Feed http://ph-online.ro Sun, 19 Aug 2018 18:30:31 +0300 Joomla! - Open Source Content Management ro-ro Și-a încuiat fetița în mașină, timp de 12 ore, la temperaturi sufocante. Explicația halucinantă a mamei copilului - VIDEO http://ph-online.ro/rss/item/99162-si-a-incuiat-fetita-in-masina-timp-de-12-ore-la-temperaturi-sufocante-explicatia-halucinanta-a-mamei-copilului-video http://ph-online.ro/rss/item/99162-si-a-incuiat-fetita-in-masina-timp-de-12-ore-la-temperaturi-sufocante-explicatia-halucinanta-a-mamei-copilului-video Și-a încuiat fetița în mașină, timp de 12 ore, la temperaturi sufocante. Explicația halucinantă a mamei copilului - VIDEO

O fetiță de trei ani a fost încuiată în mașină, în timpul nopții, de propria mama. Micuța a fost pedepsită de mama să, care a decis să o închidă în mașină, deși afară erau temperaturi caniculare.

Deși a încercat în zadar să strige după ajutor, abia a două zi a putut fi salvată de un agent de poliție care trecea prin zona respectivă.

Polițistul Bill Dunn a reușit să o scoată la timp pe micuța din mașină, unde stătuse peste 12 ore. 

Din primele investigații, se pare că femeia consumase băuturi alcoolice. Polițiștii au deschis o anchetă, iar mama fetei a fost arestată, conform Daily Mail.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Ştiri Internaţionale Sun, 19 Aug 2018 17:59:14 +0300
Radu Oprea, PSD: Şi-a asumat cineva protestul? Nu. De ce? Pentru că ştia că vor fi violenţe? http://ph-online.ro/politica/item/99161-radu-oprea-psd-si-a-asumat-cineva-protestul-nu-de-ce-pentru-ca-stia-ca-vor-fi-violente http://ph-online.ro/politica/item/99161-radu-oprea-psd-si-a-asumat-cineva-protestul-nu-de-ce-pentru-ca-stia-ca-vor-fi-violente Radu Oprea, PSD: Şi-a asumat cineva protestul? Nu. De ce? Pentru că ştia că vor fi violenţe?

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan Radu Oprea, a scris, pe Facebook, că nimeni nu şi-a asumat protestul Diasporei din 10 august, pentru că ştia că vor fi violenţe, iar vinerea trecută „cineva” a încercat „prin forţă dărâmarea unui mecanism care funcţionează”, respectiv guvernarea PSD.

„Guvernarea Partidului Social Democrat a adus o creştere economică record. Pe cine deranjează? Guvernarea Partidului Social Democrat a dus o creştere semnificativă a salariilor şi pensiilor. Pe cine deranjează? Guvernarea Partidului Social Democrat a lansat programe pentru toţi românii care vor să devina antreprenori, din ţară sau din diaspora. Noi am dat Start-Up naţiunii. Suntem deja în cursă: locuri de muncă, dezvoltare, competitivitate. Pe cine deranjează? Doctrina Partidului Social Democrat pune accent, în primul rând, pe principiile statului de drept, pe protecţia socială a cetăţeanului şi pe distribuirea corectă a resurselor statului. Pe cine deranjează? Dreptul la vot şi dreptul la liberă exprimare sunt garantate de Constituţie. Şi votul şi protestul sunt forme de manifestare ale democraţiei. Dar democraţia înseamnă respectarea legii, nu anarhie”, transmite senatorul PSD, Ştefan Radu Oprea, într-o postare făcută duminică pe Facebook.

În opinia acestuia, cei care au greşit la protestele din 10 august trebuie să răspundă în faţa legii, însă „cineva” este deranjat că României îi merge mai bine în perioada guvernării PSD.

