Fructul care stimulează funcţia sexuală. Ce alte beneficii mai are

Publicat in Sanatate & Frumusete 06 August 2017 1430 ori
Google+ WhatsApp
Fructul care stimulează funcţia sexuală. Ce alte beneficii mai are
Fructul care stimulează funcţia sexuală. Ce alte beneficii mai are

Fructele sunt sănatoase, dar nu pentru toată lumea şi nu în orice cantitate. În general, comtează ora la care le consumăm, ele având un conţinut mare de zaharuri. În afară de caracteristicile nutriţionale incontestabile, cercetările realizate în ultima decadă au scos la iveală numeroase efecte benefice ale consumului de pepene roşu asupra sănătăţii.

Pepenele se identifică cu vara, este răcoritor , conţine multă apă, dar şi zahăr. „ 100 de grame din acest fruct înseamnă 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale, precum fierul, Ca, Mg, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc, precizează Dr Florin Ioan Bălănică pentru Gândul.

„ Conţinutul extrem de scăzut de grăsimi şi colesterol şi nivelul crescut de antioxidanţi (licopenul) fac din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, pentru că protejează vasele de sânge şi împiedicâ îngroşarea pereţilor arteriali.
De asemenea, pepenele roşu conţine citrulină, care se găseşte îndeosebi în coajă, aminoacid care are rolul de a relaxa şi a dilata vasele de sânge, reducându-se în acest mod stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp.
Aceşti antioxidanţi, împreună cu vitaminele conţinute de pepene, joacă un rol activ în prevenirea a numeroase tipuri de cancer, de sân, colorectal, de prostată, de plămâni sau de col uterin’’, spune medicul Florin Ioan Bălănică, specialist în Medicină Personalizată şi Nutriţie.

Un studiu realizat în  China în 2009 arată că femeile care consumă frecvent pepene roşu au mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de cancer mamar, iar asta datorită bogăţiei antioxidanţilor. „Citrulina conţinută de pepene ajută la relaxarea vaselor de sânge, permiţând astfel un flux sangvin mai abundent, deci o mai bună irigare a organelor, inclusiv a celor genitale, stimulând astfel funcţia sexuală, atât la femei, cât şi la bărbaţi.  

Pepenele poate juca un rol important şi în tratamentul diferitor infecţii ale organismului, între care se numără şi inflamaţiile articulaţiilor. Astfel, consumul de pepene ajută la ameliorarea durerilor provocate de osteoartită şi permite o mai mare flexibilitate a membrelor.
Potasiul – K din pepenele roşu este extrem de important în prevenirea formării calculilor renali şi dizolvarea acestora prin reducerea concentraţiei de acid uric din sânge, iar apa, în concentraţie de peste 92% , are proprietăţi diuretice, făcând din acest fruct un ajutor în procesul de scădere în greutate. Cu toate astea, nu trebuie să nu uităm cantitatea importantă de zahăr, 10 g la 100 g de fruct’’, mai spune Dr. Florin Ioan Bălănică.

De asemenea, pepenele roşu creşte nivelul de energie în corp şi contribuie la sănătatea pielii şi a părului. Miezul poate fi refrigerat, iar nutrienţii se păstrează intacţi timp de 6 zile. „Totodată, consumul de pepene roşu poate ajuta la îndepărtarea riscului obezităţii, diabetului şi bolilor de inimă’’, adaugă specialistul.

Beneficiile pe care le poate avea consumul unei felii sau două de pepene roşu, în prima parte a zile, la micul dejun sau la gustarea de la ora 10. Iată ce spune medicul Florin Ioan Bălănică, specialist în Medicină Personalizată şi Nutriţie.

1. Previne astmul. Riscul de a te îmbolnăvi de astm este scăzut la oamenii care consumă mulţi nutrieţi precum cei din pepenele roşu. Unul dintre aceştia este vitamina C, care se găseşte din abundenţă în acest fruct.

2. Fiind o sursă excelentă de vitamina C, pepenele roşu poate ajuta la combaterea formării de radicali liberi care pot cauza cancerul.

3. Deoarece conţine apă şi fibre, pepenele roşu ajută la prevenirea constipaţiei şi promovează sănătatea tractului digestiv.

4. Este un foarte bun rehidratant: are 92% apă şi este plin de electroliţi.  Pepenele roşu este un excelent răcoritor în lunile de vară şi previne deshidratarea.

5. Colina este o substanţă importantă şi versatilă din componenţa pepenelui roşu care este implicată în mecanismul somnului, a mişcărilor musculare, învăţării şi memorării. Colina ajută la menţinerea structurii membranei celulare, asistă la transmiterea impulsurilor nervoase şi la absorbţia grăsimilor. Colina poate îndepărta inflamaţiile cronice.

6. Pepenele roşu şi sucul său pot reduce durerile musculare date de contracţiile tip „cârcel“ şi îmbunătăţeşte timpul de refacere după exerciţiile intensive ale sportivilor. Acest lucru se întâmplă din cauza potasiului pe care pepenele roşu îl conţine.

7. Pepenele roşu este fantastic pentru piele deoarece  conţine vitamina  A, un nutrient  necesar pentru producţia de sebum care păstrează hidratarea părului. Vitamina A este necesară, de asemenea, pentru creşterea tuturor ţesuturilor umane, inclusiv al pielii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.