Feed http://ph-online.ro Sat, 29 Jul 2017 14:51:25 +0300 Joomla! - Open Source Content Management ro-ro Litorul Mării Negre nu mai este principala destinaţie de weekend pentru românii din vestul ţării. Care este noua ţintă de vară http://ph-online.ro/unde-mergem/item/87576-litorul-marii-negre-nu-mai-este-principala-destinatie-de-weekend-pentru-romanii-din-vestul-tarii-care-este-noua-tinta-de-vara http://ph-online.ro/unde-mergem/item/87576-litorul-marii-negre-nu-mai-este-principala-destinatie-de-weekend-pentru-romanii-din-vestul-tarii-care-este-noua-tinta-de-vara Litorul Mării Negre nu mai este principala destinaţie de weekend pentru românii din vestul ţării. Care este noua ţintă de vară

În lipsa unei infrastructuri adecvate care să facă legătura între vestul ţării şi litoralul românesc, ştrandurile din Ungaria continuă să fie principala destinaţie de weekend pentru românii din vestul ţării, este concluzia unei analize HotelGuru.ro, pe baza rezervărilor realizate de turiştii români.

Distanţa, preţurile mici şi condiţiile bune sunt principalele motive pentru care turiştii români aleg ştrandurile din Ungaria. Conform HotelGuru.ro, sunt weekenduri în care prezenţa românilor în aceste ştranduri depăşeşte 80% din totalul celor prezenţi, astfel că preţurile, meniurile şi multe panouri informative sunt şi în limba română, pe lângă maghiară.

Pentru o zi de acces în ştrand românii plătesc între 13 şi 30 de lei, similar cu costul unei zile de ştrand în România.

Preferatele românilor prin servicii şi mai ales prin proximitatea cu graniţa sunt ştrandurile de la Gyula, Mako, Szeged, Oroshaza, Hajduszoboszlo şi Battonya. Unele dintre ele sunt deschise şi în timpul sezonului rece, având piscine acoperite.

Ştrandul de la Battonya se află la doar 26 de kilometri de Arad şi la şapte kilometri de Vama Turnu, motiv pentru care există zile în care ştrandul are peste 80% clienţi români.

Complexul acvatic din Gyula este unul dintre cele mai apreciate ştranduri de către turiştii români, fiind deschis şi în timpul sezonului rece. Este situat la doar doi km de vama Vărşand şi 75 km de municipiul Arad.

Ştrandul din Mako are bazine cu apă termală şi hidromasaj, piscină pentru înotători, zonă de tratamente şi este parţial funcţional şi în sezonul rece. Este situat la 80 de kilometri de Arad şi 95 kilometri de Timişoara.

Pentru turiştii care aleg să rămână şi peste noapte, preţurile la cazare sunt mai mult decât accesibile. Turiştii români plătesc de la 100 lei pe noapte pentru o cameră dublă dintr-o pensiune şi pot ajunge până la 300 lei pe cameră într-un hotel de 4 stele.

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.800 de unităţi de cazare din România, din totalul celor 145.000 de unităţi de cazare din întreaga Europă, afişate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât şi la hoteluri de 5 stele. Site-ul este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, care a generat rezervări de peste 51 de milioane de euro în 2016, în Europa Centrală şi de Est.

 

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Unde Mergem? Sat, 29 Jul 2017 14:46:15 +0300
O firmă din România a plătit, din greşeală, o amendă de 1.000 de ori mai mare decât trebuia. Cum a fost depistată eroarea uriaşă http://ph-online.ro/business/item/87575-o-firma-din-romania-a-platit-din-greseala-o-amenda-de-1-000-de-ori-mai-mare-decat-trebuia-cum-a-fost-depistata-eroarea-uriasa http://ph-online.ro/business/item/87575-o-firma-din-romania-a-platit-din-greseala-o-amenda-de-1-000-de-ori-mai-mare-decat-trebuia-cum-a-fost-depistata-eroarea-uriasa O firmă din România a plătit, din greşeală, o amendă de 1.000 de ori mai mare decât trebuia. Cum a fost depistată eroarea uriaşă

O firmă de transport rutier din România a achitat din greşeală suma de 116.000 de euro, în loc de 116 euro, pentru o amendă primită în Italia din cauza vitezei, relatează site-ul agenţiei ANSA.

