Feed http://ph-online.ro Sun, 22 Jan 2017 03:31:30 +0200 Joomla! - Open Source Content Management ro-ro BOMBA!!! In timp ce era la o nunta, primarul Dobre a cerut 10.000 de euro MITA ca sa-l tina in functie pe directorul TCE http://ph-online.ro/politica/item/81606-bomba-in-timp-ce-era-la-o-nunta-primarul-dobre-a-cerut-10-000-de-euro-mita-ca-sa-l-tina-in-functie-pe-directorul-tce http://ph-online.ro/politica/item/81606-bomba-in-timp-ce-era-la-o-nunta-primarul-dobre-a-cerut-10-000-de-euro-mita-ca-sa-l-tina-in-functie-pe-directorul-tce BOMBA!!! In timp ce era la o nunta, primarul Dobre a cerut 10.000 de euro MITA ca sa-l tina in functie pe directorul TCE

Pentru a doua oara, Adrian Dobre e prins ca cere spaga! De data asta, "victima" este Cristian Iancovici, fostul director al TCE Ploiesti, care a aflat cu stupoare ca trebuie sa plateasca 10.000 de euro primarului daca isi doreste sa-si pastreze functia.

 

Pe 9 iulie 2016, Alexandru Iancovici, fiul directorului TCE, s-a întâlnit întâmplător cu primarul Adrian Dobre în timp ce se afla la o nuntă la restaurantul Pik Elegance. Atunci Alexandru Iancovici spune că a mers la Adrian Dobre pentru a se prezenta și pentru a îi cere informații despre șansele ca tatăl sau să rămână director la TCE, având în vedere că mandatul acestuia urma să expire pe 11 septembrie. Atunci, Iancovici susține că Dobre i-ar fi sugerat că posturile de regulă costă 10.000 euro, lăsând impresia că aceasta ar fi mita necesară pentru ca directorul Cristian Iancovici să rămână în funcție.

„Eram la o nuntă pe 9 iulie la Pik Elegance, moment în care l-am văzut, el era la o nuntă paralelă și m-am dus să mă prezint și dintr-una în alta am întrebat, măi ce crezi că e cazul? Îți dă demisia acuma, continuați, nu continuați? (N.R. În legătură cu prelungirea mandatului tatălui său Cristian Iancovici.) E ok Alex, stai liniștit momentan, dar pe la noi posturile astea cam… sunt cam 10.000 de euro, mi-a răspuns el și zic eu ce să fac acum? Stai să văd dacă am la mine, l-am luat eu într-o glumă și zice că nu e nicio problemă și că mai vorbim noi. Aia a fost singura mea discuție cu el și de atunci…. deci pe față a fost pe față, m-am dus acasă și i-am zis lu’ tata, ce părere ai, ce se întâmplă. Ulterior a făcut presiunile pe care le-a făcut cu sindicatul, de l-au dat pe tata jos, scandal și știe toată lumea, foarte bine, perioada aceea, asta a făcut, asta a fost repercusiunea faptului că eu nu i-am dat atenție cu acea solicitare, așa s-a transformat, se vede cu ochiul liber că ceva a fost și ceva așa personal, în continuare este ceva personal, în continuare îi instigă pe oameni acolo împotriva tatălui meu, dar tata are niște probleme de sănătate și de când a terminat este în concediu medical și nu se va mai întoarce acolo. Mă gândesc serios să depun și plângere.”, a declarat Alexandru Iancovici pentru reporterii ziarului Incomod.

Primarul Adrian Dobre a mai fost audiat la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Prahova într-un dosar în care un ziarist a fost prins în flagrant când cerea mită în numele primarului Dobre, tot pentru a menține un director în funcție, adauga sursa citata.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sat, 21 Jan 2017 22:48:59 +0200
BOMBĂ Neregulile din cluburi au fost LEGALIZATE de Guvernul Cioloș. Tehnocratii au vrut sa se mearga pe "propria răspundere" http://ph-online.ro/politica/item/81605-bomba-neregulile-din-cluburi-au-fost-legalizate-de-guvernul-ciolos-tehnocratii-au-vrut-sa-se-mearga-pe-propria-raspundere http://ph-online.ro/politica/item/81605-bomba-neregulile-din-cluburi-au-fost-legalizate-de-guvernul-ciolos-tehnocratii-au-vrut-sa-se-mearga-pe-propria-raspundere BOMBĂ Neregulile din cluburi au fost LEGALIZATE de Guvernul Cioloș. Tehnocratii au vrut sa se mearga pe

