Cum afli dacă CAȘCAVALUL este contrafăcut. Ce TEST simplu poți face

Publicat in Sanatate & Frumusete 04 Octombrie 2017 251 ori
Google+ WhatsApp
Cum afli dacă CAȘCAVALUL este contrafăcut. Ce TEST simplu poți face
Cum afli dacă CAȘCAVALUL este contrafăcut. Ce TEST simplu poți face

Din păcate, realitatea este că, de multe ori, pe rafturile magazinelor găsim produse contrafăcute. Unul dintre aceste produse este, datorită caracteristicilor sale, și cașcavalul.

Cașcavalul de calitate nu poate fi ieftin prin definiție. Produsele ieftine pe care scrie cașcaval sunt pline de ulei de palmier, lapte praf, soia, stabilizatori, substanțe de aromatizare, conservanți etc.

De aceea, una dintre primele recomandări ar fi aceea de a nu mai cumpăra cele mai ieftine produse. Mai bine, le excludeți complet din meniu decât să vă otrăviți organismul sau cumpărați 100 g de cașcaval autentic decât 400 g de cașcaval contrafăcut.

Cum să alegeți cașcavalul autentic

Cașcavalul în ambalaj vidat sau în folie alimentară nu pretinde din start la calificativul de cașcaval de calitate.

Străduiți-vă să procurați cașcaval tăiat pe loc dintr-o rolă mare, fiind atenți la suprafața rolei: pe aceasta nu trebuie să fie fisuri sau depuneri, care pot indica vechimea produsului sau prezența unor bacterii dăunătoare.

Textura uniformă, structura echilibrată, precum și găurile simetrice sunt un indiciu că în fața dumneavoastră este un cașcaval autentic. Dar tehnologiile sunt în continuă dezvoltare, de aceea chiar și acești indicatori nu vă pot asigura întotdeauna un produs de calitate.

TESTUL care vă ajută să determinați calitatea cașcavalului

Scoateți cașcavalul din frigider și lăsați-l să revină la temperatura camerei. Tăiați o felie și îndoiți-o sub un unghi de 90 degrade, felia nu trebuie să crape. În caz contrar, țineți în mână un produs contrafăcut.

Cașcavalul nisipos care se rupe și se fărâmițează ușor nu ar trebui consumat. Acesta este făcut din ulei de palmier amestecat cu lapte praf și coloranți! Acest produs poate arăta foarte bine, poate avea o textură plăcută, dar aspectul său este înșelător.

Dacă cașcavalul se comportă ca plastelina, nu îl cumpărați sau, dacă l-ați cumpărat, aruncați-l.

Uleiul de palmier este practic grăsime pură. Problema este că atunci când consumați câteva bucățele de cașcaval contrafăcut, în organism pătrunde o cantitate enormă de grăsime. O grăsime atât de necalitativă ca uleiul de palmier blochează vasele sangvine, dăunează digestiei și provoacă obezitate.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să alegeți corect cașcavalul pe care îl cumpărați. Rețineți că sănătatea este foarte importantă, iar ea depinde în mare măsură de calitatea alimentelor pe care le consumăm zilnic!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office