Alimentele pe care NU este indicat să le mai mănânci DUPĂ 30 de ani

Publicat in Sanatate & Frumusete 05 August 2017 1395 ori
Google+ WhatsApp
Alimentele pe care NU este indicat să le mai mănânci DUPĂ 30 de ani
Alimentele pe care NU este indicat să le mai mănânci DUPĂ 30 de ani

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, este necesar să ne adaptăm alimentația la transformările petrecute în corpul nostru. Desigur, nu va fi simplu să renunțăm la obiceiuri alimentare vechi, dar experții ne îndeamnă, odată ce împlinim vârsta de 30 de ani, să includem în alimentația noastră produse care ne pot ajuta să prevenim îmbolnăvirile grave de mai târziu. Ei ne explică faptul că este momentul ideal pentru a face acele schimbări care să ne ajute să ne menținem sănătoși și în formă cât mai mult timp.

Pentru a realiza acest deziderat, trebuie să eliminăm acele alimente interzise, care nu numai că nu ne oferă nutrienți benefici, dar ne predispun la tot felul de afecțiuni.

Prin urmare, iată doar câteva dintre acele alimente care nu ar mai trebui să fie pe masa noastră. Nu uitați: numai de voi depinde să vă păstrați sănătatea și să încetiniți procesul de îmbătrânire!

Produsele de panificație dulci

Tartele, brioșele, gogoșile sau alte produse de panificație pe care le alegi pentru micul dejun nu mai trebuie să facă parte dintre alimentele pe care să le consumi după ce împlinești 30 de ani. Probabil că bănuiești deja motivul principal pentru care trebuie să renunți complet la ele: conținutul de zahăr alb, rafinat.

 

Foto: Pinterest.com

 

Zaharul alb

Medicii spun că astfel de produse te vor face să depășești doza zilnică recomandată de zahăr și vor provoca o creștere periculoasă a nivelul insulinei din organism, ceea ce poate provoca grave probleme de sănătate. Printre acestea, cele mai cunoscute sunt: creșterea în exces a greutății, boli cardiovasculare, tensiune arterială ridicată, diabet sau chiar infertilitate.

 

Foto: Pinterest.com

 

De la 30 de ani în sus, încearcă să înlocuiești sursele de zahăr rafinat cu alte produse, cât mai naturale, ce îți pot satisface o eventuală nevoie de dulce. Unul dintre ele este banana. Consumând banane, vei dobândi energie și îți vei potoli foamea.

Pentru a evita boli grave, dar și pentru a vă menține o piele sănătoasă și frumoasă, renunțați cât mai repede la produsele pe bază de făină albă.

Sucurile artificiale

Sucurile artificiale din comerț sunt una dintre cele mai importante surse de zahăr. În plus, în afară de zaharuri, ele conțin o multitudine de conservanți, care pot crește riscul unor maladii deosebit de grave, precum cancerul.

De asemenea, specialiștii au constatat faptul că substanțele conținute în sucurile artificiale pot provoca infertilitate , întrucât afectează ovulația și reduc mobilitatea de la nivelul spermei.

 

Foto: Pinterest.com

 

Iată de ce, o dată în plus, este necesar să renunți complet la asemenea alimente după ce împlinești 30 de ani, mai ales dacă îți dorești să devii mamă.

Produse care nu sunt organice, fiind modificate genetic

Mai ales anumite legume și fructe se încadrează în această categorie. Printre acestea, se pot număra: roșiile, castraveții, țelina, ardeii grași, porumbul, spanacul, merele, strugurii, piersicile, căpșunele etc.

Pesticidele conțin toxine deosebit de periculoase, care îți pot afecta profund sănătatea. Ele pot cauza probleme de fertilitate, dar pot crește și riscul dezvoltării anumitor tipuri de cancer.Practic, asemenea alimente sunt interzise oricând, nu numai după vârsta de 30 de ani.

Carnea ce nu este organică și este intens procesată

Fie că este voba despre carne ce nu este organică, fie că este vorba despre felurite mezeluri, acestea trebuie să nu facă parte din nicio alimentație sănătoasă.

