SIDA nu mai este incurabilă. Al doilea om s-a VINDECAT

Publicat in Sanatate & Frumusete 05 Martie 2019 943 ori
Google+ WhatsApp
SIDA nu mai este incurabilă. Al doilea om s-a VINDECAT
SIDA nu mai este incurabilă. Al doilea om s-a VINDECAT

Marile agenții de presă anunță o știre senzațională în domeniul medicinei. O a doua persoană s-a vindecat de HIV. Aceasta a prezentat o remisiune de durată a virusului HIV-1, cel care produce SIDA, după întreruperea tratamentului şi este probabil vindecată. Anunțul oficial urmează să fie făcut azi, într-o conferință medicală, relatează AFP, DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Acest al doilea caz de vindecare apare la un deceniu distanță de primul. "Pacientul din Londra", nu a mai prezentat niciun semn de infecţie cu acest virus de peste 19 luni, au afirmat cercetătorii în revista Nature. În ambele cazuri pacienții au făcut transplanturi de măduvă osoasă pentru a trata cancere de sânge, primind celule stem de la donatori cu o mutaţie genetică rară ce împiedică instalarea virusului HIV, mai indică sursele citate.

"Ajungând la o remisiune în cazul celui de-al doilea pacient prin utilizarea unei abordări similare am demonstrat că 'pacientul din Berlin' nu a fost o anomalie", a declarat cercetătorul principal Ravindra Gupta, profesor la Universitatea din Cambridge, referindu-se la primul caz din lume de remisiune la un pacient cu HIV.

În prezent, singura modalitate de a trata HIV este administrarea de medicamente care conţin virusul şi pe care oamenii trebuie să le ia toată viaţa. Față de anii 90, calitatea și durata vieții pacienților e net superioară. În lume se estimează că există apeoape 37 de milioane de persoane care sunt infectate cu HIV.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office