Un şofer de camion român a primit prin poştă din Italia două amenzi pentru viteză, suma totală fiind de 116 euro. Firma de transport rutier din România a plătit amenzile, dar, din greşeală, în cont au fost adăugate trei cifre de zero, astfel că s-a achitat în total 116.000 de euro.

Banii au ajuns în contul administraţiei localităţii Ariano Polesine, situată în regiunea italiană Veneto.

După depistarea erorii, reprezentanţii firmei din România au început să dea o serie de telefoane la Primăria din Ariano Polesine.

Diferenţa plătită în plus a fost restituită abia după ce Consiliul local din Ariano Polesine a aprobat amendarea bugetului pe anul 2017.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Business Sat, 29 Jul 2017 14:43:57 +0300
Accident pe DN1, la Gorgota http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/87574-accident-pe-dn1-la-gorgota http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/87574-accident-pe-dn1-la-gorgota Accident pe DN1, la Gorgota

Un accident de circulatie s-a produs in aceasta dimineata pe DN1, pe raza localitatii Gorgota, fiind implicate doua autoturisme.

 

In urma impactului, masinile au fost avariate destul de grav, iar medicii sositi la fata locului au acordat ingrijiri medicale celor cinci persoane aflate in cele doua masini. Din fericire, nimeni nu a fost ranit astfel incat sa necesite transport la Spitalul Judetean de Urgenta.

 

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Trafic Sat, 29 Jul 2017 14:41:53 +0300
Comunicat PSD Prahova, dupa retinerea consilierului pedofil http://ph-online.ro/politica/item/87573-comunicat-psd-prahova-dupa-retinerea-consilierului-pedofil http://ph-online.ro/politica/item/87573-comunicat-psd-prahova-dupa-retinerea-consilierului-pedofil Comunicat PSD Prahova, dupa retinerea consilierului pedofil

PSD Prahova anunță că s-au facut toate procedurile statutare de excludere din PSD  a lui Brotoiu Cristian Gheorghe, consilier local al orasului Breaza, ales pe listele PSD, retinut ieri sub acuzatia de intretinere de acte sexuale cu un minor, ulterior arestat preventiv.

Aseara, in cadrul sedintei Organizatiei PSD Breaza s-a votat in unanimitate excluderea din PSD a lui Brotoiu Cristian Gheorghe, decizie de care a luat act si conducerea judeteana PSD Prahova. Documentele de excludere ale consilierului local au fost depuse la Institutia Prefectului Prahova, urmand a se emite ordin de incetare a mandatului de consilier local al acestuia.

Organizatia Judeteana Prahova sustine actul de justitie, in toate formele sale si nu poate sa nu ia masuri de sanctionare, ori de cate ori, un membru sau un ales incalca legea.

In afara infractiunii in sine, ceea ce s-a intamplat la Breaza a adus un serios prejudiciu de imagine Organizatiei Judetene PSD Prahova si partidului in general. 

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sat, 29 Jul 2017 14:38:27 +0300
Consilierul ploiestean Andrei Gheorghe, mesaj de multumire pentru elevul care i-a returnat telefonul pierdut http://ph-online.ro/politica/item/87572-consilierul-ploiestean-andrei-gheorghe-mesaj-de-multumire-pentru-elevul-care-i-a-returnat-telefonul-pierdut http://ph-online.ro/politica/item/87572-consilierul-ploiestean-andrei-gheorghe-mesaj-de-multumire-pentru-elevul-care-i-a-returnat-telefonul-pierdut Consilierul ploiestean Andrei Gheorghe, mesaj de multumire pentru elevul care i-a returnat telefonul pierdut

Un tanar din Prahova a devenit un exemplu de urmat, dupa ce i-a returnat consilierului local Andrei Gheorghe (PSD) teefonul pe care acesta din urma il pierduse in fata Palatului Administrativ din Ploiesti.

