Feed http://ph-online.ro Sun, 26 Feb 2017 14:29:43 +0200 Joomla! - Open Source Content Management ro-ro Se infiripa o noua idila? Silvia, castigatoarea primului sezon „Bravo, ai stil!”, surprinsa in ipostaze extrem de apropiate alaturi de un celebru prezentator TV. Cei doi s-au placut inca de cand s-au cunoscut pe platourile de filmare http://ph-online.ro/monden-national/item/82864-se-infiripa-o-noua-idila-silvia-castigatoarea-primului-sezon-bravo-ai-stil-surprinsa-in-ipostaze-extrem-de-apropiate-alaturi-de-un-celebru-prezentator-tv-cei-doi-s-au-placut-inca-de-cand-s-au-cunoscut-pe-platourile-de-filmare http://ph-online.ro/monden-national/item/82864-se-infiripa-o-noua-idila-silvia-castigatoarea-primului-sezon-bravo-ai-stil-surprinsa-in-ipostaze-extrem-de-apropiate-alaturi-de-un-celebru-prezentator-tv-cei-doi-s-au-placut-inca-de-cand-s-au-cunoscut-pe-platourile-de-filmare Se infiripa o noua idila? Silvia, castigatoarea primului sezon „Bravo, ai stil!”, surprinsa in ipostaze extrem de apropiate alaturi de un celebru prezentator TV. Cei doi s-au placut inca de cand s-au cunoscut pe platourile de filmare

Silvia este frumoasa, spontana plina de energie, reusind sa suceasca mintile multor barbati si se pare ca mai face o victima…

 

S-au cunoscut pe platourile de filmare atunci cand fosta concurenta si totodata castigatoarea show-ului „Bravo, ai stil!” a venit in direct la Teo Show impreuna cu fetita si sora ei.  De atunci, Bursucu si Silvia au descoperit ca au multe in comun. Ii uneste umorul spontan, pasiunea pentru divertisment si firile lor asemanatoare. Ei au fost surprins in mai multe ipostaze apropiate si toata lumea asteapta ca ei sa formeze un cuplu, cel putin pe micile ecrane pentru ca se potrivesc.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) National Sun, 26 Feb 2017 13:00:45 +0200
Gafă incredibilă a unei dansatoare la bară! S-a făcut de râs în ultimul hal! http://ph-online.ro/monden-international/item/82863-gafa-incredibila-a-unei-dansatoare-la-bara-s-a-facut-de-ras-in-ultimul-hal http://ph-online.ro/monden-international/item/82863-gafa-incredibila-a-unei-dansatoare-la-bara-s-a-facut-de-ras-in-ultimul-hal Gafă incredibilă a unei dansatoare la bară! S-a făcut de râs în ultimul hal!

O dansatoare la bară extrem de apreciată s-a făcut de râs după ce a încercat să dea o lecție bărbaților care intenționează s-o cucerească. Din păcare pentru ea, totul s-a transformat într-o adevărată comedie.


Tânăra dansatoare, Ștefania, care o mică vedetă în lumea ei, s-a arătat revoltată, pe un site de socializare, de faptul că mulți dintre bărbații care îi scriu mesaje sunt analfabeți. Aceasta s-a plâns că s-a "săturat să descifreze" complimentele sau propunerile perverse pe care le primește după ce postează instantanee în care apare aproape dezbrăcată, în costumele minuscule pe care le poartă în timpul show-urilor erotice pe care le face.Ca urmare, dansatoarea și-a propus să le țină acestora o lecție de gramatică, în care le explică în ce condiții se folosește „î” și când trebuie să folosit “â” dar și cum trebuie scris ”într-o”. Cu toate acestea, „doamna profesoară” demonstrează că nu este cu mult mai bună decât cei pe care îi critică și tocmai când observațiile devin mai acide, Ștefania scapă o greșeală care ține de școala elementară și scrie „folosesc Î în interiorul cuvântului DEȘII acesta se folosește la începutul acestuia”, în loc de „DEȘI”, cum ar fi fost corect.