„Ziua de 10 august va rămâne ca referinţă nu doar prin prisma manifestării publice. Ziua de 10 august este ziua în care 'cineva' a încercat prin forţă dărâmarea unui mecanism care a demonstrat că funcţionează. 'Cineva', îmi poţi spune ce îţi doreşti în loc? 'Cineva', te deranjează ca românii au început să o ducă mai bine? 'Cineva' se pronunţă, susţinut de voci 'independente' ale presei că jandarmii au înăbuşit în gaze şi pumni vocea poporului. Şi tot 'cineva' se antepronunţă asumându-şi rolul de judecător. Asta mă deranjează pe mine. Cine a greşit va plăti. Şi aici trebuie să se pronunţe justiţia şi nu 'cineva'. Cine a acţionat în afara legii, va suporta rigorile legii, indiferent că e civil sau militar. Legea este cea care ne guvernează şi este atotputernică. Când 'cineva' se pronunţă trebuie să o facă în interiorul şi nu în afara legii”, a completat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sun, 19 Aug 2018 17:39:14 +0300
Dupa o noapte de betie intr-un club de fite, sex fara inhibitii pe plaja: "Luati-va o camera!". Totul a fost filmat http://ph-online.ro/monden-national/item/99160-dupa-o-noapte-de-betie-intr-un-club-de-fite-sex-fara-inhibitii-pe-plaja-luati-va-o-camera-totul-a-fost-filmat http://ph-online.ro/monden-national/item/99160-dupa-o-noapte-de-betie-intr-un-club-de-fite-sex-fara-inhibitii-pe-plaja-luati-va-o-camera-totul-a-fost-filmat Dupa o noapte de betie intr-un club de fite, sex fara inhibitii pe plaja:

Un cuplu a uitat ca se afla in public si a dat frau dorintelor. Trecatorii au filmat intreaga scena.  

 

Un cuplu a fost surprins in timp ce facea sex, in fata a numeroase familii, in Magaluf, intr-un resort din Majorca, se arata pe RTV.net.

Imaginile cu cei doi au starnit controverse si a readus in discutie problemele legate de desfraul cuplurilor de britanici.

Sex fara inhibitii pe plaja: "Luati-va o camera!"

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) National Sun, 19 Aug 2018 16:10:13 +0300
Rupere de nori, in Ploiesti. Temperatura a scazut cu 15 grade in cateva minute http://ph-online.ro/eveniment/item/99159-rupere-de-nori-in-ploiesti-temperatura-a-scazut-cu-15-grade-in-cateva-minute http://ph-online.ro/eveniment/item/99159-rupere-de-nori-in-ploiesti-temperatura-a-scazut-cu-15-grade-in-cateva-minute Rupere de nori, in Ploiesti. Temperatura a scazut cu 15 grade in cateva minute

Codul galben de ploi torentiale, valabil in judetul Prahova, a lasat urme si la Ploiesti, unde s-au inregistrat acumulari de apa de pana la 30 litri pe metru patrat.

Pe strada Apelor, un copac a cauzt pe carosabil, fiind nevoie de interventia echipajelor ISU pentru degajare.

Totodata, temperatura aerului a scazut de la 33 de grade la 18 garde Celsius in doar cateva minute.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sun, 19 Aug 2018 16:08:07 +0300
Lovitură pentru campania #fărăpenali! Ce a hotărât ONU http://ph-online.ro/politica/item/99158-lovitura-pentru-campania-farapenali-ce-a-hotarat-onu http://ph-online.ro/politica/item/99158-lovitura-pentru-campania-farapenali-ce-a-hotarat-onu Lovitură pentru campania #fărăpenali! Ce a hotărât ONU

Comitetul pentru drepturile omului al ONU a cerut Braziliei să-i permită fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, închis pentru corupţie şi spălare de bani, să participe la alegerile prezidenţiale din octombrie atâta timp cât apelurile sale în instanţă nu au fost încă judecate, relatează AFP.

Acest comitet, format din experţi în drepturi civile şi politice, s-a pronunţat asupra unei cereri urgente depuse de avocaţii lui Lula la 27 iulie, la Geneva.

Într-o scurtă declaraţie, comitetul "cere Braziliei să ia toate măsurile necesare pentru a-i permite lui Lula (...) să-şi exercite drepturile politice din închisoare în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale" din octombrie 2018.

Liderul istoric al Partidului muncitorilor (PT), Luiz Inacio Lula da Silva, care a fost de două ori şef al statului (2002-2010), rămâne marele favorit în sondaje. Partidul său i-a înregistrat candidatura miercuri, dar este foarte probabil ca aceasta să fie invalidată, întrucât o lege stipulează că orice persoană condamnată este ineligibilă. Totuşi, mai multe apeluri au fost depuse de avocaţii lui Lula şi Comitetul pentru drepturile omului subliniază că candidatura sa nu va putea fi anulată "decât atunci când apelurile sale în justiţie vor fi examinate în mod echitabil" pentru a evita comiterea unei "greşeli ireparabile" în cazul fostului preşedinte de 72 de ani.

Unul dintre membrii acestui comitet, Olivier de Frouville, a declarat pentru AFP că apelurile depuse de Lula la Tribunalul superior de justiţie şi la Curtea supremă a Braziliei "ar putea duce la anularea condamnării sale" pentru corupţie.

În această situaţie, Lula ar trebui să primească permisiunea de "a-şi face campanie" chiar şi din închisoarea sa din Curitiba (sud), a adăugat el.

Brazilia nu a reacţionat până acum la apelul Comitetului, iar parchetul, contactat de AFP, a precizat doar că nu are nimic de spus pentru moment.

Dilma Rousseff, cea care i-a urmat în funcţie lui Lula înainte de fi destituită în 2016, şi-a exprimat satisfacţia pentru poziţia comitetului ONU.

"Lula este nevinovat. Lula este candidat la preşedinţia republicii", a postat ea pe Twitter, în timp ce responsabili de dreapta şi-au exprimat indignarea.

Comitetul, care este un organ de supraveghere al Înaltului comisariat ONU pentru drepturile omului, are drept misiune monitorizarea respectării Pactului internaţional pentru drepturile civile şi politice şi a Protocolului facultativ asociat. Cum Brazilia a ratificat cele două texte, ea este obligată din punct de vedere tehnic să respecte deciziile comitetului.

Olivier de Frouville a explicat că avocaţii lui Lula au cerut comitetului o acţiune urgentă pe trei direcţii: o eliberare imediată, accesul la media şi la partidul său politic şi posibilitatea de a candida în alegeri. Comitetul a respins prima solicitare, dar le-a validat pe celelalte două.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sun, 19 Aug 2018 12:08:22 +0300
Evenimentul Zilei: Se face lumină în privința abuzurilor și intereselor de la DNA Ploiesti http://ph-online.ro/politica/item/99157-evenimentul-zilei-se-face-lumina-in-privinta-abuzurilor-si-intereselor-de-la-dna-ploiesti http://ph-online.ro/politica/item/99157-evenimentul-zilei-se-face-lumina-in-privinta-abuzurilor-si-intereselor-de-la-dna-ploiesti Evenimentul Zilei: Se face lumină în privința abuzurilor și intereselor de la DNA Ploiesti

Într-un interviu acordat Antena 3, procurorul Daniel Bucuru, de la Parchetul Sinaia a făcut lumina în privința tehnicilor, abuzurilor, intereselor care au stat în spatele decapării chiar a unor procurori.

„Dosarul a început în februarie 2016, atunci când la DNA Ploiești au fost duși forțat doi oameni. Una dintre ele a fost luată din Câmpina de Negulescu.

În fața lui Negulescu nu comenta nimeni. Nici măcar Lucian Onea. Negulescu e o fire colerică, se enervează foarte ușor, nu acceptă să fie contrazis. Șefii lui știau ce face și avea sprijin. Suspectez că oricum Negulescu avea o bună colaborare cu SRI. Începusem cu acest martor protejat. El era nașul unui procuror SRI, credeți că e o simplă coincidență? Condamnarea mea, vă spun cu mâna pe inimă, a fost comandată. Ei aveau puterea să ia judecătorul din sală. Judecătorii erau amenințați și ei”, a declarat Daniel Bucru, pentru Antena 3.

