Avertisment fără precedent al medicilor: La ce boli sunt expuşi copiii născuţi prin cezariană

Publicat in Sanatate & Frumusete 13 Octombrie 2017 2626 ori
Google+ WhatsApp
Avertisment fără precedent al medicilor: La ce boli sunt expuşi copiii născuţi prin cezariană
Avertisment fără precedent al medicilor: La ce boli sunt expuşi copiii născuţi prin cezariană

Naşterea prin cezariană este un adevărat pericol pentru cei mici. Aceştia sunt expuşi la mai multe boli grave atunci când vor ajunge la maturitate.

Nașterea prin cezariană ar putea influența negativ dezvoltarea copiilor, făcându-i mai vulnerabil la alergii, la boli autoimune și chiar la obezitate. Ipoteza apare într-un studiu realizat de specialiști de la Universitatea de Medicină din New York.

Una dintre explicații ar fi că la nașterea prin cezariană prunci nu urmează traseul firesc și nu intră în contact cu bacteriile care se găsesc în perineul și vaginul mamei. A doua ar fi că antibioticele folosite pentru acest tip de intervenție ucid bacteriile de care nou-născuții au atâta nevoie.

Experimetele făcute pe șoareci au avut rezultate relevante. Din 69 de pui, 35 născuți pe cale naturală și 34 prin cezariană, cei din prima categorie cântăreau, în medie, cu câteva grame mai puțin, iar diferența s-a păstrat pe măsură ce au crescut.

Potrivit studiului, probabilitatea ca o astfel de evoluție să fie întâmplătoare este de una la o mie, conform economist.com. De altfel, o analiză aprofundată a arătat că șoriceiii născuți prin cezariană nu au în organism o serie de bacterii asociate tocmai cu păstrarea unui corp armonios.

Coordonatoarea studiului propune și o soluție extrem de simplă pentru această problemă, aceea ca prunci să fie expuși culturilor de bacterii recoltate din perineul mamei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.