Scapă de refluxul gastric! Semnele că suferi de această afecţiune şi modaliţile prin care scapi de ea

Publicat in Sanatate & Frumusete 15 Octombrie 2018 1045 ori
Google+ WhatsApp
Scapă de refluxul gastric! Semnele că suferi de această afecţiune şi modaliţile prin care scapi de ea
Scapă de refluxul gastric! Semnele că suferi de această afecţiune şi modaliţile prin care scapi de ea

Învață acum să diagnostichezi singură refluxul gastric, ca să nu mai ai probleme pe viitor.

În primul rând ar trebui să știi că tratarea acestei probleme durează mult timp, deoarece revine de fiecare dată când mănânci, îți arde esofagul și provoacă alte complicații. Cei cu un surplus de greutate, femeile însărcinate, fumătorii și cei care iau diverse medicamente riscă să se simtă mai rău.

1. Gust de acid în gură

De obicei, această stare vine din mușchii de deasupra stomacului, care atunci când se slăbesc, lasă acidul să urce. Gustul poate rămâne timp de mai multe săptămâni și irită mucoasa, schimbând astfel și calitatea vieții de zi cu zi. Această problemă este cel mai des întâlnită în rândul femeilor însărcinate, deoarece la ele este mai mare presiunea pe stomac.

2. Regurgitare

Regurgitarea aduce cu sine acidul în gât și chiar în gură, drept pentru care o să simți un gust amar și îți va veni senzația de vomă. Aceasta se poate întâmpla oricând, dar este deranjantă mai ales noaptea, când te poți trezi din somn cu gura plină de lichid și senzație de panică.

3. Arsuri stomacale

Foarte mulți oameni din toată lumea au auzit și au suferit de arsuri stomacale, dar puțini sunt cei care se gândesc la boala de reflux gastric, deși acesta este unul dintre cele mai des întâlnite simptome. Arsurile stomacale se simt în partea de mijloc a pieptului, spre stomac, imediat după fiecare masă, iar disconfortul sporește când te apleci sau stai întinsă pe spate.

4. Dispepsie

Când suferi de acid gastric te doare stomacul în partea de sus, îți vine să regurgitezi, ți-e greață după ce mănânci și simți că ești complet plină. Uneori, se poate să-ți fie foame în continuare, dar să nu mai ai poftă de nimic din cauza acestor senzații.

5. Disfagie

Disfagie este acea senzație de mâncare blocată în gât din cauza că esofagul se îngustează și nu mai poți înghiți, deci nu mănânci suficient, nu consumi câte calorii ar trebui și astfel apar alte probleme medicale.

6. Tuse

Tusea este un simptom atipic pentru pentru această afecțiune, dar cel puțin 25% dintre bolnavi au și tuse cronică.

În afara simptomelor deja menționate, poți avea și dureri la înghițire, salivă în exces, gât iritat, respirație urât mirositoare, gură uscată, dureri în piept și poți ajunge să slăbești destul de mult.

Cum să eviți refluxul gastric

În primul rând, trebuie să-ți schimbi stilul de viață și să urmezi câteva reguli simple:

  • Mănâncă porții mai mici, deoarece este mai bine să mănânci porții mici, dar mai des decât o singură dată sau de două ori pe zi, dar porții mai mari.
  • Evită alcoolul, acidul, condimentele și grăsimile.
  • Slăbește.
  • Poartă haine lejere.
  • Nu mânca înainte să te culci.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office