ÎNGRIJORĂTOR: Cazurile de cancer de colon s-au înmulțit. Apelul medicilor către Ministerul Sănătății

Publicat in Sanatate & Frumusete 20 Martie 2017 315 ori
Google+ WhatsApp
ÎNGRIJORĂTOR: Cazurile de cancer de colon s-au înmulțit. Apelul medicilor către Ministerul Sănătății
ÎNGRIJORĂTOR: Cazurile de cancer de colon s-au înmulțit. Apelul medicilor către Ministerul Sănătății

Cazurile de cancer de colon s-au înmulțit în ultimii 27 de ani, iar medicii au cerut Ministerului Sănătății bugetarea screeningului pentru această boală.

 

Programul național de screening pentru cancer de colon a fost aprobat de Parlamentul României în urmă cu 10 ani, însă nu a primit bugetarea necesară pentru a fi organizat, a atras atenția șeful Departamentului de endoscopie digestivă din cadrul Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj-Napoca, Marcel Tanțău. Acest lucru deși, în ultimii 27 de ani, cazurile de cancer de colon s-au triplat în România, relatează Agerpres.

Tanțău spune că screeningul pentru cancerul de colon prevede teste de sângerare ocultă la doi ani, care ar ajuta la identificarea populației cu risc de a avea leziuni colo-rectale. În plus, această metodă, ar preveni și eventualele aglomerări ale cabinetelor de endoscopie.

Prin comparație, în Europa, astfel de programe de screening există de mai multă vreme și au fost eficiente. Cazurile de cancer de colon s-au redus cu 20%, grație programului. În plus, screeningul pentru cancer de colon este, în Uniunea Europeană, unul dintre cele trei screeninguri obligatorii pentru statele membre, alături de screeningul mamar și de col uterin.

Realestate Paulesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office