 

Consilierul a postat pe Facebook un mesaj prin care lauda gestul tanarului. Iata ce a scris:

Tânărul de lângă mine se numește Ghe. Mihai Valentin, este elev la liceul Victor Slăvescu și locuiește în com. Balta Doamnei, sat Curcubeu. Probabil vă întrebați de ce am postat această fotografie. Am postat-o pentru că m-au impresionat onestitatea și cinstea lui. Ce s-a întâmplat! In data de 27.07.2017, am pierdut telefonul mobil, în fața clădirii Palatului Administrativ. Eram convins că nu-l voi mai găsi, însă la o oră după ce l-am pierdut, am fost sunat de un prieten să-mi spună că telefonul meu se află la el. Întâlnindu-ma cu acest prieten să-mi dea telefonul, mi-a spus că a fost apelat de acest tânăr, să-i dea telefonul găsit, considerând că mă cunoaste. In primul rand m-a impresionat gestul tânărului, de a inapoia telefonul gasit, iar în al doilea rand, m-a frapat fsptul că el a considerat acest lucru o normalitate și nici măcar nu dorit să cunoască proprietarul telefonului, așteptând o eventuală recompensă. Ca atare l-am căutat a doua zi, să-i mulțumesc și sa- l felicit pentru atitudinea lui. Tot pe această cale felicit părinții lui pentru educația pe care i-au dat-o și să fie mândri de el. De asemenea transmit conducerii liceului Victor Slăvescu, că pot fi mândri cu asemenea elevi. În concluzie, cred că acest tânăr, merită respectul și aprecierea noastră!

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sat, 29 Jul 2017 14:36:22 +0300
Ministrul Educaţiei: Elevii de clasa a V-a vor avea manual şi la Educaţie Fizică http://ph-online.ro/eveniment/item/87571-ministrul-educatiei-elevii-de-clasa-a-v-a-vor-avea-manual-si-la-educatie-fizica http://ph-online.ro/eveniment/item/87571-ministrul-educatiei-elevii-de-clasa-a-v-a-vor-avea-manual-si-la-educatie-fizica Ministrul Educaţiei: Elevii de clasa a V-a vor avea manual şi la Educaţie Fizică

Liviu Pop, ministrul educației, a anunțat pe contul său de facebook că elevii de clasa a V-a vor avea manuale și la disciplina Educație fizică și sport.

"Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică. (...) În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluții și pentru aceste situați", a scris Liviu Pop pe Facebook.

Autorii acestui manual ar urma să fie Laurențiu Oprea, Vera Ana Pîslaru, Marilena Geanina Calistru, Dorin Stoican și Vicol Eduard Nicușor Șuță, anunță Agerpres.

Ministrul a postat și un link unde poate fi găsit manualul, iar acolo se arată și care sunt capitolele acestuia. Astfel, capitolul unu se numește "Organizarea activității motrice" și cuprinde următoarele lecții: "Formații de adunare în linie pe un rând și pe două rânduri", "Poziția fundamentală stând și derivatele acesteia", "Alinieri în linie și în coloană", "Întoarceri de pe loc", "Formarea coloanei de gimnastică", "Pornire și oprire din mers", "Treceri dintr-o formație în alta".

Capitolul doi poartă numele "Dezvoltare fizică armonioasă", capitolul trei se numește "Capacitate motrică", în capitolul patru găsim "Discipline sportive", în penultimul capitol învățăm despre "Igienă și protecție individuală", iar în ultimul capitol găsim "Comportamente și atitudini".

Reacțiile părinților la postarea ministrului Pop n-au fost însă cele așteptate de acesta: "Copiii au nevoie de mișcare! Învață destul la 10-12 materii (lb . română , istorie, geografie,etc). În majoritatea țărilor, elevii au câte 5-6 ore de ed. fizica (de aici și performanțele sportive la jocurile olimpicie, campionate europene și mondiale etc)! Faceți terenuri și săli de sport! Introduceți mai multe ore de educație fizică!”.

"Sunt școli cu toalete în curte iar voi cheltuiți banii pe manuale de sport....super inteligent ministru!" Reacția unui alt părinte

Directorul Centrului Național de Evaluare și Examinare, Marian Suta, explică modul în care s-a ajuns la realizarea acestui manual.

"Ele sunt făcute după programa școalară, care este publică. Când am organizat licitația, aceasta a fost organizată în baza ordinului 3393 privind aprobarea programelor. Printre cele 108 programe pentru clasa a V-a era și cea de educație fizică, ca și cele de pregătire sportivă practica pentru cele 40 de sporturi. Nu putea cineva să scoată o programă. Chiar nu se putea. Odata încărcat caietul de sarcini chiar nu se mai putea face ceva", a declarat pentru Hotnews directorul CNEE, Marian Suta.

