Iata care sunt cele 5 tipuri de ANXIETATE si DEPRESIE si cum pot fi tratate

Publicat in Sanatate & Frumusete 27 Decembrie 2017 653 ori
Google+ WhatsApp
Iata care sunt cele 5 tipuri de ANXIETATE si DEPRESIE si cum pot fi tratate
Iata care sunt cele 5 tipuri de ANXIETATE si DEPRESIE si cum pot fi tratate

Cinci noi categorii de boli mintale care depăşesc diagnosticele actuale mai largi ale anxietăţii şi depresiei au fost identificate de cercetători într-un studiu realizat la Stanford.


Cele cinci categorii, definite prin simptome specifice şi zone de activare a creierului, sunt: tensiune, excitaţie anxioasă, anxietate generală, anhedonie – incapacitatea de a simţi plăcerea şi melancolia, scrie neurosciencenews.com preluat de MedLife.


Încercam să descifrăm suprapunerea simptomelor în diagnosticele noastre actuale, astfel să putem veni cu opţiuni de tratament adaptate, spun cercetătorii în studiul lor, care a fost publicat în JAMA Psychiatry.


În prezent, depresia şi anxietatea sunt principalele cauze ale dizabilităţii şi ale productivităţii scăzute la nivel mondial şi doar o treime dintre pacienţi se recuperează de la tratament.


Categoriile largi de diagnosticare definite de Manualul de Diagnostic şi Statistic al Tulburărilor Mentale, cum ar fi anxietatea şi depresia, au atât de multe simptome care se suprapun încât este dificil să se identifice markerii biologici pentru tratamente potenţiale.


Cercetătorii au colectat şi procesat date de la 420 de participanţi, atât sănătoşi cât şi cu diagnostice de anxietate şi depresie. Participanţii au fost supuşi unor teste care au inclus cartografierea creierului, auto-raportarea simptomelor şi teste de diagnostic psihiatrice. Cercetătorii au măsurat modul în care participanţii au funcţionat în viaţa de zi cu zi, capacitatea lor de a construi relaţii sociale şi perspectiva generală asupra vieţii.


Aceleaşi teste au fost efectuate cu un al doilea eşantion independent de 381 de persoane. Cercetătorii au procesat datele şi au reuşit să identifice aceleaşi cinci categorii noi în ambele grupuri.


Rezultatele au arătat că 13% dintre participanţi au fost caracterizaţi prin excitare anxioasă, 9% prin anxietate generală, 7% prin anhedonie, 9% prin melancolie şi 19% prin tensiune.

DESCRIEREA NOILOR CATEGORII DE ANXIETATE ŞI DEPRESIE

Tensiune: Acest tip este definit de iritabilitate. Oamenii sunt prea sensibili, emoţionali şi copleşiţi. Anxietatea face ca sistemul nervos să fie hipersensibil.
Excitaţia anxioasă: funcţionarea cognitivă, cum ar fi capacitatea de a se concentra şi de a controla gândurile, este afectată. Simptomele fizice includ bătăi de inimă rapide, transpiraţie şi senzaţie de stres. Oamenii spun lucruri de genul ” simt că mi-am pierdut mintea „. Nu-şi pot aminti lucruri de la un moment la altul.
Melancolia: Oamenii întâmpină probleme cu funcţionarea socială. Restricţiile interacţiunilor sociale provoacă în continuare dificultăţi.
Anhedonia: Simptomul principal este incapacitatea de a simţi plăcerea. Acest tip de depresie este adesea nerecunoscut. Oamenii pot în general să funcţioneze destul de bine în timp ce se află într-o stare ridicată de stres. Sunt capabili să treacă prin multe, dar la un moment dat devin amorţiţi.
Anxietate generală: Un tip generalizat de anxietate care implică îngrijorarea şi excitaţia anxioasă – un tip de stres mai mult fizic.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office