Feed http://ph-online.ro Mon, 25 Jun 2018 08:50:50 +0300 Joomla! - Open Source Content Management ro-ro Deputati prahoveni si ministri, prezenti la Breaza, de Ziua Internationala a Iei http://ph-online.ro/politica/item/97655-deputati-prahoveni-si-ministri-prezenti-la-breaza-de-ziua-internationala-a-iei http://ph-online.ro/politica/item/97655-deputati-prahoveni-si-ministri-prezenti-la-breaza-de-ziua-internationala-a-iei Deputati prahoveni si ministri, prezenti la Breaza, de Ziua Internationala a Iei

Ziua Internationala a Iei, sărbătoare a portului românesc ce a devenit eveniment mondial, a fost marcata si la Breaza, in cadrul Programului Centenar, in cadrul evenimentului avand loc si lansarea "Centrului European al Iei".

Zeci de politicieni prahoveni, deputati sau ministri, au luat parte la evenimentele prilejuite cu ocazia Zilei Nationale a Iei de la Breaza, acolo unde au fost organizate targuri specifice, spectacole folclorice si parada militara.

Deputatii PSD Prahova Laura Moagher si Rodica Paraschiv, ministrul Gratiela Gavrilescu, prefectul judetului, Madalina Lupea, dar si administratorul public al Prahovei, Fabioara Ionescu, au imbracat, astazi, frumoasa ie romaneasca. Doamnele au fost insotite de consilieri locali, judeteni, autoritati din Breaza si reprezentanti ai SMV Ploiesti, condusa de ing. Mircea Cosma.

Image may contain: 8 people, people standing and outdoor

Image may contain: 6 people, people smiling, wedding, flower, tree, grass, plant, outdoor and nature

Image may contain: 7 people, people smiling, people standing and outdoor

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sun, 24 Jun 2018 22:08:48 +0300
Țeapă în turismul românesc! O agenție intră în faliment: clienți lăsați fără vacanțele pe care le-au plătit deja http://ph-online.ro/eveniment/item/97654-teapa-in-turismul-romanesc-o-agentie-intra-in-faliment-clienti-lasati-fara-vacantele-pe-care-le-au-platit-deja http://ph-online.ro/eveniment/item/97654-teapa-in-turismul-romanesc-o-agentie-intra-in-faliment-clienti-lasati-fara-vacantele-pe-care-le-au-platit-deja Țeapă în turismul românesc! O agenție intră în faliment: clienți lăsați fără vacanțele pe care le-au plătit deja

Agenţia Terra Tourism şi-a anunţat, vineri seară, printr-un email partenerii şi clienţii că nu-şi mai poate onora obligaţiile faţă de aceştia şi le-a recomandat să se adreseze asiguratorului City Insurance. Reprezentanţii agenţiei au dezactivat site-ul şi nu mai răspund la telefoane, scrie Profit.ro.

"Cu părere de rău vă anunţăm ca Terra Tourism este, începând de astăzi, 22.06.2018, în imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate. În consecinţă, vom declanşa procedura de insolvenţă. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism vă rugăm să vă adresaţi asiguratorului societăţii (poliţa de insolvabilitate seria BN, Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA ) şi să faceţi demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretăm întreaga situaţie precum şi neplăcerile cauzate. Echipa Terra Tourism", este mesajul primit de către clienţi şi parteneri.

Nicolae Demetriade, preşedintele ANAT, a declarat pentru Profit.ro că încearcă de ieri să ia legătura cu reprezentanţii Terra Tourism, dar aceştia nu sunt de găsit.

