Cum să alegi blugi la modă pentru femei în funcție de silueta ta?

Publicat in Sanatate & Frumusete 18 Ianuarie 2022 Actualizat: 25 Februarie 2022 1225 ori
Google+ WhatsApp
Cum să alegi blugi la modă pentru femei în funcție de silueta ta?
Cum să alegi blugi la modă pentru femei în funcție de silueta ta?

Blugii reprezintă o piesă vestimentară versatilă și este un articol esențial în garderoba fiecărei femei. Regăsindu-se într-o gamă largă de modele, nu toți blugii se potrivesc pentru fiecare siluetă. Atunci când alegem o pereche de blugi, trebuie să căutăm un model ce se pretează siluetei noastre, pentru a evita un eșec vestimentar. În același timp, o pereche de jeanși care nu sunt potriviți pe corp, ne pot strica întreaga dispoziție.

Ce modele de blugi sunt potrivite pentru forma ta de siluetă? 

Fiecare femeie trebuie să-și aleagă cu grijă piesele vestimentare, ținând cont de forma siluetei, pentru a evita achiziționarea unor articole ce nu sunt tocmai potrivite estetic sau funcțional. 

Posesoarele unei siluete sub formă de clepsidră, cu șolduri proeminente, posterior bombat și o talie subțire, sunt printre norocoase, întrucât pot purta orice stil de blugi, ținând însă cont să fie modele cu talie înaltă. O pereche de blugi cu talie inalta dama va oferi un aspect vizual de alungire, reușind să pună în evidență talia. 

O siluetă pară, cu talie îngustă și șolduri late, este fericita purtătoare a oricăror modele de blugi, preferați fiind cei cu talie medie sau joasă. Skinny, cu croi drept, largi, stil mom, bootcut, boyfriend, poți purta orice model, atâta timp cât talia este un scurtă sau normală. 

Dacă dispui de o siluetă măr, cu o talie nedefinită, șolduri înguste și o zonă a abdomenului cu colăcei, poartă blugi cu talie înaltă, blugi stil bootcut, ce îți vor oferi un aspect vizual bine proporționat. De asemenea, orice blugi cu model larg se potrivește de minune siluetei măr. 

Silueta dreptunghi sau atletică, poate fi ușor recunoscută prin aceleași dimensiuni ale șoldurilor, taliei și a bustului. Blugii cu talie înaltă bootcut, straight leg, slim fit cu buzunare mari în zona coapselor, ușor evazați, vor reuși să adauge volum în zonele necesare și vor echilibra silueta. Blugii de tip jeggings se pretează și ei pentru acest tip de siluetă, fiind perfecți dacă dispui de un posterior ceva mai bombat.

Pentru silueta minionă, blugii skinny, cu croi drept sau ușor evazat pot fi variante ideale. Purtați cu încălțări cu toc, platformă sau talpă înaltă, vor crea un aspect vizual de alungire și te vor face să pari mai înaltă.  

Cum să alegi mărimea potrivită pentru corpul tău?

Când alegi o pereche de blugi, cel mai indicat este să îi și probezi, pentru a găsi mărimea potrivită. Însă, cum în ultima perioadă un mare avânt l-a luat comerțul online, odată găsită pereche de blugi dorită, în secțiunea Tabelul de mărimi, verifică cu atenție măsurătorile tale. Pentru măsurători exacte, cu ajutorul unui centimetru măsoară lungimea și lățimea piciorului, lățimea șoldurilor și a taliei, precum și înălțimea taliei. Odată aflate aceste dimensiuni, îți poți achiziționa mărimea perfectă de blugi, mărimea ce nu întotdeauna corespunde cu mărimea purtată în mod normal. 

Ce modele de jeanși sunt la modă și cum îi poți integra în ținute sofisticate?

Gama largă de modele de blugi ne poate pune de multe ori în dificultate. Blugii drepți, clasici, atemporali, sunt și în acest an la modă și pot fi ușor integrați în orice ținute. În funcție de stil, pot fi asortați cu un tricou, o cămașă, pulovere oversize și chiar sacouri. Alege paltoane scurte dama pentru definirea ținutelor în acest sezon. Cu un palton din blană sau din lână cu siguranță nu vei da greș.

Poartă blugi skinny dacă ai o siluetă de invidiat, alături de topuri scurte sau tricouri mulate. Optează pentru pulovere oversize pentru un aspect mai cozy. 

Blugii evazați simpli sau cu franjuri în zona gleznei, sunt recomandați a fi purtați cu piese vestimentare strâmte în partea de sus și încălțări cu toc sau platformă înaltă. 

În ultimii ani, blugii mom fit și cei tip boyfriend au devenit din ce în ce mai populari. Modelele simple, fără rupturi, pot fi purtați chiar și în ținute office, alături de o maletă sau un pulover. 

Blugii regular sau slim fit sunt preferații designerilor și sunt ușor de integrat în ținute sportive, alături de tricouri și adidași sau ținute smart casual, alături de cămăși și pantofi stil Oxford. 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.