Boala consumatorilor de carne. Care sunt simptomele care ar trebui să te ALARMEZE

Publicat in Sanatate & Frumusete 07 Septembrie 2017 1535 ori
Google+ WhatsApp
Boala consumatorilor de carne. Care sunt simptomele care ar trebui să te ALARMEZE
Boala consumatorilor de carne. Care sunt simptomele care ar trebui să te ALARMEZE

Carnea este cea mai bună legumă. Deși pare o glumă, în realitate ea este părerea multor români. Medicii atrag însă atenţia că excesul de carne roşie poate da la anumite persoane o boală greu de tratat: guta.

Numită şi boala cavalerilor, guta este o afecţiune metabolică asociată cu excesul de carne roşie şi în special cea de vânat.

„Excesul de purine şi pirimidine rezultate prin metabolismul cărnii la anumiţi oameni cu anumite defecte genetice determină depozite de acid uric care se pun şi intră ca nisipul în balamale şi te dor încheieturile de te dor capacele şi tot ca nisipul strică şi rinichiul în timp.” atenționează Dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Acidul uric se depune în special pe încheieturile de la nivelul picioarelor.

„În momentul în care apare perioada dureroasă, apoi asta e musai, se tratează, nu poţi să treci peste şi tratamentul este antiinflamator, pentru că în momentul în care nu te mai doare, să poţi să trăieşti cu tratament uricusuric care elimina acidul uric din organism.” susține în continuare specialistul.

Crizele de gută pot să apară o dată la câţiva ani sau de mai multe ori pe luna, în funcţie de stadiul bolii, dar şi de alimentaţia pacientului.

Sfaturile medicilor

„Evitarea din alimentaţie a mâncărurilor care au posibilitatea prin metabolism să scoată ca produs de eliminare acid uric. Carnea de animal tânăr. Organele de animale tinere. Carnea de vânat…” spune Dr. Doru Negru.

În alimentaţia persoanelor care suferă de gută sunt indicate proteinele de origine vegetală, iar alcoolul şi produsele care conţin cacao trebuie consumate cu atenţie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office