 

Iar această eroare nu este una singulară, o scăpare de moment. Spre exemplu, într-o postare adrestată mamei sale, Ștefania Cătălina scrie „este singura persoană care atunci când am țipat de durere mi-a fost alături și MA susținut”, în loc de „M-A susținut”, așa cum se învață încă din primele patru clase școlare.

 


Dar greșelile gramaticale ale dansatoarei continuă și într-o altă postare. Aceasta scrie „Ți-aș DORII ce-i mai bun”, fapt care demonstrează că acel „DEȘII” din răutăcioasa lecție de gramatică nu a fost o întâmplare.


]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) International Sun, 26 Feb 2017 12:58:33 +0200
OSCAR 2017. Cine este în cursa pentru cel mai bun actor http://ph-online.ro/rss/item/82862-oscar-2017-cine-este-in-cursa-pentru-cel-mai-bun-actor http://ph-online.ro/rss/item/82862-oscar-2017-cine-este-in-cursa-pentru-cel-mai-bun-actor OSCAR 2017. Cine este în cursa pentru cel mai bun actor

OSCAR 2017. Casey Affleck, Andrew Garfield ("Hacksaw Ridge"), Ryan Gosling, Viggo Mortensen ("Captain Fantastic") şi Denzel Washington ("Fences") au fost nominalizaţi marţi la premiul Oscar pentru cel mai bun rol masculin, a anunţat Academia americană de film, relatează AFP.

Casey Affleck ("Manchester by the Sea") este laureat al Globurilor de Aur pentru cel mai bun actor într-o dramă, în timp ce Ryan Gosling ("La La Land") a câştigat aceeaşi distincţie la categoria comedie sau musical.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Ştiri Internaţionale Sun, 26 Feb 2017 12:57:03 +0200
Cum afli dacă telefonul tău este interceptat http://ph-online.ro/eveniment/item/82861-cum-afli-daca-telefonul-tau-este-interceptat http://ph-online.ro/eveniment/item/82861-cum-afli-daca-telefonul-tau-este-interceptat Cum afli dacă telefonul tău este interceptat

Un studiu recent a arătat că aproximativ jumătate dintre români cred că au telefonul ascultat. Cu zecile de programe de interceptare, care pot fi achiziționate chiar de pe internet, la un preț accesibil, preocuparea pentru acest subiect este una justificată.

Dacă doriți să știți dacă cineva vă interceptează într-adevăr telefonul, evaluați atent „simptomele” de mai jos.

  1. Telefonul vi se descarcă mai des ca de obicei și trebuie să-l puneți la încărcat chiar și la două ore distanță, deși nu l-ați utilizat atât de mult.
  2. Ecranul telefonului se luminează singur de mai multe ori pe zi, deși nici nu l-ați atins.
  3. Pe ecran apar frecvent mesaje ciudate care vă spun că anumite aplicații (pe care nici nu știați că le aveți în telefon) s-au oprit.
  4. În timpul convorbirii auziți zgomote ciudate, foșnete, voci pe fundal sau un bâzâit deranjant pentru câteva secunde.
  5. Atunci când vă închideți telefonul, acesta ar trebui să se oprească destul de rapid. Dacă procesul este unul de durată, este posibil ca datele să fie transmise și către un alt dispozitiv, ceea ce înseamnă că sunteți monitorizat.
  6. Telefonul pornește și se oprește singur, iar acumulatorul se încălzește singur chiar și atunci când ar trebui să fie în repaus.
  7. Traficul de date este mai mare ca de obicei. Puteți afla asta printr-o simplă monitorizare.

