Cum să faci cea mai bună pizza, acasă. Oricine are aceste ingrediente în frigider

Publicat in Sanatate & Frumusete 25 Iulie 2016 586 ori
Google+ WhatsApp
Cum să faci cea mai bună pizza, acasă. Oricine are aceste ingrediente în frigider
Cum să faci cea mai bună pizza, acasă. Oricine are aceste ingrediente în frigider

Pizza este un fel de mâncare rapid, care vă poate salva din încurcătură atunci când nu mai ştiţi ce să gătiţi. Specialiştii spun că reuşita unei pizza depinde de blat şi recomandă să nu folosiţi mai mult de trei ingrediente pentru toping.

 


Ingrediente aluat: 200 ml apă, 400 gr făină albă, 1 linguriţă rasă de sare, 1 jumătate de linguriţă de zahăr, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, un pliculeţ de drojdie uscată,

Ingrediente sos: roşii pasate sau suc gros de roşii, 1 linguritţă de ulei de măsline, oregano uscat

Topping: şuncă feliată, ardei gras, ciuperci, cascaval, mozzarella proaspătă

Mod de preparare

Puneți într-un vas mai mare făina, adăugați sarea, zahărul și drojdia. Amestecați cu o lingură până se dizolvă toate. Adăugați uleiul. Turnați apoi făină treptat, amestecând cu mână, până când obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios de mână sau de pereții ligheanului. Aluatul se adună în formă de bilă și se unge cu foarte puțin ulei, apoi se acoperă ligheanul cu un prosop curat și se lasă la crecut la loc călduț, timp de o oră, sau până când vedeți că s-a dublat sau chiar triplat în volum.
Când e gata crescut, este plin de bule. Se împarte în mai multe bucăți, în funcție de cât de mari aveți tăville. Fiecare bucată se aluat se mai frământă puțin pe blat cu făină și se da iar formă de bilă. Blatul se poate întinde cu făcăleţul sau dacă aveţi suficientă dexteritate, puteţi să-l modelaţi doar cu mâinile. Începeți prin a aplatiza bilă de aluat, dându-i formă rotundă, apoi presați continuu pe margini, învârtind alautul pe blatul bine presărat cu făină.

După ce aţi ajuns la dimensiunea dorită de aluat, ungeţi cu suc de roşii şi apoi puneţi şunca, ardeiul, ciupercile, caşcavalul ras şi mozzarella. Daţi la cuptor până când se rumeneşte pe margini, aproximativ 15 – 20 de minute. Când este gata, o scoateţi, o porţionaţi şi se poate servi.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.