Trucuri cu impact pshilogic: Cum să te motivezi pentru a mânca sănătos şi a face mişcare

Publicat in Sanatate & Frumusete 22 Mai 2019 274 ori
Google+ WhatsApp
Trucuri cu impact pshilogic: Cum să te motivezi pentru a mânca sănătos şi a face mişcare
Trucuri cu impact pshilogic: Cum să te motivezi pentru a mânca sănătos şi a face mişcare

Motivaţia este unul din secretele atingerii obiectivelor. Iar când scopul este scăderea în greutate, găsirea „de ce-ului“ potrivit s-ar putea să te ajute să reuşeşti.

Ceea ce introducem în corpul nostru are efect direct asupra sănătăţii noastre. Dacă încercaţi să faceţi o curăţare de primăvară a organismului, dar vă confruntaţi cu lipsa motivaţiei sau pofte excesive, puteţi folosi câteva trucuri pentru a vă atinge mai uşor obiectivele, mai ales atunci când vine vorba de alimentaţie.

Aminteşte-ţi „de ce-ul“

O parte importantă a atingerii oricărui scop este păstrarea motivaţiei, scrie adevarul.ro. Dacă chiar vrei să rămâi focusat pe atingerea obiectivului tău, ia-ţi în fiecare dimineaţă câteva minute pentru a-ţi reaminti motivele din spatele dorinţei tale.

Începeţi cu paşi mărunţi

O bătălie nu se câştigă de pe o zi pe alta. Acordă-ţi timp şi învaţă să ai răbdare. Nu vă impuneţi reguli şi evitaţi să vă spuneţi „NU“ atunci când vine vorba de o dorinţă al cărei refuz poate acumula frustrare în timp.

Recompensaţi-vă pentru fiecare mic progres

Este important să vă urmăriţi progresele. Împărţiţi drumul către atingerea obiectivului vostru în etape mai mici pentru a evita să vă simţiţi copleşit de complexitatea acestuia. Un detox de 7 zile este un obiectiv foarte uşor de atins. Dacă reuşeşti să atingi obiectivul cu succes, la final te poţi răsplăti cu un masaj, o zi la piscină sau un bol de îngheţată. Doar asiguraţi-vă că recompensa nu vă sabotează toate eforturile depuse până atunci.

Identificaţi obstacolele care vă sabotează

Unul dintre cele mai mari obstacole atunci când vine vorba de alimentaţie/dietă sunt poftele. După identificarea obstacolului, găsiţi un plan de atac. Dacă aveţi obiceiul să mai deschideţi o dată frigiderul pentru o gustare îniante de culcare, periaţi-vă dinţii înainte şi veţi vedea că gustul pastei de dinţi şi stresul că sunteţi nevoit să faceţi din nou acest lucru vă va tăia din avânt.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.