AICI poate fi găsit noul manual de Sport!

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sat, 29 Jul 2017 14:32:14 +0300
Care este alimentul care ajută la răspândirea cancerului în organism http://ph-online.ro/sanatate-frumusete/item/87570-care-este-alimentul-care-ajuta-la-raspandirea-cancerului-in-organism http://ph-online.ro/sanatate-frumusete/item/87570-care-este-alimentul-care-ajuta-la-raspandirea-cancerului-in-organism Care este alimentul care ajută la răspândirea cancerului în organism

Potrivit unor studii recente, un aliment pe care şi tu îl consumi în fiecare zi este vinovat de răspândirea cancerului în tot corpul.

Consumul excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase, arată studiile recente, anunță Eva.ro.

Din nefericire, o mulțime de persoane depășesc cu mult doza zilnică recomandată de zahăr, întrucât acesta se regăsește în cantități uriașe într-o mulțime de alimente. Medicii ne recomandă să nu depășim 25 de grame de zahăr pe zi, asta în condițiile în care nu suferim de nicio boală.

Un studiu apărut în The New York Times arată clar că un consum ridicat de sucuri carbogazoase creşte riscul de cancer endometrial, în special în cazul femeilor care au trecut de menopauză.

O altă cercetare care a apărut în publicaţia Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention arată că zahărul creşte riscul de cancer endometrial, însă consumul ridicat de sucuri carbogazoase are un impact şi mai devastator, dublând chiar acest risc. Astfel că persoanele care consumă cu regularitate sucuri carbogazoase au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer în comparaţie cu cele care nu au în meniu aceste băuturi. Potrivit publicaţiei Natural News, zahărul menţine un mediu acid în corp, favorizează apariţia inflamaţiilor şi hrăneşte celulele canceroase.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Sanatate & Frumusete Fri, 28 Jul 2017 19:04:35 +0300
Premierul Mihai Tudose susţine că situaţia actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii http://ph-online.ro/eveniment/item/87569-premierul-mihai-tudose-sustine-ca-situatia-actuala-din-romania-ar-impune-introducerea-vaccinarii-obligatorii http://ph-online.ro/eveniment/item/87569-premierul-mihai-tudose-sustine-ca-situatia-actuala-din-romania-ar-impune-introducerea-vaccinarii-obligatorii Premierul Mihai Tudose susţine că situaţia actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii

Premierul Mihai Tudose susţine că situaţia actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii. 

Întrebat la Radio România Actualităţi, într-un interviu difuzat vineri, dacă situaţia actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii, şeful Executivului a răspuns: "Eu cred că da. Sunt şi vaccinuri care se adresează unor boli care sunt transmisibile, deci acel părinte nu-şi pune în pericol doar copilul lui, ci întreaga comunitate. Pe tot ceea ce înseamnă civilizaţie europeană, nord-atlantică, procentul trebuie să fie peste 95% din copii vaccinaţi. Iertaţi-mă, când noi stăm în jur de 50% suntem departe de lumea civilizată. (...) Fac o medie pe ţară". 

Totodată, Tudose a amintit că Legea vaccinării a fost "în primă lectură", joi, în şedinţa de Guvern. 

"Nu rezolvă toate problemele (...) Pe de o parte, la un capăt al problemei se află sincopele în aprovizionarea cu vaccinuri. Apoi am constatat că şi atunci când sunt n-au ajuns toate în timp util în toată ţara. Apoi, după ce au ajuns în toată ţara, atunci când au ajuns, nu toată lumea din sistemul de sănătate publică s-a preocupat suficient de bine să fie şi copiii vaccinaţi şi, în ultimă speţă, au fost acei părinţi iresponsabili - şi îmi asum cuvântul - care invocând diverse pretexte sau diverse convingeri au considerat - copiii lor nu trebuie vaccinaţi", a spus Tudose. 

Potrivit premierului, o lege a vaccinării "poate începe cu a asigura stocurile necesare". 

"Mi-am asumat şi ca proiect al Guvernului, dar şi ca proiect personal revigorarea şi reinventarea (...) Institutului Cantacuzino, să producem şi noi vaccinurile noastre, apoi ele să fie distribuite, iar medicii să-şi facă efectiv treaba. Nu se poate să avem judeţe cu un procent de sub 50% din copii vaccinaţi. Este absolut incredibil", a afirmat Tudose. 