Guvernul Dacian Ciolos a dat un HG ca "până la 30 iunie 2017, construcţiile şi amenajările care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu sunt obligate să obţină acest document", iar "până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investiţiilor". În mod normal... ținând cont că au venit la putere în urma Tragediei de la Colectiv ar fi trebui să interzică total și deîndată orice manifestari în cluburi până nu au toată documentația necesară. Așa s-a ajuns la ce s-a întâmplat azi la Clubul Bamboo din București.

UPDATE: Fostul ministru de Interne, Dragoș Tudorache, a spus la Antena 3 că acest HG a fost dat pentru că niciun local nu putea să intre în legalitate în 5 luni și de aceea a fost aleasă soluția prorogării.

”La data intrării în vigoare a HG 571/2016, se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 1.739/2006 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 995 din 13 decembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Până la 30 iunie 2017, construcţiile şi amenajările care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu sunt obligate să obţină acest document, potrivit Legii nr. 33/2016 privind aprobarea OUG nr. 52/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu revine beneficiarului investiţiei ori persoanei fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente.

Atenţie! Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investiţiilor.

Începând cu data de 01 iulie 2017, constituie contravenție funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor fără a deține autorizaţie de securitate la incendiu și se sancționează conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare.” - se spune pe site-ul ISU Bucuresti-Ilfov.

_____

Iată Hotărârea de Guvern:

content-image

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sat, 21 Jan 2017 16:28:17 +0200
Simona Gherghe, o graviduta super-sexy! Rochia s-a ridicat pe burtica! Ce au putut observa telespectatorii http://ph-online.ro/monden-national/item/81604-simona-gherghe-o-graviduta-super-sexy-rochia-s-a-ridicat-pe-burtica-ce-au-putut-observa-telespectatorii http://ph-online.ro/monden-national/item/81604-simona-gherghe-o-graviduta-super-sexy-rochia-s-a-ridicat-pe-burtica-ce-au-putut-observa-telespectatorii Simona Gherghe, o graviduta super-sexy! Rochia s-a ridicat pe burtica! Ce au putut observa telespectatorii

Simona Gherghe e o graviduta care radiaza de fericire. Indragita prezentatoare TV nu-si mai ascunde burtica si poarta tinute elegante, care ii vin ca turnate in fiecare emisiune.

De data aceasta, Simona Gherghe a purtat o rochie neagra, din catifea, mai larguta. In momentul in care s-a asezat pe scaun materialul s-a ridicat pe burtica si i-a lasat la vedere copasele. Imaginea sexy i-a incantat pe telespectatori.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) National Sat, 21 Jan 2017 12:36:00 +0200
Se redeschide bazinul Vega. Viceprimarul Ganea: Ne gandim serios sa contruim un nou bazin, olimpic" http://ph-online.ro/administratie/item/81603-se-redeschide-bazinul-vega-viceprimarul-ganea-ne-gandim-serios-sa-contruim-un-nou-bazin-olimpic http://ph-online.ro/administratie/item/81603-se-redeschide-bazinul-vega-viceprimarul-ganea-ne-gandim-serios-sa-contruim-un-nou-bazin-olimpic Se redeschide bazinul Vega. Viceprimarul Ganea: Ne gandim serios sa contruim un nou bazin, olimpic

Veşti bune pentru ploieştenii pasionaţi de înot. Ultima expertiză tehnică efectuată la Bazinul Vega, singurul bazin de înot deţinut de municipalitatea ploieşteană, arată că imobilul nu are probleme mari la structura de rezistenţă.

 

Drept urmare, viceprimarul Cristian Ganea a anunţat că în maxim o lună şi jumătate să se efectueze lucrările de reparaţii necesare pentru ca acesta să fie redeschis.

Până atunci, conducerea CSM Ploieşti a încheiat un parteneriat cu un bazin privat pentru ca micii înotători să îşi poată desfăşura antrenamentele.

Totodată, viceprimarul PSD Cristian Ganea a ţinut să precizeze faptul că va face toate demersurile necesare pentru ca la Ploieşti să se construiască un bazin de înot la standarde europene.

