Persoanele care au ACEASTĂ grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer și boli de inimă

Publicat in Sanatate & Frumusete 13 Februarie 2019 1757 ori
Google+ WhatsApp
Persoanele care au ACEASTĂ grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer și boli de inimă
Persoanele care au ACEASTĂ grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer și boli de inimă

Rolul grupelor sanguine în menținerea sănătății, vitalității și chiar controlul greutății corporale este un subiect îndelung dezbătut în cercetările medicale.

Mai mult decât atât, acestea extind importanța grupei de sânge la nivelul principalelor procese fiziologice, metabolice dar și sistemelor cu importanță majoră pentru organism: sistemul digestiv și cel imunitar.

Astfel, potrivit unui studiu, există o legătură strânsă între grupa de sânge și riscul de a dezvolta anumite boli. “Grupa de sânge are legătură cu câteva afecțiuni precum infarctul, accidentul vascular și tromboembolismele”, explică dr. Mary Cushman Blood, hematolog la Universitatea din Vermont.

Boli de inimă
“Grupa de sânge are legătură cu câteva afecțiuni precum infarctul, accidentul vascular și tromboembolismele”, explică dr. Mary Cushman Blood, hematolog la Universitatea din Vermont.

Mai exact, persoanele care nu au grupa 0, au un risc cu 60-80% mai mare de a dezvolta cheaguri de sânge periculoase. De asemenea, cei cu grupele A, B și AB au un risc mai mare de boli coronariene, decât cei cu grupa 0, potrivit unui studiu făcut la Harvard School of Public Health.

Cancer
Cei ce au grupa de sânge 0 prezintă un risc mai mic de a face cancer gastric, scrie antenasatelor.ro. „Cauza principală a cancerului gastric este un microb. Bacteria numită Helicobacter pylori este una dintre cele mai cunoscute cauze infecţioase ale cancerului gastric.

Motivul pentru care tipul A de sânge – şi posibil şi B – este la un risc crescut de cancer gastric este legat de răspunsul inflamator diferit. Aceste persoane sunt mai predispuse la efectul acestei bacterii”, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Vermont.

Pierderea memoriei
Un studiu efectuat pe 30,000 persoane la Universitatea din Vermont a arătat că cei cu grupa de sânge AB sunt cu 82% mai predispuși să se îmbolnăvească de demență.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office