 • terra tourism teapa
 • terra tourism faliment
 • terra tourism recuperare bani
 • terra tourism proces
  ]]>
  admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sun, 24 Jun 2018 12:54:11 +0300
  Scandal URIAȘ în mișcarea #REZIST - Sandu Matei sare la gâtul lui Mălin Bot: 'Ne-ai trădat pentru imagine și bani' http://ph-online.ro/politica/item/97653-scandal-urias-in-miscarea-rezist-sandu-matei-sare-la-gatul-lui-malin-bot-ne-ai-tradat-pentru-imagine-si-bani http://ph-online.ro/politica/item/97653-scandal-urias-in-miscarea-rezist-sandu-matei-sare-la-gatul-lui-malin-bot-ne-ai-tradat-pentru-imagine-si-bani Scandal URIAȘ în mișcarea #REZIST - Sandu Matei sare la gâtul lui Mălin Bot: 'Ne-ai trădat pentru imagine și bani'

  Scandal uriaș în mișcarea #REZIST. Sandu Matei, protestatarul care a lovit un bătrân, în vârstă de 71 de ani, în Piața Victoriei, lansează acuzații dure la adresa lui Mălin Bot.

   
  Într-o postare pe Facebook, Sandu Matei îl acuză pe Mălin Bot că lansează „minciuni și denigrări” în spațiul public. Mai mult, Sandi îl acuză pe Bot că l-a trădat „de dragul imaginii și a banilor”.
  „Malin Bot care este scopul tau de promovezi astfel de minciuni si denigrari in tara ? 
  Cei care ati fost in PV ati vazut realitatea. Acel microfon este al libertatii si democratiei necenzurate, daca se vorbeste strict despre Statul de Drept. 
  Maline , ca ti-ai batut joc de toti cei din jurul tau, noi o stim si nu am facut public, dar sa te folosesti de altii sa ne loveasca ca psd-ul si mocirla tv cu minciuni este DEGRADANT chiar si pt un jurnalist....regret ca am fost amicul tau si ma doare sufletul ca ne-ai tradat atat de pervers de dragul imaginii si a banilor....ura mai trece, scarba NU”, scrie Matei, pe Facebook.
  ]]>
  admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sun, 24 Jun 2018 12:52:30 +0300
  Poliția Română și DIICOT au dat lovitura - 161 de percheziții și 230 de persoane cercetate http://ph-online.ro/eveniment/item/97652-politia-romana-si-diicot-au-dat-lovitura-161-de-perchezitii-si-230-de-persoane-cercetate http://ph-online.ro/eveniment/item/97652-politia-romana-si-diicot-au-dat-lovitura-161-de-perchezitii-si-230-de-persoane-cercetate Poliția Română și DIICOT au dat lovitura - 161 de percheziții și 230 de persoane cercetate

  Poliţia Română şi DIICOT au făcut, în ultimele dou săptămâni, au efectuat 161 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Peste 230 de persoane sunt cercetate pentru comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate, fiind confiscate droguri, bani şi ţigări, scrie news.ro.

  În perioada 8 - 22 iunie, peste 430 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

  Astfel, poliţiştii au organizat, în această perioadă, 50 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 161 de percheziţii domiciliare. Au fost derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 234 de persoane, dintre care 67 au fost reţinute sau arestate şi 10 persoane au fost plasate sub control judiciar.

  Au fost ridicate 120 de comprimate de MDMA, 16 grame de MDMA, peste 1.100 de comprimate de ECSTASY, 41 de grame de cocaină, aproape 5 kilograme de cannabis, 22 de comprimate de lizină, 19 plicuri cu substanţe vegetale, peste 290 de grame de creatină, 11 cântare electronice, 27 de grindere şi 2 narghilele.

  De asemenea, au fost ridicaţi 157.190 de lei, 18.945 de euro, 16.080 de lire sterline, 120 franci elveţieni, 2 HDD-uri, 15 laptopuri, 81 de telefoane mobile, 47 de cartele SIM, 14  medii de stocare, 2 arme, 2 instalaţii pentru confecţionat tigarete, peste 500.000 de ţigarete şi 100 de kilograme de tutun.

  În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

  ]]>
  admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sun, 24 Jun 2018 12:50:36 +0300
  PROGNOZA METEO - Cum va fi vremea în intervalul iulie-septembrie http://ph-online.ro/eveniment/item/97651-prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-intervalul-iulie-septembrie http://ph-online.ro/eveniment/item/97651-prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-intervalul-iulie-septembrie PROGNOZA METEO - Cum va fi vremea în intervalul iulie-septembrie

  Următoarele trei luni vor aduce un regim termic călduros, cu valori termice peste mediile climatologice lunare, în iulie şi august, respectiv apropiate de norme în septembrie, dar şi cu deficite importante de precipitaţii estimate, în principal, în ultimele două luni de vară, relevă prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul iulie - septembrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

  Potrivit prognozei ANM, în luna iulie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât în mod normal, îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice şi vestice. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură de până la 21 de grade Celsius în Maramureş şi Transilvania, între 15 şi 23 grade în Moldova, respectiv până la 24 de grade în Oltenia şi Muntenia.

  În august, temperatura aerului va avea valori peste norma climatologică, în cea mai mare parte a ţării, în condiţiile în care media multianuală valabilă pentru această lună este de 19,7 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Maramureşului şi Transilvaniei (de până la 20 de grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de până la 23 de grade Celsius, se vor consemna în Oltenia, Muntenia, Banat, Dobrogea şi Moldova.

  Potrivit ANM, în septembrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de media multianuală, în nord şi centru, şi mai ridicate în restul teritoriului. Media valorilor termice pentru intervalul analizat se situează la 14,8 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade Celsius în Moldova, respectiv între 11 şi 16 grade Celsius în Transilvania, dar vor ajunge până la 19 grade Celsius în Dobrogea.

  ]]>
  admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sun, 24 Jun 2018 12:49:10 +0300
  Rezultate BAC edu.ro: Subiecte si rezultate Istorie si Geografie http://ph-online.ro/eveniment/item/97650-rezultate-bac-edu-ro-subiecte-si-rezultate-istorie-si-geografie http://ph-online.ro/eveniment/item/97650-rezultate-bac-edu-ro-subiecte-si-rezultate-istorie-si-geografie Rezultate BAC edu.ro: Subiecte si rezultate Istorie si Geografie

  Rezultate Bacalaureat 2018: Edu.ro afişează notele din prima sesiune a examenului de Bac pe 4 iulie. Cei peste 140 de mii de candidaţi înscrişi primesc notele pentru fiecare probă scrisă susţinută la finalul lunii iunie, dar şi o medie generală.

  Oficial, 143.964 candidaţi s-au înscris în februarie pentru a da probele scrise din prima sesiune de Bac. Dintre ei, 126.045 sunt absolvenţi de liceu din acest an, iar restul sunt din promoţiile anterioare. Ei primesc rezultatele la Bacalaureat 2018 la 6 zile după susţinerea ultimului examen scris.

  Rezultate Bacalaureat 2018, prima sesiune
  Potrivit regulamentului, rezultatele la Bac 2018 din prima sesiune sunt anunţate pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Vor fi publicate pe 4 iulie, până în ora 12.00.

  Notele vor fi postate nu doar online, pe edu.ro, ci şi la vizierul fiecărui liceu care a participat la examen. Elevii care nu pot accesa pe Internet notele, le vor afla astfel de la unitatea de învăţământ unde au susţinut probele.

  Conform Ministerului Educaţiei, afişarea mediilor este confirmată şi printr-un comunicat al oficialilor din învăţământ.

  Contestaţiile după rezultate Bac 2018
  După anunţarea notelor de la probele scrise şi a mediei examenului de Bac, candidaţii care au picat sau cei care au promovat, dar sunt nemulţumiţi de rezultate, pot face contestaţii.

  Cererile trebuie depuse pe 4 iulie, între orele 12.00 - 16.00. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 5-8 iulie, de către comisiile speciale. Rezultatele finale vor anunţate apoi pe 9 iulie.

  Rezultate Bacalaureat 2018: cum se calculează nota la Bac
  După încheierea probelor din cadrul examenului de Bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii.

  Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de Bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

  Conform metodologiei de examen, nu se calculează media generală de Bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe. Nu se calculează nici pentru cei care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

  Ce conţin rezultatele la Bac 2018
  Pe 4 iulie, rezultatele la Bac vor fi afişate atât cele online, cât şi cele de la avizierul liceelor, sub forma unui tabel. Acesta va conţine numele candidatului, unitatea de învăţământ la care a studiat, din ce promoţie provine, forma învăţământului pe care l-a urmat şi specializarea.

  Tabelul continuă apoi cu notele la cele 3 sau 4 probe pe care candidaţii le-au susţinut în perioada 25 - 28 iunie:

  - 25 iunie: proba scrisă la Limba si literatura română - (proba Ea)

  - 26 iunie: proba scrisă la Limba si literatura maternă - (proba Eb) - pentru candidaţii care au fost la un liceu cu studiu într-o limbă a minorităţilor

  - 27 iunie: proba obligatorie a profilului (proba Ec)

  - 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)

  La final, tabelul indică media generală pe care candidatul a obţinut-o în urma susţinerii acestor probe scrise şi menţiunea dacă a trecut sau nu examenul de Bacalaureat.

  Cum arată un tabel cu rezultate la Bacalaureat

  Rezultate Bacalaureat 2018: cine promovează examenul de Bac
  Examenul de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

  a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor

  b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea

  c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

  Candidatul care, la una din probele orale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă.

  Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

  Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

  Rezultate Bacalaureat 2018: candidaţii respinşi şi cei eliminaţi
  Sunt declaraţi "respinşi" candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare proba scrisă. De asemenea, sunt respinşi şi candidaţii care nu au luat cel puţin media 6. De asemenea, candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi".

  Ce este interzis la examenul de Bac

  Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare. Ei sunt declaraţi „eliminaţi din examen", fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de Bacalaureat.

  Rezultatele examenului naţional de Bacalaureat sunt publice.

  Rezultatele la Bacalaureat 2018, sesiunea a doua, sunt anunţate în toamnă

  Pentru comunicarea rezultatelor finale ale Bacalaureatului se întocmesc şi se afişează liste nominale. Acestea cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit"/„respins"/„neprezentat"/„eliminat din examen".

  Rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.

  Rezultate Bacalaureat 2018, a doua sesiune
  Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, notele din sesiunea a doua sunt afişate pe 1 septembrie, până în ora 12.00. Ca şi în prima sesiune, rezultatele finale la Bac, sesiunea a doua, sunt anunţate după soluţionarea contestaţiilor, pe 6 septembrie.

  Eventuale modificări privind afişarea rezultatelor
  Pentru următorii ani, oficialii de la Educaţie au anunţat că urmăresc adaptarea la noile reguli de protecţie a datelor personale în UE, GDPR. Astfel, se urmăreşte stabilirea unui sistem care să protejeze informaţiile personale ale elevilor, dar şi ale părinţilor.

  Autorităţile din Minister precizează însă că modificările nu vor afecta modul actual de afişare a rezultatelor la Bac şi la celelalte examene naţionale.

  Rezultate Bacalaureat 2018: notele după soluţionarea contestaţiilor
  Comisiile de Bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii. Comisiile recalculează, după caz, media generală de Bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.

  Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.

  Pentru candidaţii proveniţi de la alte licee decât cel în care este organizat centrul de examen, comisia de examen întocmeşte extrase din catalog, care cuprind situaţia lor la examen şi le transmit liceelor respective, în vederea completării diplomelor de Bacalaureat.

  Reguli de înscrieri la Bacalaureat

  În cazul nepromovării examenului de Bacalaureat, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5.

  Anul trecut, după ce au fost afişate rezultatele finale la Bacalaureat 2017, peste 93 de mii de candidaţi au promovat.

  • rezultate bac 2018
  • REZULTATE BAC EDURO
   ]]>
   admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sun, 24 Jun 2018 12:45:38 +0300
   Rezultate BAC edu.ro: Subiecte si rezultate Matematica http://ph-online.ro/eveniment/item/97649-rezultate-bac-edu-ro-subiecte-si-rezultate-matematica http://ph-online.ro/eveniment/item/97649-rezultate-bac-edu-ro-subiecte-si-rezultate-matematica Rezultate BAC edu.ro: Subiecte si rezultate Matematica

   Rezultate Bacalaureat 2018: Edu.ro afişează notele din prima sesiune a examenului de Bac pe 4 iulie. Cei peste 140 de mii de candidaţi înscrişi primesc notele pentru fiecare probă scrisă susţinută la finalul lunii iunie, dar şi o medie generală.