Declaraţia edilului o puteţi urmări în materialul video de mai jos:

 

sursa: Deprahova.ro

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Administratie Sat, 21 Jan 2017 12:33:08 +0200
Imagini transmise live pe Facebook din Bamboo cu o ora inainte de incendiu. Dimineata inregistrarea a fost stearsa de pe pagina clubului VIDEO http://ph-online.ro/eveniment/item/81602-imagini-transmise-live-pe-facebook-din-bamboo-cu-o-ora-inainte-de-incendiu-dimineata-inregistrarea-a-fost-stearsa-de-pe-pagina-clubului-video http://ph-online.ro/eveniment/item/81602-imagini-transmise-live-pe-facebook-din-bamboo-cu-o-ora-inainte-de-incendiu-dimineata-inregistrarea-a-fost-stearsa-de-pe-pagina-clubului-video Imagini transmise live pe Facebook din Bamboo cu o ora inainte de incendiu. Dimineata inregistrarea a fost stearsa de pe pagina clubului VIDEO

Cu aproape o ora inainte de incendiul devastator declansat in  Bamboo, pe pagina oficiala de Facebook a clubului au fost transmise LIVE imagini cu petrecerea din interior. Acestea au fost ulterior sterse.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, referitor la posibilitatea ca s-a fumat in interiorul Clubului Bamboo inainte de incendiu, ca o astfel de speculatie trebuie verificata temeinic si ca in acest moment nu se poate pronunta in aceasta privinta.

De asemenea, intrebat despre posibile cauzele ale incendiului, Daniel Vasile a spus ca exista doar informatii care fac referire la locul de izbucnire a incendiului furnizate de martori. "Urmeaza ca dupa stingerea incendiului sa facem si aceasta verificare", a precizat el.

Intrebat de posibilitatea de a se fi fumat in interior, oficialul ISU a sustinut ca acest lucru este interzis si o astfel de speculatie trebuie verificata temeinic.

"Nu putem sa ne pronuntam pe o asemenea ipoteza in acest moment. (...) In mod cert incendiul a izbucnit, judecand dupa modul de manifestare a flacarilor, de la zona de club, dar ce compartiment anume din zona clubului nu va pot spune in acest moment", a mentionat Daniel Vasile.

El a mai precizat ca, la momentul sosirii primelor echipajel ISU la fata locului, procedura de evacuare era condusa de staff-ul administrativ al clubului.

Sambata dimineata, insa, VIDEO-ul a fost sters de pe pagina de Facebook a Clubului Bamboo din Bucuresti. 

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sat, 21 Jan 2017 12:28:09 +0200
TRAGEDIE în Bucureşti! COLECTIV 2- scenariu de coşmar http://ph-online.ro/eveniment/item/81601-tragedie-in-bucuresti-colectiv-2-scenariu-de-cosmar http://ph-online.ro/eveniment/item/81601-tragedie-in-bucuresti-colectiv-2-scenariu-de-cosmar TRAGEDIE în Bucureşti! COLECTIV 2- scenariu de coşmar

Un incendiu puternic s-a produs, în această dimineaţă, la Clubul Bamboo din Capitală, peste 30 de persoane fiind transportate la spital. În urma incendiului, care nu a fost stins, clubul s-a prăbuşit. Secretarul de stat Raed Arafat spune că nu se poate preciza la acest moment dacă nu sunt persoane care să fi rămas prinse în incinta clubului.

UPDATE 08:06 Raed Arafat: Au fost 38 de persoane transportate la spital, la acest moment incendiul este aproape lichidat

Un număr de 38 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului violent din clubul Bamboo din Capitală, a declarat, sâmbătă dimineaţă, secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat că la ora transmiterii acestei ştiri incendiul este aproape lichidat, iar numărul echipajelor de intervenţie a fost redus.Potrivit lui Arafat, 21 de victime au fost transportate la spital cu ambulanţele, iar 17 au ajuns ulterior, cu maşini particulare.

El a precizat că starea persoanei care era intubată, după ce s-a intoxicat cu fum, spitalizată la Floreasca, s-a îmbunătăţit. "Persoana care a fost ventilată şi intubată este în stare bună, scoasă de pe aparate", a precizat secretarul de stat, menţionând că este vorba despre o femeie.

