Cercetătorii au descoperit un nou TRATAMENT revoluționar pentru acest tip de CANCER: Se injectează un VIRUS

Publicat in Sanatate & Frumusete 10 Ianuarie 2018 594 ori
Google+ WhatsApp
Cercetătorii au descoperit un nou TRATAMENT revoluționar pentru acest tip de CANCER: Se injectează un VIRUS
Cercetătorii au descoperit un nou TRATAMENT revoluționar pentru acest tip de CANCER: Se injectează un VIRUS

Tratament revoluţionar pentru tratarea cancerului cerebral. Un virus injectat direct în fluxul sanguin ar putea fi utilizat pentru tratarea persoanelor cu tumori cerebrale agresive, sugerează rezultatele unui nou studiu, conform Agerpres.

Cercetătorii au detectat că un virus care apare în mod natural ar putea fi utilizat sub forma unei imunoterapii eficiente în cazul pacienţilor cu tumori cerebrale sau alte tipuri de cancer care se pot răspândi şi în zona cerebrală. Conform Medical Express, noul tip de virus denumit reovirus poate trece de bariera fluxului sanguin pentru a ajunge la tumoră, loc în care se multiplică şi distruge celulele canceroase.

De asemenea, virusul poate activa sistemul de apărare al organismului care atacă tumorile. Autorii studiului din cadrul Universităţii Leeds din Londra consideră că terapia cu reovirus putea fi utilizată concomitent cu alte terapii de tratarea a cancerului. Singurul efect al virusului pe care pacientul îl resimte sunt simptomele răcelii, deoarece virusul atacă celulele canceroase, dar nu şi pe cele sănătoase. Până în prezent, specialiştii nu ştiau că virusul poate trece bariera fluxului sanguin pentru a pătrunde în ceulele tumorii.

În cadrul studiului au fost implicaţi 9 pacienţi. Toţi aveau o foormă de cancer care se răspândea şi în zona creierului. Deşi tumorile acestora trebuiau îndepărtate chirurgical, cu câteva zile înainte de operaţie le-a fost injectat virusul în sistemul sanguin. Odată îndepărtate tumorile, acestea au fost analizate la microscop, iar echipa de specialişti a putut observa că virusul a reuşit să pătrundă în profunzimea tumorii. De asemenea, prezenţa reovirusului a dus la stimularea sistemului imunitar, globulele albe reuşind să atace mult mai eficient cancerul. În prezent, specialiştii încep să administreze reovirusul alături de celelalte terapii de tratare a cancerului în cadrul testelor clinice.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office