Vinul-surogat care poate produce cancer. Cum îl deosebim la raft

Publicat in Sanatate & Frumusete 10 Martie 2017 590 ori
Google+ WhatsApp
Vinul-surogat care poate produce cancer. Cum îl deosebim la raft
Vinul-surogat care poate produce cancer. Cum îl deosebim la raft

Printre sticlele de vin, se strecoară și surogate numite BFL (Băuturi Fermentate Liniștit), care sunt niște chimicale ce pot produce ”orbire și decese”, potrivit Libertatea.ro.

 

 

Dacă în vremurile vechi, vinul ”se falsifica” prin adăugare de apă, astăzi avem o adevărată industrie de chimicale, coloranți, arome și potențiatori de gusturi din care se obțin ”vinurile ieftine”, care n-au nici o legătură cu strugurii.

Cum ne ferim de BFL? În primul rând, trebuie să ne uităm pe etichetă. Dacă e vin, trebuie să scrie că este vin. Producătorii de BFL lucrează conform legilor, dar deseori pun o etichetă care te duce cu gândul la vie, sau vin, sau pun denumiri specifice precum: ”Cetera”, ”Crâşmăriţa”, ”La butoi”, ”Hanul dintre vii”, ”Vin strămoșesc”, ”Nouă boloboace” și multe alte nume cu rezonanță sau imprimă pe etichetă un butoi, un ciorchine ori o frunză de viţă, inducând confuzie printre cumpărători. Mai mult, deseori nici nu scrie pe etichetă despre ce fel de produs este vorba.

Doar la unul din controale, ANPC a oprit de la comercializare 60 litri de băuturi spirtoase, care ”erau improprii comercializării și consumului uman”.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office