Ce se întâmplă cu creierul unui copil care stă 7 ore pe zi pe telefon, tabletă sau PC

Publicat in Sanatate & Frumusete 19 Decembrie 2018 613 ori
Google+ WhatsApp
Ce se întâmplă cu creierul unui copil care stă 7 ore pe zi pe telefon, tabletă sau PC
Ce se întâmplă cu creierul unui copil care stă 7 ore pe zi pe telefon, tabletă sau PC

Oamenii de știință au încercat să afle care este impactul folosirii excesive a gadgeturilor pentru un copil.

Potrivit unor cercetări de 300 de milioane de dolari realizate de National Institute of Health privind efectele dispozitivelor tehnologice asupra copiilor, 7 ore de utilizare pe zi a telefonului mobil, tabletei sau PC-ului pot afecta destul de mult creierul.

Studiul a monitorizat 11.000 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani, iar în cazul celor mici care folosesc timp de 7 ore aceste gadgeturi rezultate arată o schimbare alarmantă a dezvoltării cortexului cerebral.

Potrivit Daily Mail, cortexul celor mici se subțiază, ceea ce duce mai departe la scăderea capacităților de a memora, dar și a IQ-ului.

În clipa de față, specialiștii nu vor să tragă o concluzie clară, însă spun că  sunt evidente semnele a unor legături între gadgeturi și dezvoltarea celor mici.

„Încă nu știm să spunem dacă este un efect al orelor în care copilul stă cu ochii într-un ecran, dar ce știm este cum arată creierul unui copil care petrece mult timp în fața gadgeturilor”, a declarat doctorul Gaya Downling, unul dintre specialiștii care conduc acest studiu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office