Arafat a mai spus că la acest moment incendiul este aproape lichidat, mai existând câteva focare, astfel că echipajele ISU se reduc de la 26 la 14.

Ultimele informaţii transmise de ISU arată că la acest moment mai sunt internate 11 persoane.

Managerul Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat pentru News.ro că peste 120 de cadre medicale au venit de acasă pentru acestă intervenţie.

”Peste 120 de medici şi asistenţi ambulanţieri de la serviciul de ambulanţă Bucureşti Ilfov au venit de acasă, din ture libere pentru a ajuta echipele de serviciu în incendiul din clubul Bamboo. Au fost mobilizate 26 de echipaje dintre care 24 de urgenţă şi două de tip B. SABIF a transportat la spitale 12 persoane, alte două au fost consultate la faţa locului şi au refuzat să meargă la spital”, a declarat pentru News.ro, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, Alis Grasu.

UPDATE 07:01 Arafat: Incendiul de la Bamboo este controlat în acest moment, pompierii acţionează pentru lichidarea focarelor

Incendiul de la clubul Bamboo este controlat în acest moment, iar prompierii acţionează pentru lichidarea ultimelor focare, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, aflat la faţa locului. El a precizat însă că la acest moment nu se poate preciza dacă au fost prinse victime în interior, iar echipele de intervenţie nu pot intra deocamdată pentru a verifica în totalitate zona.

”Am făcut o vizită de inspecţie pe toată zona, situaţia e sub control, clădirea e prăbuşită. Mai sunt focare, dar putem spune că incendiul e sub control”, a afirmat Arafat.

El a spus că în acest moment pompierii acţionează pentru lichidarea ultimelor focare.

Arafat a arătat că nu se poate preciza la acest moment dacă în interior nu au fost prinse victime şi că acest lucru se va putea verifica după lichidarea incendiului şi cercetarea zonei.

Clădirea clubului Bamboo s-a prăbuşit în totalitate, incendiul afectând o suprafaţă de 2.500-3.000 de metri pătraţi.

Pompierii au precizat că au mai rămas elemente de construcţie care însă nu prezintă siguranţă pentru intrarea echipelor de salvare, astfel că se acţionează din exterior.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a spus, la rândul său, că în urma incendiului medicii au acordat primul ajutor în cazul a aproape 50 de persoane care fie erau intoxicate cu fum, fie suferiseră hipotermie. De asemenea, două dintre victimele care au fost transportate la Spitalul Floreasca au fracturi după ce au sărit de la etaj pentru a se salva. Bogdan Opriţa a mai spus că nu există victime cu arsuri. La acest moment, mai sunt spitalizate opt persoane.

UPDATE 6:31: Nou bilanţ ISU: 27 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului din Bamboo, din care 6 au fost internate, una în stare gravă

Ultimele informaţii transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, 27 de persoane au ajuns la spitale din Capitală în urma incendiului din clubul Bamboo, din care 6 au rămas internate, una fiind în stare gravă, având arsuri la nivelul căilor respiratorii.

Dintre toate persoanele transportate la spital, 20 au fost duse de ambulanţele SMURD şi SABIF, iar celelalte au plecat cu propriile maşini.
Cele mai multe victime au fost transportate la Spitalul Floreasca, unde au ajuns 16 persoane, una fiind în stare gravă. Trei persoane au foat internate la Floreasca.

Au mai fost transportate persoane la spitalele Universitar, Pantelimon, Colentina şi Elias.

La acest moment, au rămas internate două persoane la Spitalul Sf. Pantelimon, una la Colentina şi una la Elias, starea pacienţilor nefiind gravă.

Celelalte persoane nu au necesitat internare, potrivit reprezentanţilor ISU, care spun că majoritatea pacienţilor au suferit intoxicaţii cu fum, atacuri de panică şi hipotermie.

Contactat de News.ro, şeful UPU a Spitalului Pantelimon, Fiorella Mitroi, a precizat că la această unitate au ajuns cinci persoane de la clubul Bamboo. O persoană a plecat deja, una a fost trimisă la Spitalul de Oftalmologie, iar celelalte trei au intoxicaţie cu fum, hipotermie şi atac de panică. Doi dintre aceştia sunt cetăţeni israelieni.
Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat iniţial pentru News.ro că 12 persoane au fost duse la spital, cu intoxicaţie cu fum şi cu hipotermie. Zece dintre ele au fost transportate la Spitalul Floreasca, iar două la Spitalul Pantelimon.
Conform sursei citate, în urma incendiului clubul s-a părbuşit în totalitate.

La momentul la care au ajuns pompierii, toate persoanele din club fuseseră evacuate, a mai spus Daniel Vasile, dar nu este exclusă posibilitatea ca să fi fost suprinşi oameni în interior, ceea ce se va putea afla după lichidarea incendiului.

Ulterior, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că incendiul este încă în desfăşurare, pe terasa clubului. Ultimul rănit a fost dus în urmă cu scurt timp la spital, cu hipotermie. Până la acest moment, răniţii au fost duşi la spitalele Floreasca, la Universitar, Sfântul Pantelimon şi Colentina.

Astfel, 13 persoane au fost transportate la Floreasca, 5 la Universitar, 2 la Pantelimon şi 2 la Colentina.
În acest moment, la faţa locului sunt peste 24 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje medicale SMURD, patru autospeciale pentru victime multiple, maşini de descarcerare şi un spital mobil.

La faţa locului se află şi o echipă de scafandri, care a mers să facă verificări la lacul Floreasca, după ce au existat informaţii că mai multe persoane s-ar fi aruncat în lac pentru a se salva. Daniel Vasile a precizat că lacul este îngheţat şi că nu a fost găsită nicio persoană acolo.

Martorii spun că incendiul ar fi izbucnit în zona scenei, de la o perdea, şi că în club se fuma.
"Se fuma. Veneau ospătarii să ne spună să nu fumăm, dar se fuma palmat", a spus o tânără aflată în club.

Informaţiile privind numărul persoanelor aflate în club sunt contradictorii, spun reprezentanţii ISU, menţionând că e vorba de 100-200 de oameni.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Eveniment Sat, 21 Jan 2017 09:07:37 +0200
Încă un mare retailer dispare din România http://ph-online.ro/business/item/81600-inca-un-mare-retailer-dispare-din-romania http://ph-online.ro/business/item/81600-inca-un-mare-retailer-dispare-din-romania Încă un mare retailer dispare din România

Grupul german Metro a vândut cele patru hipermarketuri Real pe care le mai deţinea în România către un grup internaţional de profesionişti în retail , reprezentat de executivii Dusan Wilms şi Gerardo Monzillo, potrivit surselor ZF, informează Ziarul Financiar.

Vânzarea a inclus atât magazinele efective cât şi terenurile pe care sunt acestea ridicate.

Cele patru magazine Real din Constanţa, Suceava, Oradea şi Arad sunt cele pe care grupul german Metro le mai avea după ce a vândut celelalte 20 de hipermarketuri către francezii de la Auchan.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Business Sat, 21 Jan 2017 11:30:00 +0200
Festival internațional de film, carte și fotografie, la Buşteni http://ph-online.ro/unde-mergem/item/81599-festival-international-de-film-carte-si-fotografie-la-busteni http://ph-online.ro/unde-mergem/item/81599-festival-international-de-film-carte-si-fotografie-la-busteni Festival internațional de film, carte și fotografie, la Buşteni

Alpin Film Festival editia a II-a, festival internațional de film, carte și fotografie destinat promovării culturii și civilizației montane , va avea loc în perioada 23-29 ianuarie în Brașov, Predeal și Bușteni. Intrarea la evenimentele celei de-a doua ediții a festivalului este liberă.
Iubitorii de munte, adrenalină și aventură vor avea la dispoziție o săptămână întreagă cu evenimente speciale – proiecții din cele mai spectaculoase filme din universul montan, expoziții de fotografie veche și fotografie alpină, lansări de carte, dar și întâlniri cu alpiniști sau sportivi români cunoscuți și invitați din Italia, Polonia, Cehia, Franta, Slovenia. Cei care vor veni la Alpin Film Festival 2017 vor putea să-i întâlnească, printre alții, pe Zsolt Torok, Vlad Căpusean , Cornel Coco Galescu, Nicolae Dimache, Toma Coconea, David Neacșu, Ionut Zinca, Silviu Bălan, Cristian Lascau și mulți alții.

”Alpin Film Festival este un eveniment creat cu multă pasiune pentru munte și artă, un eveniment prin care ne dorim să dezvoltăm o platformă de educație privind muntele și tot ce înseamnă acesta: prietenie, natură, aventură, adrenalină și distracție. Deschidem ușa larg tuturor celor care iubesc și respectă muntele, sportul, cărțile, filmele și fotografiile. Ne dorim ca în timp, să creăm o comunitate frumoasă, alături de care știi sigur că vei petrece momente de neuitat, la munte” – explică Dan Burlac, președinte Alpin Film Festival.
Festivalul se deschide pe 24 ianuarie la Bușteni, orașul- gazdă al evenimentelor și filmelor din lumea alpinismului. Ziua va debuta cu vernisajul expoziției în aer liber de fotografie veche din Arhivele Naționale, prezentate în premieră publicului larg. Intitulată „Istoria în Alb”, expoziția în aer liber va fi găzduită de Castelul Cantacuzino din Bușteni. Nicolae Pepene, directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, realizatorul expoziției concepută în colaborare cu Asociația Forums, va prezenta acest eveniment în cadrul căruia va avea loc și lansarea celui mai nou număr din revista Astra.
Festivalul de film se va deschide în seara de 24 ianuarie, la Centrul Cultural ”Aurel Stroe – Bușteni, cu o proiecție specială a unuia dintre cele mai premiate filme românești la festivalurile internaționale de gen - ”Muntele Magic”, regizat de Anca Damian și prezentat de Irina Margareta Nistor.
Pe durata întregului festival, în cele trei orașe, va fi difuzată o selecție internațională care va cuprinde cele mai bune filme din ultimii doi ani, inspirate de lumea muntelui. În premieră, la Predeal, Alpin Film Festival va organiza între 28-29 ianuarie, ”Zilele Filmului Românesc de munte”, cu o selecție interesantă de filme realizate în România. Publicul va putea vota filmul preferat, la finalul fiecărei proiecții.
Anul acesta Italia este țara invitată la Alpin Film Festival, fiind una dintre țările cu tradiție în alpinism și sporturi de iarnă. Vor fi prezenți printre invitați, Aldo Audisio, directorul Muzeului Național Montan din Torino și Alessandro Filippini, cunoscut specialist în domeniul montan. Partenerul acestui eveniment este Institutul Cultural Italian din București.
La Brașov, în Piața Sfatului, va fi prezentată expoziția în aer liber ”Muntele”, realizată de Asociația Forona, cu sprijinul Canon.
Tot în premieră, Alpin Film Festival va organiza joi, 26 ianuarie, la Predeal conferința ”Medicină la Altitudine”, în parteneriat cu Salvamont România. Cel care va susține acest eveniment este specialistul endocrinolog Nicolae Dimache, fost alpinist de performanță și actualmente rezident în Italia, la poatele Alpilor, unde a profesat mulți ani în domeniul endocrinologiei.
Salonul de carte va avea loc între 24 – 29 ianuarie, în Sala Mare a Primăriei Predeal. Aici se vor lansa public cele mai noi apariții de carte, cu teme inspirate de lumea muntelui. Printre scriitorii care vor fi prezenți se numără Marius Chivu, Sabina Fati , Dinu Mititeanu, Nicolae Dimache și Mihai Ogrinji.
Duminică, 29 ianuarie, Alpin Film Festival se va încheia cu două evenimente speciale – ”Gala Alpinismului Românesc” și ceremonia de premiere ”Sportivul Anului 2017”, realizate cu sprijinul Primăriei orașului Bușteni și al Federației Române de Alpinism și Escaladă (FRAE), unde vor participa cei mai buni sportivi din țară.
Tot în cadrul Alpin Film Festival se desfășoară în perioada 1 ianuarie – 1 martie 2017 și concursul ”Digital Carpatica” – concurs de scurtmetraje realizate exclusiv cu telefonul mobil, având ca temă principală Munții Carpați din România. Regulamentul concursului este disponibil pe website-ul Alpin Film Festival.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Unde Mergem? Fri, 20 Jan 2017 18:26:07 +0200
Decizie privind şoseaua rapidă Ploieşti-Paşcani http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/81598-decizie-privind-soseaua-rapida-ploiesti-pascani http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/81598-decizie-privind-soseaua-rapida-ploiesti-pascani Decizie privind şoseaua rapidă Ploieşti-Paşcani

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţiile pentru studiile de fezabilitate ale drumului de mare viteză Ploieşti-Paşcani, dar a dispus revizuirea caietelor de sarcini, astfel că Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va continua procedura de licitare şi va prelungi data limită de depunere a ofertelor, potrivit unui comunicat publicat vineri. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au decis, încă, dacă şoseaua rapidă va fi autostradă sau drum expres, o categorie nouă de drumuri pentru România.

În luna noiembrie a anului trecut, CNAIR a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) licitaţiile pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice necesare construirii drumului de mare viteză Ploieşti-Paşcani, care va traversa Moldova de la sud la nord, valoarea maximă estimată a contractelor fiind de 157,3 milioane lei (34,9 milioane euro), cu TVA, scrie News.ro.

În data de 19 decembrie 2016, au fost formulate contestaţii cu privire la conţinutul caietului de sarcini, dar CNSC a respins toate criticile referitoare la obţinerea acordului de mediu şi solicitarea de eliminare din caietul de sarcini a unor riscuri aflate în sarcina viitorului prestator.

În schimb, CNSC a dispus revizuirea caietului de sarcini. CNAIR va relua procedurile şi va prelungi termenul iniţial de depunere a ofertelor, care era 5 ianuarie 2017.

”CNAIR va pune în aplicare deciziile CNSC pentru toate cele patru proceduri de atribuire, va răspunde în perioada imediat următoare la solicitările de clarificare transmise de operatorii economici interesaţi. Compania va desuspenda procedurile de atribuire şi va prelungi cu un termen rezonabil data limită de depunere a ofertelor”, se arată în comunicat.

Contestaţiile au fost depuse pentru patru proceduri de atribuire, reprezentând studiile de fezabilitate pentru cele patru tronsoane ale drumului de mare viteză: Ploieşti - Buzău, Buzău - Focşani, Focşani - Bacău şi Bacău-Paşcani.

Acest drum expres, conceput iniţial ca o autostradă, este foarte important pentru că la Paşcani va fi la intersecţia între autostrada Târgu Mureş - Iaşi (A8) şi Drumul Expres DX5 (Siret Expres) Ploieşti-Siret.

Varianta unui drum expres, în locul unei autostrăzi, a fost aleasă datorită costurilor mai reduse cu aproximativ 25% faţă de autostradă, dar şi posibilitatea extinderii viitoare la nivel de autostradă. Versiunea finală a Master Planului General de Transport prevede că două drumuri expres vor conecta Focşaniul de Bucureşti şi Constanţa până în anul 2020.Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţiile pentru studiile de fezabilitate ale drumului de mare viteză Ploieşti-Paşcani, dar a dispus revizuirea caietelor de sarcini, astfel că Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va continua procedura de licitare şi va prelungi data limită de depunere a ofertelor, potrivit unui comunicat publicat vineri. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu au decis, încă, dacă şoseaua rapidă va fi autostradă sau drum expres, o categorie nouă de drumuri pentru România.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Trafic Sat, 21 Jan 2017 11:15:00 +0200
ANAF prelungeşte termenul limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale şi plata creanţelor http://ph-online.ro/business/item/81597-anaf-prelungeste-termenul-limita-pentru-depunerea-declaratiilor-fiscale-si-plata-creantelor http://ph-online.ro/business/item/81597-anaf-prelungeste-termenul-limita-pentru-depunerea-declaratiilor-fiscale-si-plata-creantelor ANAF prelungeşte termenul limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale şi plata creanţelor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a propus prelungirea cu două zile, până vineri, 27 ianuarie, a termenului limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale şi plata creanţelor scadente la 25 ianuarie 2017, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă trimis de Fisc către Ministerului Finanţelor, în vederea iniţierii procedurii de avizare şi a includerii pe agenda de lucru a Guvernului din data de 25 ianuarie.

ANAF a iniţiat această propunere având în vedere faptul că luna ianuarie reprezintă vârful anual de depunere, iar data de 25 ianuarie este precedată de patru zile nelucrătoare.

Anunţul vine la o săptămână după ce ANAF anunţa că 25 ianuarie 2017 este data limită a depunerii declaraţiilor fiscale şi a plăţii obligaţiilor fiscale aferente lunii decembrie 2016 şi trimestrului IV 2016.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Business Fri, 20 Jan 2017 18:17:29 +0200