Sfatul psihoterapeutului: Ce trebuie să faci dacă eşti tot timpul obosit şi nu dormi bine

Publicat in Sanatate & Frumusete 04 Decembrie 2018 795 ori
Google+ WhatsApp
Sfatul psihoterapeutului: Ce trebuie să faci dacă eşti tot timpul obosit şi nu dormi bine
Sfatul psihoterapeutului: Ce trebuie să faci dacă eşti tot timpul obosit şi nu dormi bine

Suprasolicitarea, stilul de viaţă din ce în ce mai haotic pot duce la epuizare fizică şi psihică. Omul modern are tendinţa să meargă încet şi sigur către aşa numitul burnout.

În aceste situaţii, întreg organismul are de suferit. Specialiștii ne recomandă odihna, care nu înseamnă somnul, ci relaxarea, pentru a nu ajunge într-o situație critică.

Diferența dintre epuizare și stres

”Epuizarea cronică apare încet, încet atunci când o persoană depune un efert susținut foarte mult timp sau atunci când activitatea respectivă nu îi mai face plăcere sau activitățile sunt foarte intense sau cu termene limită extrem de scurte sau mult mai solicitante decât capacitatea persoanei respective.

Diferența dintre epuizare și stres ar fi că stresul este benefic pentru că activează organismul, dar este nevoie ca organismul să se și refacă, să aibă pauze prin care să se încarce cu energie, să se relaxeze. Atunci când efortul este susținut, nu mai există momente de pauză sau de relaxare” spune Monalisa Tudor, psihoterapeut, la Digi 24.

Simptome burnout

”Ne dăm sema că suferim de burnout atunci când suntem tot timpul obosiți, oboseala care apare atunci când o persoană deși doarme suficient, tot se trezește obosită.

Alte simptome ar fi: insomnia, lipsa poftei de mâncare, lipsa activităților care până la un moment dat îi făcea plăcere persoanei respective, apar simptome ca dureri de stomac, palpitații, dureri de cap, amețeli, scăderea imunității.

Persoana care are burn out este extrem de iritată și are tendința să se certe cu cei din jur și se retrage social. Pot apărea depresia sau anxietatea” a adăugat specialistul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office