O funcţionară bolnavă de gripă porcină a dus la evacuarea Casei Albe

Publicat in Sanatate & Frumusete 05 Noiembrie 2009 1001 ori
Google+ WhatsApp
O funcţionară bolnavă de gripă porcină a dus la evacuarea Casei Albe
O funcţionară bolnavă de gripă porcină a dus la evacuarea Casei Albe

Palatul Administrativ din Ploieşti a fost azi evacuat de urgenţă, pentru dezinfecţie, după ce la Primăria Ploieşti (etajul 3) s-a descoperit că o funcţionară de la Serviciul Buget-Împrumuturi-Contracte a fost depistată ca având gripă porcină. Biroul acesteia a fost închis şi dezinfectat încă de aseară; la fel - birourile vecine. Paradoxal, aseară nu s-a acţionat la Biroul Informatică, unde lucrează fiul bolnavei, ce locuieşte împreună cu ea. Mâine, activitatea administraţiei locale se va desfăşura conform programului normal de lucru, dar vor apărea măşti de protecţie, mănuşi de unică folosinţă şi substanţe dezinfectante.

Cine n-are timp de lecturi lungi, să reţină că trebuie să consumăm citrice, bogate în vitamina C, singura care întârzie dezvoltarea agresivă a virusului A-H1N1, şi că trebuie să ne dezobişnuim să ducem mâna la nas, ochi, gură, pentru că se pare că mâinile intră în contact cel mai frecvent cu suprafeţe contaminate.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro