Alimentele care te pot scăpa de o boală cruntă: Stopează dezvoltarea celulelor canceroase

Publicat in Sanatate & Frumusete 17 Septembrie 2017 820 ori
Google+ WhatsApp
Alimentele care te pot scăpa de o boală cruntă: Stopează dezvoltarea celulelor canceroase
Alimentele care te pot scăpa de o boală cruntă: Stopează dezvoltarea celulelor canceroase

Cancerul e una dintre cele mai crunte boli ale omenirii. Mortalitatea este extrem de ridicată din cauza acestei crunte boli. Specialiştii au încercat să-i găsească leac, dar se pare că acesta a fost găsit acolo unde nu se aştepta nimeni.

Una din cele mai mari probleme de sănătatea ale secolului, cancerul, afectează tot mai multe persoane. Anumite alimente te ajută să ții această maladie la distanță.

Numărul mare de pacienți afectați de diferitele forme de cancer i-a determinat pe cercetători să studieze mult mai amănunțit acest fenomen astfel că ai eu ajuns la concluzia conform căreia în organismul uman există o moleculă denumită TIC 10 care este responsabilă cu activarea unei proteine ce ajută corpul uman să lupte împotriva celulelor canceroase, oprind dezvoltarea tumorilor.

Unul dintre studiile făcute la Munchen asupra proprietăților acestui condiment a scos la iveală faptul că datorită cantității mari de antioxidanți pe care îi conține, turmericul inhibă formarea metastazelor. Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de turmeric.

Deși se regăsește mai ales în bucătăria indiană, curcuma, substanța principală din turmeric se bucură de adevărate proprietăți antiinflamatoare, este capabil să calmeze tusea și durerea de gât dar și să prevină depresia.

Principala substanță activă a ceaiului verde, catehina, este capabilă să oprească dezvoltarea tumorilor. Mai mult de atât, conține flourină, o substanță indispensabilă pentru sănătatea dinților. Astfel că o cană de ceai verde băută zilnic reduce riscul apariției cariilor cu până la 50%. Cofeina din ceaiul verde conferă un efect tonic, revitalizant și datorită efectului diuretic, laxativ , acesta este benefic mai ales pentru că scade tensiunea arterială, elimină constipația, ajută în lupta declarată surplusului de kilograme si la detoxifierea organismului.

Pe lângă acțiunea sa antioxidantă, resveratrolul pe care îl poți găsi mai ales în struguri este capabil să derucă gradul de degenerare celulară. Astfel că, un consum regulat de struguri și un pahar de vin după masă contribuie la reducerea celulelor canceroase. Nici licopenul din roșii nu trebuie trecut cu vederea prea ușor. Atât carotenoidele cât și licopenul produc în organism anumiți mediatori chimici care contribuie la reducerea inflamațiilor.

Vitaminele și mineralele din fructele proaspete îți aduc un adevărat cocktail benefic sănătății tale, conform RTV. Fructele și legumele mai ales cele de sezon conțin anumite substanțe care inhibă inflamațiile existente deja în organism, îți oferă fibre indispensabile unui tranzit corespunzător și contribuie la diminuarea celulelor canceroase mai ales la nivelul colonului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office