Dacă semnele de mai sus vi se par cunoscute, sunt mari șanse că telefonul dumneavoastră să fie monitorizat prin intermediul unei aplicații spion, pe care nici nu știți când ați instalat-o.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sun, 26 Feb 2017 12:55:20 +0200
Încă o LOVITURĂ pentru Iohannis: Averea președintelui, luată la bani mărunți de Fisc http://ph-online.ro/politica/item/82860-inca-o-lovitura-pentru-iohannis-averea-presedintelui-luata-la-bani-marunti-de-fisc http://ph-online.ro/politica/item/82860-inca-o-lovitura-pentru-iohannis-averea-presedintelui-luata-la-bani-marunti-de-fisc Încă o LOVITURĂ pentru Iohannis: Averea președintelui, luată la bani mărunți de Fisc

După ce a pierdut casa din Sibiu, Klaus Iohannis mai primește o lovitură! Fiscul a început anchetarea averii președintelui Klaus Iohannis, informează Antena3. Este o verificare ce vine după ce deputatul ALDE Varujan Vosganian a făcut o adresă către Fisc și a cerut să se verifice toate veniturile familiei Iohannis din activități independente.

 

Parlamentarul susține că vrea să se lămurească în ce măsură o persoană, care a lucrat doar ca bugetar, atât cât a fost profesor dar și primar al Sibiului, își poate cumpăra șase case din banii strânși.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sun, 26 Feb 2017 12:54:34 +0200
Decizia luată de Raiffeisen, după ce Iohannis a pierdut casa din Sibiu http://ph-online.ro/politica/item/82859-decizia-luata-de-raiffeisen-dupa-ce-iohannis-a-pierdut-casa-din-sibiu http://ph-online.ro/politica/item/82859-decizia-luata-de-raiffeisen-dupa-ce-iohannis-a-pierdut-casa-din-sibiu Decizia luată de Raiffeisen, după ce Iohannis a pierdut casa din Sibiu

După ce Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din Sibiu, închiriată de ani de zile Raifeissen Bank, reprezentanții băncii au anunțat că vor renunţa în curând la contract.

Reprezentanții băncii Raiffeisen au confirmat că se vor muta din sediul de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29, după ce contractul de închiriere a expirat. Fosta casă a lui Klaus Iohannis are, în acest moment, o situație juridică incertă.

Contractul de închiere, încheiat pe o perioadă de 10 ani, a expirat în 1 februarie 2017. Reprezentanții băncii spun că nu au mai încheiat un nou contract. “Raiffeisen Bank ocupă acest spațiu din anul 2001, în baza unui contract încheiat cu proprietarii de atunci. Având în vedere situația juridică a imobilului (despre care Raiffeisen Bank a aflat din presă, nefiind informată în mod oficial de către nicio autoritate), banca a decis să nu mai încheie un nou contract de închiriere. Astfel, întrucât contractul de închiriere a ajuns la termen, în prezent, banca este în proces de mutare din sediul respectiv“, au declarat reprezentanții instituției bancare, pentru Digi24.

Totodată, reprezentanții Raiffeisen au declarat că familia Iohannis nu a mai primit banii de chirie. Potrivit declarației de avere a lui Klaus Iohannis, în 2015, familia sa a încasat 120.000 de lei din închirierea acestui spațiu. “Menționăm că, din momentul în care am aflat despre modificările apărute în situația juridică a acestui imobil, toate sumele reprezentând chirie au fost depuse într-un cont escrow, fiind la dispoziția proprietarului de drept”, au mai arătat reprezentanții băncii.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sun, 26 Feb 2017 12:53:33 +0200
Dodon, către ambasadorul SUA şi cel al României la Chişinău: Vă solicit ca pe viitor să nu-mi mai daţi lecţii. Moldova e un stat independent http://ph-online.ro/politica/item/82858-dodon-catre-ambasadorul-sua-si-cel-al-romaniei-la-chisinau-va-solicit-ca-pe-viitor-sa-nu-mi-mai-dati-lectii-moldova-e-un-stat-independent http://ph-online.ro/politica/item/82858-dodon-catre-ambasadorul-sua-si-cel-al-romaniei-la-chisinau-va-solicit-ca-pe-viitor-sa-nu-mi-mai-dati-lectii-moldova-e-un-stat-independent Dodon, către ambasadorul SUA şi cel al României la Chişinău: Vă solicit ca pe viitor să nu-mi mai daţi lecţii. Moldova e un stat independent

După refuzul lui Igor Dodon de a permite militarilor moldoveni să participe la exerciţii militare la Galaţi, alături de colegii lor din SUA, România, Serbia şi Ucraina, ambasadorul României şi cel al SUA la Chişinău au solicitat o explicaţie de la Preşedinţie. Dodon le-a spus că Moldova e un stat suveran şi independent şi le-a cerut să nu-i mai dea lecţii pe viitor.

Exerciţiile militare la care Moldova trebuia să participe erau preconizate pentru perioada 20 februarie - 1 martie 2017, în oraşul Galaţi, România.

Igor Dodon a interzis militarilor Armatei Naţionale să ia parte, fapt pentru care ambasadorul SUA, James Pettit, dar şi cel al României, Daniel Ioniţă, au semnat un demers comun prin care solicită explicaţii de la preşedintele Moldovei, privind acţiunile respective.
 
„Din respect pentru instituţia Prezidenţială, de data aceasta nu vom face public demersul nostru. Apreciem însă, domnule Preşedinte, că această atitudine neprietenoasă la adresa ţărilor noastre nu reflectă nicidecum subtanţa, angajamentul şi contribuţiile susţinute ale SUA şi ale României la consolidarea capacităţilor instituţionale ale Republicii Moldova”, se arată în scrisoarea expediată pe 21 februarie de diplomaţi, către Igor Dodon.
 
În replică, trei zile mai târziu, pe 24 februarie, Dodon le-a expediat ambasadorilor răspunsul, în care spune că Preşedinţia nu acceptă comentarii din exterior.
 
„Nu cred că în statele pe care le reprezentaţi, un ambasador sau altul, ar putea face comentarii sau sugestii pe seama deciziilor luate de preşedinţii statelor pe care le conduce, mai ales în ceea ce ţine de disclocarea trupelor din contingentul militar al ţării. Aş vrea să văd reacţia casei Albe sau a Palatului Cotroceni la un eventual comentariu de acest tip, spre exemplu, al ambasadorului Moldovei la Washington sau Bucureşti, se menţionează în răspunsul lui Igor Dodon, potrivit corespondenţei făcute publice de independent.md 
 
]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sun, 26 Feb 2017 12:51:11 +0200
Rapidul, un mizilic pentru Petrolul http://ph-online.ro/sport/item/82857-rapidul-un-mizilic-pentru-petrolul http://ph-online.ro/sport/item/82857-rapidul-un-mizilic-pentru-petrolul Rapidul, un mizilic pentru Petrolul

Petrolul 52 a facut un mizilic din Rapid Mizil. Gruparea ploiesteana s-a impus lejer in disputa din Cupa Romaniei, faza pe judet, chiar pe terenul Rapidului prahovean. Petrolul a castigat cu 9-0 prin tripla lui Vintila, dublele lui Tudor si Gheorghe dar si datorita golurilor reusite de fundasii centrali Alecsandru si Prunescu. Chiar daca diferenta a fost foarte mare, mizilenii au avut sansele lor sa inscrie prin veteranul Lambă, de la 11 metri, si au mai avut doua suturi periculoase rezolvate insa de portarul petrolist Marinică.

Echipa din Mizil are o medie de varsta foarte ridicata avand in componenta cativa jucatori de 42, 45 si 49 de ani. De partea cealalta, Tavi Grigore a folosit o formula apropiata de cea din campionat. Doar titularii de pina acum, Catana, Butufei si Ilie Dumitrescu, au intrat in partea a doua. Stadionul a avut parte de o asistenta record, peste 1000 de spectatori, o buna parte din ei fiind suporteri ai Petrolului. Meciul de cupa a fost un adevarat eveniment pentru orasul Mizil dar si un prilej pentru organizatori sa mai faca un ban, a fost 5 lei intrarea, si sa mai scoata din investitia facuta in  noua cladire unde sunt incluse vestiarele dar si un cantonament la etaj.De apreciat ca terenul s-a prezentat rezonabil si cu mult mai bine decat unele suprafete din liga intai! De suparare ca a pierdut la o asemenea diferenta, antrenorul Rapidului si fostul jucator al Stelei Mizil, Gabi Cosma,a refuzat sa faca declaratii. A facut-o capitanul echipei și un fost coechipier de-al sau dar  si jucatorii petrolisti.

