Ţi se văd venele prin piele? Când trebuie să te îngrijorezi

Publicat in Sanatate & Frumusete 19 Septembrie 2019 1053 ori
Google+ WhatsApp
Ţi se văd venele prin piele? Când trebuie să te îngrijorezi
Ţi se văd venele prin piele? Când trebuie să te îngrijorezi

Venele sunt vase care transportă sângele venos de la capilare spre inimă. La unele persoane acestea devin foarte vizibile sau se umflă. Pe lângă faptul că aspectul venelor poartă un caracter constituţional ereditar, acestea pot deveni evidenţiate inclusiv în alte cirmustanţe.

Pielea deschisă

Specialiștii susțin că este normal ca venele tale să fie vizibile, mai ales dacă ai pielea foarte albă. Același lucru se întâmplă și atunci când îmbătrânești. Odată cu trecerea anilor, stratul de grăsime de sub piele se subțiază, astfel că venele de pe mâini și de pe picioare devin mai vizibile, relatează brightside.me.

În timpul sarcinii

În timpul sarcinii, rețeaua de vase de sânge se extinde, pentru că volumul de sânge crește cu 20% – 40%. În aceste condiții, venele devin mai evidente, dar nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că aspectul pielii va reveni la normal după naștere.

După efortul fizic

Exerciţiile fizice te ajută să ai un corp frumos, însă pun presiune pe vasele de sânge, făcându-le rigide şi scoţându-le în evidenţă. Aceste mişcări intense nu îţi afectează venele în mod direct. Ele fectează zona din jurul muşchilor, creşte masa lor şi densitatea, astfel că venele devin mai evidente când corpul este relaxat.

Când trebuie să te îngrijorezi

În cazuri grave, venele umflate și proeminente pot semnala o boală de inimă, de aceea, dacă ai alte simptome, precum dificultăți de respirație, amețeli sau transpirații reci, ar trebui să mergi la medic. Cere ajutor de urgență și dacă observi că venele încep să sângereze, se umflă foarte tare și sunt calde și dureroase la atingere. Uneori poți observa schimbări și pe pielea din jurul venelor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office