pentru a distruge bacteriile si alti germeni patogeni periculosi. Problema este ca procesul omoara totodata si bacteriile benefice, probioticele, precum si unele enzime si nutrienti importanti.

Printre altele, procesul de pasteurizare distruge enzimele naturale din laptele crud si afecteaza structura chimica a calciului continut. Calciul este un mineral esential pentru dezvoltarea oaselor, mai ales la copii. In plus, s-a demonstrat ca alimentele supuse procesului de pasteurizare au un risc mai ridicat de a provoca alergii, iar uneori chiar boli cardiovasculare si cancer.

Laptele crud nu poarta intotdeauna germeni patogeni, totul depinde de modul de obtinere si fabricatie a acestuia, de alimentatia vitelor, precum si de conditiile de igiena de pe durata colectarii si fabricarii. Marea majoritate a laptelui pasteurizat existent astazi pe piata provine de la animale inghesuite in custi, si indopate cu hormoni sintetici si antibiotice.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.