Chestionat când estimează că va fi pusă în funcţiune această lege, Tudose a răspuns: "Este o prioritate a întregului guvern, este o prioritate, repet. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, dar să fie bine". 

Totodată, şeful Executivului a precizat că are în vedere şi alte măsuri pentru a fi crescută rata de vaccinare a copiilor. 

"Am aşteptat o lună de zile, să spunem, măsuri făcute doar la solicitări blânde. I-am solicitat domnului ministru să înceapă să folosească bisturiul, a început, am văzut (...) Vom trece la etapa următoare, dacă lucrurile nu funcţionează, la un bisturiu mai mare. Mergem pe lanţ în sus. Nu ne permitem să ne jucăm cu aşa ceva", a mai afirmat Tudose.

 • vaccinare obligatorie
 • vaccinuri obligatorii 2017
  ]]>
  admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Fri, 28 Jul 2017 19:03:18 +0300
  MAE confirmă că i-a interzis vicepremierului rus să survoleze România http://ph-online.ro/politica/item/87568-mae-confirma-ca-i-a-interzis-vicepremierului-rus-sa-survoleze-romania http://ph-online.ro/politica/item/87568-mae-confirma-ca-i-a-interzis-vicepremierului-rus-sa-survoleze-romania MAE confirmă că i-a interzis vicepremierului rus să survoleze România

  România i-a interzis lui Dmitri Rogozin, vicepremier al Rusiei, să survoleze spațiul aerian românesc! Informația a fost confirmată și de Ministerul Afacerilor Externe. MAE a adăugat că motivele deciziei nu pot fi detaliate.

  Acest lucru l-a declarat consolul Federației Ruse în Chișinău, Farit Muhametșin, care îl aștepta pe Rogozin în aeroportul din Chișinău, scrie agenția de presă rusă TASS.

  "Nouă ni s-a spus că autoritățile române nu au permis avionului cu Dmitri Rogozin să intre în Moldova. La ora actuală, se poartă negocieri despre locul unde va ateriza avionul", a declarat Muhametșin.

  Avionul a decolat din aeroportul Domodedovo la ora 11:53 (ora Moscovei). Acesta a efectuat câteva cercuri la granița dintre România și Ungaria, dar nu a intrat în zona aeriană română, mai anunță tass.ru.

  De altfel, Rogozin nu e la prima pățanie. În 2014, a vrut să tranziteze România aerian, dar s-a lovit de refuzul autorităților de la București.

  ]]>
  admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Fri, 28 Jul 2017 19:02:15 +0300
  PANICĂ pe Aeroportul Otopeni: Un avion Air France A RATAT ATERIZAREA http://ph-online.ro/eveniment/item/87567-panica-pe-aeroportul-otopeni-un-avion-air-france-a-ratat-aterizarea http://ph-online.ro/eveniment/item/87567-panica-pe-aeroportul-otopeni-un-avion-air-france-a-ratat-aterizarea PANICĂ pe Aeroportul Otopeni: Un avion Air France A RATAT ATERIZAREA

  UPDATE

  O aeronavă Airbus A319, aparţinând companiei Air France, care efectua cursa AF 1588 Paris - Bucureşti, a anunţat, înaintea aterizării pe Aeroportul Henri Coandă, că, din cauza unor variaţii bruşte ale vântului, va iniţia procedura de 'ratare a aterizării' ('go-around'), informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

  'Aeronava a urcat din nou la altitudine şi a reiniţiat procedura de aterizare. Avionul a aterizat la ora 16:33, cu 13 minute întârziere faţă de ora programată', se menţionează în comunicat.

  Conform reprezentanţilor CNAB, pe Aeroportul Henri Coandă sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.

  Știrea inițială

  Panică mare pe Aeroportul Otopeni! Cursa de venea de la Paris, zborul Air France 1588, a ratat aterizarea la București. Pasagerii au fost anuntați ca, din rațiuni de securitate, nu s-a realizat aterizarea, deși avionul a atins pista de aterizare. Acesta imediat a decolat din nou, survolând spațiul aerian timp de 15 minunte si apoi a aterizat fără dificultăți.

  ]]>
  admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Fri, 28 Jul 2017 19:00:49 +0300