   Oficial, 143.964 candidaţi s-au înscris în februarie pentru a da probele scrise din prima sesiune de Bac. Dintre ei, 126.045 sunt absolvenţi de liceu din acest an, iar restul sunt din promoţiile anterioare. Ei primesc rezultatele la Bacalaureat 2018 la 6 zile după susţinerea ultimului examen scris.

   Rezultate Bacalaureat 2018, prima sesiune
   Potrivit regulamentului, rezultatele la Bac 2018 din prima sesiune sunt anunţate pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Vor fi publicate pe 4 iulie, până în ora 12.00.

   Notele vor fi postate nu doar online, pe edu.ro, ci şi la vizierul fiecărui liceu care a participat la examen. Elevii care nu pot accesa pe Internet notele, le vor afla astfel de la unitatea de învăţământ unde au susţinut probele.

   Conform Ministerului Educaţiei, afişarea mediilor este confirmată şi printr-un comunicat al oficialilor din învăţământ.

   Contestaţiile după rezultate Bac 2018
   După anunţarea notelor de la probele scrise şi a mediei examenului de Bac, candidaţii care au picat sau cei care au promovat, dar sunt nemulţumiţi de rezultate, pot face contestaţii.

   Cererile trebuie depuse pe 4 iulie, între orele 12.00 - 16.00. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 5-8 iulie, de către comisiile speciale. Rezultatele finale vor anunţate apoi pe 9 iulie.

   Rezultate Bacalaureat 2018: cum se calculează nota la Bac
   După încheierea probelor din cadrul examenului de Bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii.

   Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de Bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

   Conform metodologiei de examen, nu se calculează media generală de Bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe. Nu se calculează nici pentru cei care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

   Ce conţin rezultatele la Bac 2018
   Pe 4 iulie, rezultatele la Bac vor fi afişate atât cele online, cât şi cele de la avizierul liceelor, sub forma unui tabel. Acesta va conţine numele candidatului, unitatea de învăţământ la care a studiat, din ce promoţie provine, forma învăţământului pe care l-a urmat şi specializarea.

   Tabelul continuă apoi cu notele la cele 3 sau 4 probe pe care candidaţii le-au susţinut în perioada 25 - 28 iunie:

   - 25 iunie: proba scrisă la Limba si literatura română - (proba Ea)

   - 26 iunie: proba scrisă la Limba si literatura maternă - (proba Eb) - pentru candidaţii care au fost la un liceu cu studiu într-o limbă a minorităţilor

   - 27 iunie: proba obligatorie a profilului (proba Ec)

   - 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)

   La final, tabelul indică media generală pe care candidatul a obţinut-o în urma susţinerii acestor probe scrise şi menţiunea dacă a trecut sau nu examenul de Bacalaureat.

   Cum arată un tabel cu rezultate la Bacalaureat

   Rezultate Bacalaureat 2018: cine promovează examenul de Bac
   Examenul de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

   a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor

   b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea

   c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

   Candidatul care, la una din probele orale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă.

   Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

   Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

   Rezultate Bacalaureat 2018: candidaţii respinşi şi cei eliminaţi
   Sunt declaraţi "respinşi" candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare proba scrisă. De asemenea, sunt respinşi şi candidaţii care nu au luat cel puţin media 6. De asemenea, candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi".

   Ce este interzis la examenul de Bac

   Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare. Ei sunt declaraţi „eliminaţi din examen", fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de Bacalaureat.

   Rezultatele examenului naţional de Bacalaureat sunt publice.

   Rezultatele la Bacalaureat 2018, sesiunea a doua, sunt anunţate în toamnă

   Pentru comunicarea rezultatelor finale ale Bacalaureatului se întocmesc şi se afişează liste nominale. Acestea cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit"/„respins"/„neprezentat"/„eliminat din examen".

   Rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.