 

Foto: Pinterest.com

 

Străduiește-te, pe cât posibil, să consumi produse din carne din surse cât mai naturale, pentru a fi sigură că acestea nu conțin substanțele periculoase enumerate anterior.

Alimentele congelate

Despre aceasta, experții spun că de cele mai multe ori conține prea multe grăsimi și prea multe calorii. În același timp, cele mai multe produse congelate sunt pline de conservanți, de coloranți, de sodiu, de sare procesată, de uleiuri hidrogenate și de alte substanțe nocive.

 

Foto: Pinterest.com

 

Iar dacă le introducem în microunde, astfel de produse devin și mai periculoase. Așa că încercați să le eliminați cât mai repede din alimentația voastră, chiar înainte de a împlini 30 de ani!

Cea mai mare parte a proteinelor artificiale, precum așa-numitele „batoane energizante”

Deși suntem tentate să le considerăm o alternativă de hrană sănătoasă, trebuie să știm că acestea pot fi pline de substanțe periculoase. De pildă, ele pot conține grăsimi hidrogenate, zahăr rafinat și tot felul de conservanți.

 

Foto: Pinterest.com

 

Nu numai că batoanele pentru energie ne pot îmbolnăvi de diverse boli cronice (precum diabet, afecțiuni digestive etc.) dacă le consumăm pe termen lung, dar nici nu ne vor furniza nutrienții necesari.

Produsele „dietetice”

Nu de puține ori ni s-a întâmplat să apelăm la ele, mai ales dacă ne doream să slăbim. Indiferent dacă este vorba despre băuturi sau despre alimente solide, nutriționiștii ne atrag atenția asupra faptului că ele conțin îndulcitori artificiali (precum aspartam sau sucraloză), arome artificiale și tot felul de conservanți.

Odată ce le consumăm, riscăm să ne alegem cu tot felul de simptome neplăcute și de afecțiuni, care se vor agrava pe măsură ce înaintăm în vârstă. Iată-le doar pe câteva dintre acestea: migrene, tulburări endocrine, boala lui Crohn (este o afecțiune intestinală), gastrită, reflux gastro-esofagian, oboseală cronică, dureri musculare, afecțiuni cardiace etc.

 

Foto: Pinterest.com

 

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care și acestea trebuie să facă parte din alimentele interzise după vârsta de 30 de ani și nu numai.

Margarina

Până acum câteva decenii, margarina era văzută ca un aliment sănătos. În prezent însă, lucrurile s-au schimbat.

Margarina este un aliment nociv, care trebuie eliminat, pe cât posibil, dintr-o alimentație sănătoasă. Să cunoaștem doar câteva dintre motivele pentru care trebuie să procedăm așa. Pe de o parte, este plină de uleiuri hidrogenate, ce cresc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer.

Pe de altă parte, prin conținutul său, este dăunătoare pielii, în condițiile în care ne expunem radiațiilor ultraviolete. Margarina va accelera procesele inflamatorii ale pielii, ceea ce va provoca apariția ridurilor.

 

Foto: Pinterest.com

 

Ținând cont de toate acestea, produsele din soia se încadrează în rândul alimente interzise nu numai începând cu vârsta de 30 de ani, ci oricând.

 

Foto: Pinterest.com

 

Toate aceste substanțe toxice ne pot provoca diverse probleme de sănătate, de la afecțiuni digestive până la declanșarea a tot felul de alergii.

Popcorn de la microunde

Este un alt aliment interzis după vârsta de 30 de ani. Pe de o parte, popcornul special pentru microunde poate fi obținut din porumb modificat genetic (toxinele conținute pot crește riscul apariției cancerului). Pe de altă parte, aromele folosite conțin, în general, diacetil, o substanță toxica, ce devine periculoasă dacă este inhalată de multe ori.

 

Foto: Pinterest.com

 

Ideal este să faci rost de porumb organic și să prepari chiar tu popcorn.

 

Foto: Pinterest.com

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office