TRATAMENT pentru boala care afectează bărbaţii între 40 şi 50 de ani

Publicat in Sanatate & Frumusete 27 Mai 2019 472 ori
Google+ WhatsApp
TRATAMENT pentru boala care afectează bărbaţii între 40 şi 50 de ani
TRATAMENT pentru boala care afectează bărbaţii între 40 şi 50 de ani

Considerată una dintre bolile secolului XXI, hernia de disc lombară reprezintă cea mai des întâlnită patologie degenerativă spinală neurochirurgicală, fiind în acelaşi timp şi cea mai frecventă operaţie chirurgicală de profil.

Între 2-3% din populaţia globului are această boală, cele mai afectate fiind persoanele cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, cu o vârstă medie de 37 de ani. În ce priveşte prevalenţa, statisticile relevă că hernia de disc este diagnosticată peste 35 de ani în proporţie de 4,8% la bărbaţi şi 2,5% la femei. Această afecţiune poate cauza dureri majore de spate şi, lăsată netratată, se poate solda cu complicaţii mai grave, cum ar fi leziuni permanente ale măduvei spinării sauafectarea mobilităţii şi a simţurilor membrelor.

TEHNICI ULTRAMODERNE DE TRATAMENT

Multe persoane care suferă de hernie de disc lombară spun că au uneori și dureri, furnicături sau senzații de slăbiciune în picioare și chiar incontinență (situație extremă, dar posibilă, ce necesită îngrijire medicală urgentă), gravitatea simptomelor fiind în funcţie de poziţia şi mărimea herniei de disc, precum şi de existenţa sau nu a compresiunii nervului afectat.

În fazele incipiente ale bolii, pot fi de ajutor kinetoterapia, electroterapia, fizioterapia, masajul, elongaţiile, acupunctura şi terapia medicamentoasă antiinflamatorie, analgezică și decontracturantă muscular. Medicul recomandă tratamentul chirurgical în stadiile mai avansate.  Apariţia tehnicilor de chirurgie minim invazivă spinală (endoscopia spinală sau operaţiile pe tubulatură), şi microchirurgia spinală (operaţii asistate de microscop operator), care se desfăşoară cu succes în prezent la Spitalul Clinic Sanador, au adus o serie de beneficii pacienților. Acestea se datorează atât vizibilităţii net superioare (date de microscopul operator sau de endoscopul spinal), cât și inciziei mult mai mici, cu efecte distructive mult reduse asupra ţesuturilor din jur, cu păstrarea unei mai bune stabilităţi ale coloanei lombare, datorită unei rezecţii osoase mult diminuate. În faza premergătoare operaţiei pacienţii sunt investigaţi cu cel mai modern aparat de RMN 3T care se află în spital (acesta oferă detalii cruciale privind poziţia herniei, relaţiile cu structurile vitale din jur: măduvă, nervi spinali, repere osoase vertebrale).

Citeste continuarea>>

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.