Persoanele supraponderale, mai expuse la riscul de infarct si accident vascular cerebral. Solutia naturala de preventie

Publicat in Sanatate & Frumusete 02 Martie 2017 398 ori
Google+ WhatsApp
Persoanele supraponderale, mai expuse la riscul de infarct si accident vascular cerebral. Solutia naturala de preventie
Persoanele supraponderale, mai expuse la riscul de infarct si accident vascular cerebral. Solutia naturala de preventie

Un barbat cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani cu depozite de grasime vizibile prezinta un risc cardiovasculat important.

 

 

Pentru acest pacient, in aparenta stare de sanatate, mersul pe jos poate fi medicament preventiv. Reduce riscul de infarct si de accident vascular cerebral.
De 40 de ani in tarile din Europa de vest scade numarul cazurilor de infarct de mirocard si accident vascular cerebral. De 40 de ani am tot cautat explicatii. Sunt doar cateva care pot fi dovedite. Sa reduceti grasimea depozitata in organism inseamna sa reduceti riscul de infarct.
Prea multa hrana duce la aparitia depozitelor in interiorul ficatului.
Dr. Adriana Motoc, medic primar boli infectioase: "S-au facut corelatii intre gradul de steatoza si riscul de a face infarct, pentru ca aceste grasimi se depun pe vasele de sange si intotdeauna persoanele supraponderale, mai ales barbati, mai ales daca fumeaza, si femei mai ales dupa menopauza depun grasimi in vasele de sange."
Asadar, micsorarea portiilor va duce invariabil la scaderea grasimii din ficat. Concret, ar trebui sa renuntati la un sfert din ceea ce mancati zilnic. Nimic fortat, nimic prea brusc. Scaderea brutala de masa corporala prin cantitati infime de hrana inseamna sa stati permanent in stres metabolic.
Dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg: "Daca noi vrem sa ajungem la o greutate mai mica doar prin aport dietetic, asta e un lucru foarte nociv, pentru ca noi avand o cantitate mai mica de alimente corpul va face ca si cantitate de energie sa fie mai mica."
Ce rol are miscarea in acesta ecuatie a reducerii riscului de infarct? Grasimea din vasele de sange e preluata in mod natural de HDL cholesterol, colesterolul bun. Apoi transportata spre ficat, unde e distrusa. Nu exista medicamente ca sa mariti cantitatea de HDL cholesterol! Doar efortul fizic poate face asta.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office