Un medic atenționează: CANCERUL e cauzat de zahăr și aditivii din mezeluri

Publicat in Sanatate & Frumusete 15 Iulie 2021 3475 ori
Google+ WhatsApp
Un medic atenționează: CANCERUL e cauzat de zahăr și aditivii din mezeluri
Un medic atenționează: CANCERUL e cauzat de zahăr și aditivii din mezeluri

Cancerul nu este o boală care apare la întâmplare, dintr-un destin nefericit. E mai degrabă o boală cauzată de alimentație, atenționează medicul Pavel Chirilă, care spune că românii care vor să se ferească de cancer trebuie să evite aceste alimente în exces.

"Sute și mii de studii făcute în lume au identificat alimentele cu potențial oncogen care, dacă sunt folosite în cantități mari, pot favoriza instalarea unui cancer. De exemplu, abuzul de proteină de origine animală poate favoriza apariția cancerului. Mai ales atunci când carnea mai este și de proastă calitate, cu hormoni, cu animalul hrănit cu organisme modificate genetic, riscul crește.

Nu mai vor­besc de categoria numită me­ze­luri, salamuri, care conțin o substanță numită nitrozamină, dovedită a fi cancerigenă. Aceasta este printre puținele substanțe oncogene cunoscute în lume pe care laboratoarele de cercetare oncogene o folosesc de câteva decenii pentru cercetare. Dacă dai această substanță în doză mai mare unui animal de experiențe astăzi, cu precizie a 14-a zi acesta are cancer la ficat.

Despre proteina de origine animală toate tratatele de oncologie serioase spun că favorizează instalarea unui cancer. Aceeași poveste este cu zahărul," a explicat dr. Chirilă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.