Constantin Lambă(fundas Rapid Mizil):,, Am intalnit o echipa de traditie a fotbalului romanesc. Am vrut sa vedem cum este sa infrunti o echipa pregatita, antrenata. Am ratat cateva ocazii si daca inscriam diferenta nu mai era asa mare. Suntem multi trecuti de 40 de ani si incercam sa tinem in viata aceasta echipa”.

Daniel Chiriță(fundas Petrolul 52):,, Am inceput jocul mai greoi dar pana la urma baietii s-au dezlantuit. Terenul a fost greu dar foarte bun pentru acest nivel si este bine ca am avut parte de un antrenament cu multe reusite”.

Adrian Vintilă(atacant Petrolul 52):,, E bine ca am castigat la scor, face bine la moral. Cred ca l-am bucurat pana la urma si pe dom’ profesor deoarece la pauza ne-a cam bombanit!".

Rapid Mizil – Petrolul 52 Ploieşti 0-9 (0-3)

Cl. Tudor (40 –pen, 78), Vintilă (43, 60, 71), R. Alecsandru (44), D. Gheorghe (75, 88), Prunescu (80).

Rapid: C. Ene –Lazăr, Iacob (81 A. Ghidia), Lambă (cpt), M. Ene – Andrei, Stoica (46 Barbu) – Tănase (46 Brotac), Suditu, Smedoiu – Al. Vasile (46 Costache).

Petrolul: Marinică – Olaru (46 Catană), R. Alecsandru, Prunescu, Velisar (72 Niţescu) – Chiriţă (60 Butufei) – N. Popescu, Cl. Tudor, Păun (56 I. Dumitrescu), D. Gheorghe – Vintilă. 

]]>
adrian@ph-online.ro (Adrian A.) Sport Sat, 25 Feb 2017 21:52:06 +0200
Doi români, condamnaţi la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ în Canada pentru că şi-au lăsat copilul să moară. Avea diabet dar parintii nu au acceptat tratamentul pentru ca "Dumnezeu il va face bine" http://ph-online.ro/eveniment/item/82856-doi-romani-condamnati-la-inchisoare-pe-viata-in-canada-pentru-ca-si-au-lasat-copilul-sa-moara-avea-diabet-dar-parintii-nu-au-acceptat-tratamentul-pentru-ca-dumnezeu-il-va-face-bine http://ph-online.ro/eveniment/item/82856-doi-romani-condamnati-la-inchisoare-pe-viata-in-canada-pentru-ca-si-au-lasat-copilul-sa-moara-avea-diabet-dar-parintii-nu-au-acceptat-tratamentul-pentru-ca-dumnezeu-il-va-face-bine Doi români, condamnaţi la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ în Canada pentru că şi-au lăsat copilul să moară. Avea diabet dar parintii nu au acceptat tratamentul pentru ca

Românii Emil şi Rodica Rădiţă au fost condamnaţi pe viaţă de un tribunal din Canda şi vor trebui să petreacă cel puţin 25 de ani în închisoare, pentru decesul fiului lor Alex, în vârstă de 15 ani, pe care, „în mod deliberat”, l-au lăsat să moară. Copilul suferea de diabet tip 1 şi nu a primit niciodată tratamentul de care avea nevoie, astfel că, atunci când a fost descoperit de autorităţi, cântărea doar 17 kilograme şi avea trupul acoperit de peste 40 de răni şi ulceraţii.

