Înlocuitor natural de zahăr - care e varianta cea ma sănătoasă

Publicat in Sanatate & Frumusete 31 Octombrie 2017 686 ori
Google+ WhatsApp
Înlocuitor natural de zahăr - care e varianta cea ma sănătoasă
Înlocuitor natural de zahăr - care e varianta cea ma sănătoasă

Zahărul are o istorie tumultuoasă şi continuă să fie un aliment controversat. „Sarea dulce”, cum era numit de cruciaţi, a sosit în Europa o dată cu întoarcerea acestora dintr-o campanie în Ţara Sfântă.

 

 


Nutriţioniştii spun că, în afară de aportul energetic, zahărul nu conţine substanţe nutritive. Este o „calorie falsă”, precum alcoolul. Prin rafinare, zahărul (indiferent de culoare), îşi pierde mineralele şi vitaminele naturale, organice. Mai mult decât atât, pentru albirea zahărului, în procesul de rafinare, se foloseşte dioxid de sulf, un aditiv alimentar cunoscut sub denumirea de E 220, care e periculos pentru sănătate.

Ştevia este un înlocuitor natural de zahăr
Ştevia este plantă originară din America de Sud, ştevia este de 300 de ori mai dulce decât zahărul. A fost folosită ca îndulcitor secole de-a rândul în America de Sud şi în Japonia şi constituie 41% din piaţa îndulcitorilor. Utilizarea acesteia este atât de larg răspândită, încât, înainte ca reţeta Coca Cola să fie „standardizată”, ştevia a fost utilizată în Coca Dietetică din Japonia. Ştevia nu are calorii şi nici impact glicemic, făcând-o potrivită pentru diabetici. Aceasta poate fi crescută la domiciliu, deşi transformarea de la plantă într-un produs granular nu este un procedeu simplu, potrivit adevarul.ro.Siropul de arţar poate fi un înlocuitor natural de zahăr
O prezenţă obişnuită în casele multor oameni, siropul de arţar poate fi folosit în loc de zahăr în cele mai multe prajituri, dar, pentru că este lichid, va trebui să reduci din cantitatea altor lichide, cu aproximativ un sfert. Dacă doriţi să-l utilizaţi şi pentru altceva decât pentru gătit, puteţi obţine, de asemenea, zahăr de arţar, care este făcut din sirop de arţar deshidratat.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office