sursa: www.evz.ro 

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sun, 19 Aug 2018 12:06:47 +0300
SRI: Atacuri cibernetice de amploare asupra unor instituţii financiare din România, în perioada iunie-august 2018 http://ph-online.ro/actualitate-itc/item/99156-sri-atacuri-cibernetice-de-amploare-asupra-unor-institutii-financiare-din-romania-in-perioada-iunie-august-2018 http://ph-online.ro/actualitate-itc/item/99156-sri-atacuri-cibernetice-de-amploare-asupra-unor-institutii-financiare-din-romania-in-perioada-iunie-august-2018 SRI: Atacuri cibernetice de amploare asupra unor instituţii financiare din România, în perioada iunie-august 2018
Serviciul Român de Informaţii (SRI) a anunţat sâmbătă că, prin unitatea sa specializată în domeniul cyberintelligence - Centrul Naţional Cyberint (CNC), deţine date şi informaţii certe, inclusiv de ordin tehnic, că asupra unor instituţii financiare din România au avut loc atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie - august a acestui an.

Recent, şi alte instituţii partenere SRI au identificat, în ţările din care provin, iminenţa producerii unor atacuri cibernetice de amploare îndreptate asupra mai multor sisteme financiare din lume, se precizează într-un comunicat de presă al SRI, scrie agerpres.ro.

Conform analizei CNC, hackerii folosesc mai multe unelte de atac, inclusiv unele din arsenalul Cobalt Strike, care sunt asociate cu o grupare de infracţionalitate cibernetică de sorginte estică.

Una dintre metodele de lucru folosite de atacatori, menţionează SRI, constă în extragerea unor sume de bani, eliminând limitele de retragere aferente unor conturi bancare. CNC monitorizează de mai multă vreme activităţile desfăşurate de Gruparea Cobalt.

Zilnic, se mai arată în comunicat, mii de atacuri cibernetice vizează instituţii, entităţi şi persoane din spaţiul virtual, iar atacurile informatice împotriva instituţiilor financiare au cunoscut o creştere în ultimii ani.

Atacatorii folosesc tehnici de tipul APT - Advanced Persistent Threat -, în urma cărora obţin acces la sistemele informatice şi ulterior găsesc metode să valorifice informaţiile accesate, explică SRI.

Pe fondul acestor atacuri cibernetice complexe, SRI a acordat deja sprijin unor instituţii financiare pentru evaluarea, atribuirea şi contracararea eventualelor efecte ale acestora.

Serviciul Român de Informaţii mai precizează că pune la dispoziţia instituţiilor financiare expertiza sa în domeniul protejării infrastructurilor cibernetice. Eventualele solicitări de sprijin pot fi transmise la adresa de email cnc@cyberint.ro.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) IT&C Sun, 19 Aug 2018 12:04:08 +0300
Vacanţa de vară a elevilor, mai scurtă. Schimbări la începerea noului an şcolar http://ph-online.ro/eveniment/item/99155-vacanta-de-vara-a-elevilor-mai-scurta-schimbari-la-inceperea-noului-an-scolar http://ph-online.ro/eveniment/item/99155-vacanta-de-vara-a-elevilor-mai-scurta-schimbari-la-inceperea-noului-an-scolar Vacanţa de vară a elevilor, mai scurtă. Schimbări la începerea noului an şcolar

Elevii români revin mai devreme în băncile școlilor anul acesta. Anul școlar 2018-2019 începe pe data de 10 septembrie, cu două zile mai devreme decât în anul  precedent. 

CALENDAR AN SCOLAR 2018-2019 - Soneria de intrat în clasele școlilor din România se va auzi mai devreme anul acesta.  Cursurile anului şcolar 2018-2019 încep luni, 10 septembrie și însumează 168 de zile lucrătoare, adică 34 de săptămâni. 

Structura anului școlar cuprinde semestrul I (10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019) şi semestrul al II-lea (11 februarie 2019 – 14 iunie 2019).

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 - 13 ianuarie 2019), vacanţă intersemestrială (2 - 10 februarie 2019), vacanţa de primăvară (20 aprilie - 5 mai 2019) şi vacanţa de vară (15 iunie - 15 septembrie 2019).

