Tratarea DEPRESIEI prin sport, varianta aleasă de tot mai mulți români

Publicat in Sanatate & Frumusete 03 Ianuarie 2018 438 ori
Google+ WhatsApp
Tratarea DEPRESIEI prin sport, varianta aleasă de tot mai mulți români
Tratarea DEPRESIEI prin sport, varianta aleasă de tot mai mulți români

Depresia este o tulburare afectiva caracterizata printr-o stare de profunda nefericire. Oricine poate experimenta cel putin un episod depresiv major de-a lungul vietii.

Cauza poate fi atat de natura emotionala, cat si fizica: o alimentatie saracacioasa, lipsa exercitiilor fizice, contractarea unei boli sau existenta unui dezechilibru hormonal.

Netratata, depresia poate avea consecinte extrem de grave, ducand pana la sinucidere. De foarte mare ajutor sunt activitatile sportive si recreative, cum ar fi practicarea sportului preferat sau cultivarea unui hobby care sa te puna in contact cu un grup de oameni care impartasesc aceeasi pasiune.

O singură oră de sport pe săptămână poate preveni depresia. Oamenii de ştiinţă spun că nici măcar nu contează ce tip de exerciţii facem.

Specialiştii au analizat întâi peste 33.000 de adulţi sănătoşi, fără tulburări psihice şi au comparat apoi datele cu cele ale unui studiu realizat în Norvegia, între 1984 şi 1997, potrivit mindfitapp.com.

Au observat că subiecţii care nu au făcut deloc sport au avut un risc cu 44% mai mare să facă depresie în comparaţie cu cei care s-au antrenat măcar o oră pe săptămână.

Şi cred că 12% dintre cazurile de depresie apărute ulterior ar fi putut fi prevenite. Experţii spun că nu contează cât de intens este exerciţiul pe care îl facem şi că putem obţine beneficii indiferent de vârstă sau sex.

Potrivit proprietarilor sălilor de fitness din România, to mai mulți români recurg la terapia prin sport, procentul cel mai mare înregistrându-se în rândul persoanelor extrem de ocupate, antreperenori sau persoane cu funcții de responsabilitate sau conducere. Și în ceea ce privește numărul angajatorilor români care recurg la bonusuri tip abonamente la săli de sport, numărul acestora a fost într-o continuă creștere în ultimii ani.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office