   Rezultate Bacalaureat 2018, a doua sesiune
   Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, notele din sesiunea a doua sunt afişate pe 1 septembrie, până în ora 12.00. Ca şi în prima sesiune, rezultatele finale la Bac, sesiunea a doua, sunt anunţate după soluţionarea contestaţiilor, pe 6 septembrie.

   Eventuale modificări privind afişarea rezultatelor
   Pentru următorii ani, oficialii de la Educaţie au anunţat că urmăresc adaptarea la noile reguli de protecţie a datelor personale în UE, GDPR. Astfel, se urmăreşte stabilirea unui sistem care să protejeze informaţiile personale ale elevilor, dar şi ale părinţilor.

   Autorităţile din Minister precizează însă că modificările nu vor afecta modul actual de afişare a rezultatelor la Bac şi la celelalte examene naţionale.

   Rezultate Bacalaureat 2018: notele după soluţionarea contestaţiilor
   Comisiile de Bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii. Comisiile recalculează, după caz, media generală de Bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.

   Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.

   Pentru candidaţii proveniţi de la alte licee decât cel în care este organizat centrul de examen, comisia de examen întocmeşte extrase din catalog, care cuprind situaţia lor la examen şi le transmit liceelor respective, în vederea completării diplomelor de Bacalaureat.

   Reguli de înscrieri la Bacalaureat

   În cazul nepromovării examenului de Bacalaureat, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5.

   Anul trecut, după ce au fost afişate rezultatele finale la Bacalaureat 2017, peste 93 de mii de candidaţi au promovat.

   ]]>
   admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sun, 24 Jun 2018 12:44:12 +0300
   Rezultate BAC edu.ro: Subiecte si rezultate Lb. Romana http://ph-online.ro/eveniment/item/97648-rezultate-bac-edu-ro-subiecte-si-rezultate-lb-romana http://ph-online.ro/eveniment/item/97648-rezultate-bac-edu-ro-subiecte-si-rezultate-lb-romana Rezultate BAC edu.ro: Subiecte si rezultate Lb. Romana

   Rezultate Bacalaureat 2018: Edu.ro afişează notele din prima sesiune a examenului de Bac pe 4 iulie. Cei peste 140 de mii de candidaţi înscrişi primesc notele pentru fiecare probă scrisă susţinută la finalul lunii iunie, dar şi o medie generală.

   Oficial, 143.964 candidaţi s-au înscris în februarie pentru a da probele scrise din prima sesiune de Bac. Dintre ei, 126.045 sunt absolvenţi de liceu din acest an, iar restul sunt din promoţiile anterioare. Ei primesc rezultatele la Bacalaureat 2018 la 6 zile după susţinerea ultimului examen scris.

   Rezultate Bacalaureat 2018, prima sesiune
   Potrivit regulamentului, rezultatele la Bac 2018 din prima sesiune sunt anunţate pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Vor fi publicate pe 4 iulie, până în ora 12.00.

   Notele vor fi postate nu doar online, pe edu.ro, ci şi la vizierul fiecărui liceu care a participat la examen. Elevii care nu pot accesa pe Internet notele, le vor afla astfel de la unitatea de învăţământ unde au susţinut probele.

   Conform Ministerului Educaţiei, afişarea mediilor este confirmată şi printr-un comunicat al oficialilor din învăţământ.

   Contestaţiile după rezultate Bac 2018
   După anunţarea notelor de la probele scrise şi a mediei examenului de Bac, candidaţii care au picat sau cei care au promovat, dar sunt nemulţumiţi de rezultate, pot face contestaţii.

   Cererile trebuie depuse pe 4 iulie, între orele 12.00 - 16.00. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 5-8 iulie, de către comisiile speciale. Rezultatele finale vor anunţate apoi pe 9 iulie.

   Rezultate Bacalaureat 2018: cum se calculează nota la Bac
   După încheierea probelor din cadrul examenului de Bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii.

   Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de Bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

   Conform metodologiei de examen, nu se calculează media generală de Bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe. Nu se calculează nici pentru cei care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

   Ce conţin rezultatele la Bac 2018
   Pe 4 iulie, rezultatele la Bac vor fi afişate atât cele online, cât şi cele de la avizierul liceelor, sub forma unui tabel. Acesta va conţine numele candidatului, unitatea de învăţământ la care a studiat, din ce promoţie provine, forma învăţământului pe care l-a urmat şi specializarea.