„Alex Rădiţă a fost blestemat”, a fost replica finală a pledoariei procurorului în procesul în care cei doi părinţi au fost judecaţi pentru crimă de gradul I. Cei doi români sunt membri ai bisericii penticostale şi au refuzat să îl trateze pe copil. Unul dintre medicii care l-au consultat pe Alex Rădiţă şi au încercat să-i convingă pe părinţi să îi ofere tratamentul de care avea nevoie a declarat în faţa instanţei: „Ea (mama - n.r.) şi Dumnezeu aveau să ne dovedească că greşim. Dumnezeu îl va face bine”.

Autorităţile susţin că băiatul a fost izolat în mod deliberat de către părinţii lui, astfel că nu a avut contact cu nimeni care ar fi putut interveni pentru a-l salva, precum un doctor sau un profesor. 
 
Cei doi au fost decăzuţi din drepturile părinteşti pentru cel de-al doilea copil care a trecut în grija serviciilor sociale şi au mai avut un bebeluş care a murit. 
 
„Alex Rădiţă a fost blestemat”, a fost replica finală a pledoariei procurorului în procesul în care cei doi părinţi au fost judecaţi pentru crimă. 
 
De-a lungul procesului care a început în luna mai a anului trecut, autorităţile au prezentat mai multe dovezi potrivit cărora familia Rădiţă avea un întreg istoric de  refuzuri în a trata aşa cum ar fi trebuit boala fiului, descoperită la vârsta de doi ani, cu toate că ştiau care ar fi fost procedurile pe care trebuiau să le urmeze. 
 
„Acţiunile dumneavoastră sunt dincolo de puterea de înţelegere a oricui. Aţi persistat în această atitudine de nepăsare până când copilul a murit”, a argumentat judecătorul decizia. Înainte de a fi condamnaţi, cei doi soţi au primit ocazia de a se adresa instanţei, însă au refuzat. 
 
Procurorul Susan Pepper a fost de părere că pedepsele sunt „pe măsura suferinţei lui Alex”. Acesta a arătat că procesul familiei Rădiţă a pus în lumină lacunele sociale care au contribuit, într-un fel, la moartea lui Alex Rădiţă, precum lipsa de comunicare între teritorii şi faptul că băiatul a dispărut din evidenţa sistemului educaţional fără să ridice niciun fel de semn de întrebare. 
 
„Cred că toate faptele demonstrează cu adevărat gradul de izolare în care a trăit Alex. Nu avea deloc prieteni, nici profesori aproape sau doctori sau oameni pe care s-ar fi putut baza. Nu avea, în fapt, pe nimeni alături”, a spus procurorul. 
 
La un termen al procesului din iunie 2016, doctorul pediatru Robert White a apărut în faţa instanţei, pentru a depune mărturie. El l-a tratat atât cât i s-a permis pe Alex, începând cu decembrie 2000, relatează Global News Canada.

„Era bolnav. Se plângea de dureri severe abdominale”, a povestit doctorul, care a spus că atunci când mama lui Alex a aflat diagnosticul de diabet, a fost foarte supărată, acuzându-l pe doctor că a pus un diagnostic greşit, fără să facă analize de sânge.

Doctorul i-a făcut multe analize, şi de sânge şi de urină lui Alex, care au confirmat diagnosticul, dar mama a continuat să se opună doctorilor. "Ea şi Dumnezeu aveau să ne arate că am greşit. Dumnezeu îl va face bine", a povestit doctorul ce îi spunea Rodica Rădiţă.

După ce a murit, în 2013, autopsia a arătat că Alex a murit din cauza septicemiei provocate de stafilococul auriu şi de complicaţiile cauzate de neglijenţă şi de înfometare. A fost găsit mort, îmbrăcat doar cu un tricou şi un scutec, cu pielea acoperită de ulcere. Infecţia îi cuprinsese întreg organismul, de la rinichi, la splină şi sânge.

