Cum folosesti pensulele de machiaj pentru a obtine un look de seara impecabil?

Publicat in Sanatate & Frumusete 14 Martie 2022 Actualizat: 15 Martie 2022 1086 ori
Google+ WhatsApp
Cum folosesti pensulele de machiaj pentru a obtine un look de seara impecabil?
Cum folosesti pensulele de machiaj pentru a obtine un look de seara impecabil?
Esti invitata la un eveniment special si trebuie sa ai un look impecabil? S-a dat startul distractiilor in club si vrei sa fii ravasitoare cu un makeup de senzatie? Iata cum te pot ajuta niste pensule de machiaj sa obtii un rezultat spectaculos!
 
Desi multi acorda atentie in principal produselor de makeup, e bine sa stii ca fara un set de pensule profesionale nu prea poti sa atingi performantele. Poate ai remarcat ca orice specialist in arta machiajului pune mare pret pe trusa sa de instrumente si nu se zgarceste deloc cand vine vorba de a cheltui sume mari pentru achizitionarea unui penson ce l-ar putea ajuta in munca sa. La nivel de amator, aceste investitii nu sunt neaparat necesare, dar se recomanda realizarea unei truse cu pensule machiaj de calitate.
 
Cum sa alegi si sa folosesti pensulele?
 
De-a lungul timpului, s-au propagat diverse reguli de utilizare care sa vina in sprijinul iubitorilor de makeup. Cu ajutorul acestora vei reusi sa distingi din gama bogata pe pensule care sunt modelele de baza, cum sa le folosesti in functie de textura produsului aplicat si cum sa le alegi in functie de materialele din care sunt realizate. 
 
Cu siguranta multe pensule le vei cumpara doar pentru ca te-au vrajit prin aspectul atragator sau prin senzatia oferita la atingere. Nu este gresit sa iti asculti intuitia. De altfel, este indicat sa te imprietenesti cu acesti mici magicieni si sa le descoperi tainele pentru a beneficia de machiaje din cele mai apreciate. 
 
Una dintre regulile de utilizare a unor pensule de machiaj se refera la asocierea optima dintre acestea si produsele cosmetice alese. Asadar, in cazul produselor prafoase, cum ar fi pudrele, fardurile de obraz sau de pleoape, bronzerele sau fondurile de ten pudra, foloseste pensule din par natural. In aceasta gama vei gasi articole din par de ponei, veverita, capra sau zibelina, foarte placute la atingere, cu perisori moi, ce vor asigura distribuirea uniforma a produsului pe piele. 
 
Daca cosmeticele au o textura lichida sau cremoasa, foloseste pensulele din par sintetic, deoarece nu vor absorbi o cantitate mare de produs, asa cum s-ar intampla in cazul pensulelor din par natural. Cu ajutorul acestora aplica fondul de ten, anticearcanul, corectorul, rujul, glossul sau fardul de pleoape cremos. 
 
Tips and tricks
 
Pentru realizarea unui machiaj complet, ca la carte, incearca sa respecti pasii recomandati de profesionisti. 
 
•Incepe intotdeauna cu curatarea tenului si hidratarea acestuia. Daca te-ai obisnuit sa machiezi mai intai ochii si apoi fata, este perfect. Acest lucru va impiedica stergerea repetata a fardurilor care cad din penson pe tenul acoperit deja cu fond de ten, corectoare si pudre. Exista si persoane care incep cu acoperirea tenului, urmand ca ochii sa fie machiati la final. Nu este gresit, dar e recomandata prima varianta. 
 
•Nu ignora importanta aplicarii bazelor de makeup, cu ajutorul unor pensule de machiaj, atat pentru pleoape, cat si pentru ten. Baza va oferi rezistenta machiajului pe toata durata evenimentului. 
 
•Invata rolul fiecarei pensule si foloseste-le ca atare. Vei observa ca niste pensule plate te vor ajuta la tapotarea fondului de ten pentru o fixare mai buna si la aplicarea fardurilor de pleoape, a pigmentilor sau glitterului. Pensulele rotunde vor fi perfecte pentru tehnica de blending pentru ochi si de estompare a fardurilor de obraz. 
 
•Foloseste pensulele oblice pentru zonele greu accesibile sau colturi, pentru contur sau sprancene. 
 
Ia in gasca si un set de pensule machiaj! Garantat, vor fi incantate sa te pregateasca de petrecere!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.