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sun, 19 Aug 2018 12:02:44 +0300
Trei cutremure au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în România http://ph-online.ro/eveniment/item/99154-trei-cutremure-au-avut-loc-in-noaptea-de-sambata-spre-duminica-in-romania http://ph-online.ro/eveniment/item/99154-trei-cutremure-au-avut-loc-in-noaptea-de-sambata-spre-duminica-in-romania Trei cutremure au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în România

Trei cutremure au avut loc în județul Buzău, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cel mai puternic a avut 3,5 grade și s-a produs la o adâncime de 122 de kilometri, la ora 5.28.

Primul cutremur a avut loc la ora 1.03, a avut o intensitate 2,2 grade și s-a produs la o adâncime de 126 de kilometri.

Un al treilea seism s-a produs la ora 5.54, a avut o intensitate de 2,3 grade și s-a produs la o adâncime de 111 kilometri, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sun, 19 Aug 2018 12:01:04 +0300
Prognoza meteo pentru săptămâna 19-25 august: val de căldură și ploi abundente http://ph-online.ro/eveniment/item/99153-prognoza-meteo-pentru-saptamana-19-25-august-val-de-caldura-si-ploi-abundente http://ph-online.ro/eveniment/item/99153-prognoza-meteo-pentru-saptamana-19-25-august-val-de-caldura-si-ploi-abundente Prognoza meteo pentru săptămâna 19-25 august: val de căldură și ploi abundente

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru săptămâna 19-25 august. În mare parte din ţară se anunţă vreme călduroasă, dar sunt şi regiuni unde se vor înregistra ploi abundente, însoţite de descărcări electrice.

 

Vremea se va menţine călduroasă în special în jumãtatea de sud a ţãrii, unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Îndeosebi dupã-amiaza şi noaptea, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, pe arii relativ extinse la munte şi local în regiunile sudice, estice şi centrale. Izolat se va semnala grindinã. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi local 20 l/mp şi punctiform 30...40 l/mp. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 23 de grade, informează Romania TV.

Vremea va fi călduroasă, dar uşor instabilã. Cerul va fi variabil, însã dupã-amiaza şi la începutul nopţii va creşte probabilitatea pentru înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 33...34 de grade, iar cea minimã de 18...20 de grade. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi.

PROGNOZA METEO LUNI ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi, mai ales dupã-amiaza şi noaptea, vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului la deal şi la munte, precum şi în regiunile sud-vestice şi pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate şi va cãdea grindinã. Temperaturile maxime, în scãdere uşoarã faţã de cele din ziua precedentã în sud, se vor încadra între 25 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 13 şi 21 de grade. Cu totul izolat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi în Banat, sud-vestul Olteniei şi Muntenia.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare călduroasă, deşi temperatura aerului va marca o uşoarã scãdere faţã de ziua anterioarã. Cerul va fi variabil, însã dupã-amiaza şi seara probabilitatea pentru înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului va fi în creştere. Temperatura maximã va fi de 32...33 de grade, iar cea minimã de 17...19 grade.

PROGNOZA METEO MARTI ÎN ŢARĂ

Vremea călduroasă se va menţine în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, dupã-amiaza şi seara, local în zona de munte şi în sud-vest şi izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 28 şi 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 şi 23 de grade.

PROGNOZA METEO LA BUCUREŞTI

Vremea călduroasă se va menţine. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza şi seara, dar condiţiile pentru ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 33...34 de grade, iar cea minimã de 18...19 grade.

PROGNOZA METEO TENDINTA

MIERCURI - Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, dupã-amiaza şi seara, local la munte şi pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în regiunile sud-vestice, sudice şi centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 şi 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 24 de grade.

JOI, VINERI si SAMBATA - Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţãrii. Probabilitatea pentru averse şi descãrcãri electrice va fi ridicatã în timpul dupã-amiezilor, cu precãdere în zonele de deal şi de munte.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Sun, 19 Aug 2018 11:59:50 +0300