Plămânii copiilor sunt afectați de particulele de plastic emise de cauciucurile autovehiculelor (studiu)

Publicat in Sanatate & Frumusete 10 Iunie 2019 472 ori
Google+ WhatsApp
Plămânii copiilor sunt afectați de particulele de plastic emise de cauciucurile autovehiculelor (studiu)
Plămânii copiilor sunt afectați de particulele de plastic emise de cauciucurile autovehiculelor (studiu)

O investigație efectuată în Marea Britanie a scos la iveală că dezvoltarea plămânilor copiilor poate fi afectată de microparticulele de plastic eliberate în atmosferădin cauciucurile autovehiculelor.

Particulele toxice emise de gazele de eşapament, cauciucurile şi frânele autovehiculelor contribuie la deteriorarea calităţii aerului din oraşe, potrivit unui studiu realizat în cadrul emisiunii ''Dispatches'' a reţelei de televiziune Channel 4 din Marea Britanie, scrie Press Association, citată de Agerpres. Concluziile au rezultat în urma unui experiment condus de oameni de ştiinţă de la King's College London (KCL).

Poluarea aerului este asociată cu decesul prematur în cazul a circa 40.000 de persoane pe an în Marea Britanie şi provoacă probleme precum boli de inimă şi de plămâni şi astm.

''Cunoaştem faptul că unele dintre componentele rezultate în urma frânării, alături de microparticulele de plastic de la cauciucuri, sunt iritante şi provoacă reacţii la nivelul plămânilor, care în timp devin nocive pentru sănătatea noastră'', a declarat profesor Frank Kelly de la KCL. ''Nu am ştiut despre această problemă. Este o concluzie nouă'', a completat specialistul.

Unul din trei copii respiră aer nociv, iar cauciucul modern de maşină este compus din circa 50% plastic, potrivit emisiunii citată de Press Association.

În cadrul studiului realizat pentru emisiunea ''Dispatches'' au fost monitorizaţi 50 de elevi de la o şcoală din Haringey din nordul Londrei.

Măsuri precum împrejmuirea şcolilor cu garduri vii, montarea plaselor la ferestre şi instalarea de purificatoare de aer în clase au condus la o scădere cu circa o cincime a nivelului de expunere la dioxid de azot, conform studiului citat de Agerpres.

Circa 9.000 de londonezi mor prematur din cauza aerului poluat, potrivit cifrelor oferite de Primăria Londrei.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.