Atunci când Alex a fost diagnosticat cu diabet, familia Rădiţă locuia în oraşul Surrey, British Columbia. În anii care au urmat, boala rămasă netratată a dus la deteriorarea masivă a stării de sănătate a copilului, motiv pentru care acesta a fost spitalizat în repetate rânduri. Părinţii lui, însă, au susţinut tot timpul, chiar şi în faţa medicilor, că nu cred că băiatul lor are diabet, arată dovezile prezentate la proces. În 2003, Alex, care avea pe atunci doar cinci ani, a fost dus de urgenţă la spital şi s-a aflat la doar un pas de moarte din cauza afecţiunii pentru care nu primea deloc tratament. 
 
Băieţelul a fost luat de lângă familia sa timp de aproape un an, dar s-a întors în casa părinţilor în urma unei decizii a instanţei prin care judecătorul a subliniat faptul că poate reveni lângă mama şi lângă tatăl sau doar sub atenta supraveghere a profesorilor şi a medicilor care să se asigure că este în siguranţă şi să ia măsuri dacă starea sa se va deteriora din nou. 
 
Corpul băiatului era plin de răni
 
Atunci când paramedicii au ajuns la casa familiei Rădiţă, în mai 2013, au găsit trupul copilului pe patul său, arătând mai mult ca un schelet decât ca un corp omenesc. Era atât de slăbit şi deshidratat încât doctorii au estimat că acesta seamănă cu cel al unui copil de 15 ani doar în proporţie de 0,1%. 
 
Adolescentul avea pe gât o rană atât de adâncă încât era vizibil osul mandibular, iar muşchii gâtului erau aproape în totalitate lichefiaţi, a declarat medicul legist Jeffery Gofton. 44 de răni şi ulceraţii au fost găsite pe cadavrul băiatulu, iar dinţii îi erau putreziţi până la rădăcină, a adăugat acesta. 
 
Părinţii lui Alex Rădiţă le-au spus membrilor comunităţii penticostale că băiatul a înviat din morţi
 
Alex a murit şi apoi a înviat din morţi cu ajutorul lui Dumnezeu, cu o zi înainte ca paramedicii să găsească trupul său într-o stare extrem de deteriorată în casa familiei, le-au spus părinţii lui membrilor comunităţii penticostale din care făceau parte cu câteva ore înainte de apelul la 911. 
 
„A murit noaptea trecută, iar de dinimeaţă Rodica l-a văzut pe copil clipind şi respirând”, a spus Marius Ciltan, un membru al Bisericii Penticostale Române, că a aflat atunci când a mers pe 7 mai 2013 în casa celor doi soţi. „Rodica spune că băiatul a murit noaptea trecută, iar acum a înviat din morţi”. 
 
Ciltan a mai declarat şi că, după moartea lui Alex, Emil i-a spus că era de părere că doctorii din British Columbia, provincia în care locuiseră anterior mutării în Alberta, i-au cauzat lui Alex diabetul prin administrarea de insulină. „Doctorii îl abuzau pe copil în spital”, i-a fi spus tatăl băiatului, motivând astfel decizia de a-l ţine constant închis în casă.
 
Ciltan susţine că era în jur de 11 dimineaţa în data de 7 mai, când a fost chemat de un alt membru al Bisericii la casa familiei Rădiţă, acesta spunându-i că Alex a murit şi a fost adus înapoi la viaţă de Dumnezeu. După ce a vorbit cu Emil Rădiţă, Ciltan s-a întreptat spre reşedinţa celor doi, acolo unde s-ar fi rugat, împreună cu membrii familiei, înainte de a cere să-l vadă pe băiat. 
 
Când a intrat în camera lui Alex, acesta spune că a întrebat-o pe mama sa dacă era în viaţă. „Arăta extrem de rău, am fost şocat”, a spus Ciltan. Membrul comunităţii penticostale arată că apoi a părăsit casa Rădiţă alături de câţiva dintre fraţii lui Alex pentru a merge la biserică, acolo unde s-au rugat şi unde au mai întâlnit alţi 15 practicanţi ai cultului care au fost aduşi în locuinţa celor doi soţi. Cei mai în vârstă au cerut să vadă băiatul şi au insistat ulterior ca părinţii săi să sune urgent la 911.
 