   Tabelul continuă apoi cu notele la cele 3 sau 4 probe pe care candidaţii le-au susţinut în perioada 25 - 28 iunie:

   - 25 iunie: proba scrisă la Limba si literatura română - (proba Ea)

   - 26 iunie: proba scrisă la Limba si literatura maternă - (proba Eb) - pentru candidaţii care au fost la un liceu cu studiu într-o limbă a minorităţilor

   - 27 iunie: proba obligatorie a profilului (proba Ec)

   - 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)

   La final, tabelul indică media generală pe care candidatul a obţinut-o în urma susţinerii acestor probe scrise şi menţiunea dacă a trecut sau nu examenul de Bacalaureat.

   Cum arată un tabel cu rezultate la Bacalaureat

   Rezultate Bacalaureat 2018: cine promovează examenul de Bac
   Examenul de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

   a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor

   b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea

   c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

   Candidatul care, la una din probele orale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă.

   Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

   Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

   Rezultate Bacalaureat 2018: candidaţii respinşi şi cei eliminaţi
   Sunt declaraţi "respinşi" candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare proba scrisă. De asemenea, sunt respinşi şi candidaţii care nu au luat cel puţin media 6. De asemenea, candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi".

   Ce este interzis la examenul de Bac

   Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare. Ei sunt declaraţi „eliminaţi din examen", fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de Bacalaureat.

   Rezultatele examenului naţional de Bacalaureat sunt publice.

   Rezultatele la Bacalaureat 2018, sesiunea a doua, sunt anunţate în toamnă

   Pentru comunicarea rezultatelor finale ale Bacalaureatului se întocmesc şi se afişează liste nominale. Acestea cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit"/„respins"/„neprezentat"/„eliminat din examen".

   Rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.

   Rezultate Bacalaureat 2018, a doua sesiune
   Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, notele din sesiunea a doua sunt afişate pe 1 septembrie, până în ora 12.00. Ca şi în prima sesiune, rezultatele finale la Bac, sesiunea a doua, sunt anunţate după soluţionarea contestaţiilor, pe 6 septembrie.

   Eventuale modificări privind afişarea rezultatelor
   Pentru următorii ani, oficialii de la Educaţie au anunţat că urmăresc adaptarea la noile reguli de protecţie a datelor personale în UE, GDPR. Astfel, se urmăreşte stabilirea unui sistem care să protejeze informaţiile personale ale elevilor, dar şi ale părinţilor.

   Autorităţile din Minister precizează însă că modificările nu vor afecta modul actual de afişare a rezultatelor la Bac şi la celelalte examene naţionale.

   Rezultate Bacalaureat 2018: notele după soluţionarea contestaţiilor
   Comisiile de Bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii. Comisiile recalculează, după caz, media generală de Bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.

   Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.

   Pentru candidaţii proveniţi de la alte licee decât cel în care este organizat centrul de examen, comisia de examen întocmeşte extrase din catalog, care cuprind situaţia lor la examen şi le transmit liceelor respective, în vederea completării diplomelor de Bacalaureat.

   Reguli de înscrieri la Bacalaureat

   În cazul nepromovării examenului de Bacalaureat, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5.

   Anul trecut, după ce au fost afişate rezultatele finale la Bacalaureat 2017, peste 93 de mii de candidaţi au promovat.

   ]]>
   admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sun, 24 Jun 2018 12:42:46 +0300
   Meseria de protestatar! Unde lucrează Angi Șerban. Tânăra, prinsă cu minciuna în legătură cu munca http://ph-online.ro/politica/item/97647-meseria-de-protestatar-unde-lucreaza-angi-serban-tanara-prinsa-cu-minciuna-in-legatura-cu-munca http://ph-online.ro/politica/item/97647-meseria-de-protestatar-unde-lucreaza-angi-serban-tanara-prinsa-cu-minciuna-in-legatura-cu-munca Meseria de protestatar! Unde lucrează Angi Șerban. Tânăra, prinsă cu minciuna în legătură cu munca

   Angi Șerban, o protestatară pe care o vedeți la mai toate protestele anti-Guvern,  fenteaza statul, fiind platita la negru pentru un job la care nici nu se prezinta!

