Ulcer gastric. Care sunt cauzele reale

Publicat in Sanatate & Frumusete 14 Mai 2019 901 ori
Google+ WhatsApp
Ulcer gastric. Care sunt cauzele reale
Ulcer gastric. Care sunt cauzele reale

Un ulcer gastric poate să apară atunci când acidul din stomac erodează suprafata interioară a stomacului, formând o ulcerație dureroasă. Un ulcer gastric poate să apară doar în anumite condiții, principalul vinovat fiind o bacterie.

 

Cauzele reale de ulcer gastric Contrar miturilor, un ulcer gastric nu nu se instalează doar pentru că bei cafea pe stomacul gol, pentru că sari peste mese sau pentru că ești stresat. Bacteria care provoacă ulcer gastric Principala cauză de ulcer în lume este infecția cu Helicobacter Pylori. Aceasta trăiește în stratul care acoperă și protejează interiorul stomacului. De multe ori, Helicobacter nu provoacă nicio problemă, dar la unele persoane ea poate să provoace inflamație în interiorul stomacului. Încă nu se știe clar care sunt modurile de transmitere a bacteriei. Se crede că ea s-ar transmite prin sărut, prin apă sau mâncare. Medicamentele care provoacă ulcer gastric Antiinflamatoarele nesteroidiene (ibuprofen, aspirină, ketoprofen, etc) sensibilizează stomacul la acţiunea acizilor gastrici şi astfel apare senzaţia de arsură. Astfel de medicamente care fac rău stomacului sunt adesea cele prescrise pentru febră, dureri de cap şi alte dureri minore de diferite naturi. Cei care au risc de ulcer sunt cei care iau frecvent medicamentele de mai sus, de exemplu persoanele care au dureri cronice.
Paracetamolul nu face parte din categoria medicamentelor care pot provoca ulcer. Ulcer gastric – care sunt factorii de risc Pe lângă cauzele certe de ulcer gastric, medicii vorbesc adesea și despre factori de risc, adică acei factori care cresc riscul de a avea ulcer atunci când există cauzele de mai sus. Fumatul, factor de risc pentru ulcer gastric Studii recente arată că fumatul creşte riscul de apariţie al ulcerului gastric. În plus, fumatul încetineşte procesul de vindecare al ulceraţiilor stomacale deja existente şi contribuie la reapariţia leziunilor cauzate de aciditate în exces. Alcoolul, risc de ulcer gastric Deşi studiile nu arată clar o legătură între apariţia ulcerului şi consumul de băuturi alcoolice, cifrele vorbesc de la sine. Ulcerul apare mult mai des la oamenii care au ciroză la ficat, o boală cronică cauzată, printre altele, de consumul excesiv de alcool.
Stresul si ulcerul gastric Deşi stresul a fost eliminat de pe lista oficială a cauzelor apariţiei ulcerului gastric, persoanele care suferă de această boală spun adesea că stresul le înrăutăţeşte durerile şi declanşează crize. În plus, stresul fizic, cum ar fi în cazul persoanelor implicate într-un accident, un incendiu, sau al celor care urmează să fie supuse unei intervenţii chirurgicale, cauzează creşterea acidităţii în stomac.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.