Procurorul l-a întrebat pe Ciltan dacă membrii comunităţii religioase apelează la ajutorul medicilor atunci când sunt bolnavi, iar răspunsul său a venit imediat: „Da. Toţi oamenii, tot timpul”. 
 
Sora lui Alex i-a mărturisit unei prietene că baiatul ar avea cancer
 
La bară în acest caz a fost citată şi Eunice Pop, o altă membră a Bisericii, prietenă cu unele dintre surorile lui Alex. La scurt timp după decesul băiatului, una dintre surorile lui i-ar fi spus lui Eunice că fratele ei a avut cancer. Cu toate acestea, investigaţiile medicale au demontat această supoziţie. Fata şi-a amintit că, în timpul unei vizite în casa familiei Rădiţă, în martie sau aprilie 2013, l-a văzut pe Alex coborând pe scări „încet ca un melc” şi ajutându-se de balustradă. Aceasta susţine că tânărul avea o gaură în zona gâtului, picioarele umflate şi arăta extrem de bolnav. 
 
Breşele sistemului social canadian
 
În 2009, familia s-a mutat în Alberta, iar Alex nu a fost niciodată înscris la şcoală şi nici dus vreodată la doctor, arată probele de la dosar. „Cred că în această situaţie se află, din nefericire, mai mulţi copii. Ar fi naiv din partea noastră să credem că nu mai sunt şi alţi micuţi precum Alex Rădiţă, care să fi fost izolaţi de către părinţii lor, pentru ca aceştia să-i poată abuza sau, pur şi simplu, din neglijenţă”, a mai spus procurorul. În ciuda acestei situaţii nefaste, Pepper a arătat că speră ca moartea băieţelului să fie o lecţie pentru toată lumea: „Oricât de bun ar fi sistemul nostru, ar trebui îmbunătăţit. Nu este posibil ca asemenea lucruri să se întâmple. Dacă ar fi să învăţăm ceva din acest caz, atunci ar trebui să deschidem o discuţie extrem de profundă referitoare la modul în care putem schimba mersul lucrurilor şi la schimbările pe care le putem face pentru ca alţi copii care trăiesc în condiţii similare să nu sfârşească în acest fel şi să nu mai sufere”, a explicat procurorul de caz. 
 
Una dintre persoanele prezente la proces a fost şi Patricia MacDonald, asistenta socială care a lucrat cu familia în perioada în care aceştia erau în British Columbia şi care a încercat să împiedice decizia ca Alex să se întoarcă la părinţii lui. Aceasta s-a declarat mulţumită de decizia instanţei. „Copilul a avut un sfârşit teribil şi sunt chiar fericită să văd că părinţii lui sunt consideraţi responsabili pentru asta”, a spus femeia. MacDonald şi-l aminteşte pe Alex ca pe un „omuleţ foarte curajos şi foarte inteligent” şi a declarat că, după tragicul eveniment, a început să lucreze la realizarea „Alertei Alex”, un sistem care să poată să înştiinţeze autorităţile atunci când o familie bănuită de abuzuri şi neglijenţă asupra copilului se mută dintr-o provincie în cealaltă.
]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sat, 25 Feb 2017 16:07:00 +0200
Accident la Gara de Sud. Un pieton a fost lovit pe trecere http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/82855-accident-la-gara-de-sud-un-pieton-a-fost-lovit-pe-trecere http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/82855-accident-la-gara-de-sud-un-pieton-a-fost-lovit-pe-trecere Accident la Gara de Sud. Un pieton a fost lovit pe trecere

Un accident de circulatie s-a produs sambata, in jurul pranzului, pe trecerea pentru pietoni de la Gara de Sud. Din primele informatii, se pare ca un pieton care traversa regulamentar a fost acrosat de un autoturism.

 

La fata locului s-au deplasat echipaje ale Politiei si Ambulantei. Victima a fost transportata la Serviciul Primiri-Urgente ale Spitalului Judetean.

 

 

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Trafic Sat, 25 Feb 2017 16:01:15 +0200