   ”Pe fata aceasta o cheama Angi Serban. Are lejer spre 30 de ani. De cateva ori, in niste incidente, am luat-o in serios la televizor, prin telefon, fiind protagonista. Dupa vreo 2, 3 dati chiar am intrebat-o daca nu are si un serviciu, parand protestatara de meserie. Iertati-ma daca eu nu cred ca exista asa ceva, o tanara, fara job, deci suficient de dezinteresata de viata ei profesionala, dar absolut prinsa de treburile si mersul tarii. Oamenii acestia s-au pus in fata miscarii Rezist. De aici cred ca s-a demobilizat acea adunare misto, de oameni cu treaba, cu job, nemultumiti de ce fac astia din impozitele lor", a scris Radu Buzaianu, prezentator B1, pe Facebook.

   "Fata aia foarte agitată, Angi Șerban, care spune că e jurist, are un mic serviciu, la care nu se duce, la un notariat în Călărași. Eu o cunosc, cunosc despre ce este vorba. Este un protestatar de profesie alături de ceilalți nouă pe care îi găsim și atunci când au fost invitați la Parlamentul European, care se fotografiază cu Monica Macovei, care sunt în zona asta de propagandă a 'rezist tv' în care își filmează propriile acțiuni ca să aibă ce difuza și menține un focar de tensiune. Sunt puțini, dar bine organizați, foarte eficienți în a difuza mesaje care îndeamnă spre violență, ceea ce se rostogolesc în acțiuni mai de forță cum s-a întâmplat și în cursul serii”, a declarat Dan Constantin, senior editor Jurnalul.ro, la Antena3.

   ]]>
   admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sat, 23 Jun 2018 16:25:04 +0300
   Codrin Ștefănescu: 'Tot acest tămbălău se întâmplă pentru un singur om - doamna Kovesi' http://ph-online.ro/politica/item/97646-codrin-stefanescu-tot-acest-tambalau-se-intampla-pentru-un-singur-om-doamna-kovesi http://ph-online.ro/politica/item/97646-codrin-stefanescu-tot-acest-tambalau-se-intampla-pentru-un-singur-om-doamna-kovesi Codrin Ștefănescu: 'Tot acest tămbălău se întâmplă pentru un singur om - doamna Kovesi'

   "Noi am primit votul românilor și vom merge până la capăt", a declarat ferm, Codrin Ștefănescu, Secretar General Adjunct în PSD, într-o intervenție la digi24.

   "Eu și colegii mei nu facem parte din statul paralel, noi am făcut revoluție acum 29 de ani, ne-au murit camarazi. Am trăit sub un regim opresiv și extrem de ticălos. Azi suntem în PSD, iar dl Orban apără un stat mafiot cu un sistem abuziv, în frunte cu Traian Băsescu, creatorul sistemului. Oamenii cinstiți fug din PNL", a continuat acesta.

   Întrebat cum comentează îndemnul președintelui Iohannis către societatea civilă de a ieși în stradă și de a protesta, Codrin Ștefănescu a spus: "Nu știu dacă e cea mai fericită declarație a lui Iohannis, bine, el  nu face declarații fericite, dl Iohannis e minoritar, marea majoritate încă n-a ieșit în stradă. Am avut un singur miting, nu la capacitatea maximă a românilor de a protesta împotriva abuzurilor. De departe, majoritatea e cu noi și, dacă vrem să demonstrăm, o putem face. Iohannis trebuie să respecte decizia CCR. Nici noi nu am fost fericiți pe decizia CCR de a anula rezultatele referendumului. C-am criticat-o, că nu, ce a fost a fost, referendumul a fost anulat și noi toți am zis . Tot acest tămbălău se întâmplă pentru un singur om - doamna Kovesi".

   ]]>
   admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sat, 23 Jun 2018 16:21:42 +0300