Feed http://ph-online.ro Sat, 24 Jun 2017 23:50:36 +0300 Joomla! - Open Source Content Management ro-ro UPDATE Minoră înecată la scăldat, în Prahova http://ph-online.ro/eveniment/item/86595-minora-inecata-la-scaldat-in-prahova http://ph-online.ro/eveniment/item/86595-minora-inecata-la-scaldat-in-prahova UPDATE Minoră înecată la scăldat, în Prahova

O minoră de 16 ani s-a înecat în timp ce se afla la scăldat la balastiera din Moara Nouă. Un număr de 13 pompieri militari, ambulanţa SMURD şi o ambulanţă a SAJ Prahova s-au deplasat la faţa locului. Fata a fost scoasă din apă şi se află în stop cardio-respirator, ea fiind supusă în aceste momente manevrelor de resuscitare. 

UPDATE

În ciuda eforturilor medicilor, adolescenta a fost declarată decedată.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Eveniment Sat, 24 Jun 2017 20:33:18 +0300
Trafic reluat pe autostrada A 3, după ce o cisternă cu 32 de tone de combustibil s-a răsturnat http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/86594-trafic-reluat-pe-autostrada-a-3-dupa-ce-o-cisterna-cu-32-de-tone-de-combustibil-s-a-rasturnat http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/86594-trafic-reluat-pe-autostrada-a-3-dupa-ce-o-cisterna-cu-32-de-tone-de-combustibil-s-a-rasturnat Trafic reluat pe autostrada A 3, după ce o cisternă cu 32 de tone de combustibil s-a răsturnat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 19.45, circulația rutieră pe autostrada A3 București – Ploiești a fost reluată.

Reamintim că, din cauza scurgerilor de combustibil de la o autocisternă încărcată cu motorină şi benzină, răsturnată kilometrul 51+800 de metri, în afara părţii carosabile, traficul a fost oprit.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Trafic Sat, 24 Jun 2017 20:08:09 +0300
Vine apocalipsa financiară! Guverne vor cădea, ţări vor da faliment, companii vechi vor dispărea http://ph-online.ro/business/item/86593-vine-apocalipsa-financiara-guverne-vor-cadea-tari-vor-da-faliment-companii-vechi-vor-disparea http://ph-online.ro/business/item/86593-vine-apocalipsa-financiara-guverne-vor-cadea-tari-vor-da-faliment-companii-vechi-vor-disparea Vine apocalipsa financiară! Guverne vor cădea, ţări vor da faliment, companii vechi vor dispărea

Miliardul american Jim Rogers, unul dintre cei mai prolifici investitori din lume, anunţă începutul unei noi crize globale, ”cea mai mare pe care o va prinde în timpul vieţii”, scrie Business Insider, potrivit ZF.

Rogers susţine că viitoarea prăbuşire financiară ar urma să aibă loc la sfârşitul acestui an sau anul viitor.

”Este interesant, pentru că lucrurile pleacă de unde nu te uiţi. În 2007 Islanda a dat faliment. Şi oamenii au spus ”Islanda? Este asta o ţară? Are măcar o piaţă?” Apoi a dat faliment Irlanda. Apoi Bear Stearns şi Lehman Brothers. Şi lucrurile au spiralat. Mereu se întâmplă când nu te uiţi.

Ar putea fi orice. Ar putea fi un fond de pensii din SUA care dă faliment. Ar putea fi o ţară pe care nu o urmărim. Ar putea fi răboi – deşi este foarte puţin probabil. Criza va fi cea mai mare pe care am prins-o vreodată”.

Miliardarul american susţine că au fost probleme în America la fiecare 4-7 ani de la începuturile Republicii, iar acum au trecut deja 8 ani de la ultima criză.

”Este cea mai lungă absenţă a unei criză din istorie, deci o nouă recesiune urmează. În 2008 am avut o problemă cu datoria. Datoria de atunci nu se compară cu ce datorii avem acum. În 2008, chinezii aveau mulţi bani păstraţi pentru zile negre. Când a început să ”plouă”, au început să cheltuie banii. Acum până şi chinezii au datorii imense, iar datoria este mult mai mare. Rezerva federală, banca centrală din America, are un bilanţ plin de datorii, de cinci ori mai mari faţă de 2008”.

Întrebat de Business Insider dacă poate cineva să salveze lumea de la această situaţie, Rogers a răspuns că se va încerca. ”Vor încerca să crească dobânzile. Apoi, când lucrurile vor fi cu adevărat rele, oamenii vor începe să sune şi vor spune: trebuie să mă salvezi. Este vorba de civilizaţia vestică, iar aceasta se va prăbuşi. Apoi FED, care este făcut din birocraţi şi politicieni, va spune că ”Trebuie să facem ceva”. Şi vor încerca să facă, dar nu vor reuşi.

”De aceea m-am mutat în Asia. Copiii mei deja vorbesc mandarină. Veţi vedea cum vor cădea guvernele, vom vedea ţări care vor cădea. Islanda a eşuat ultima oară, alte ţări vor urma. Veţi vedea partide că vor dispărea, veţi vedea instituţii care există de peste 150 de ani că vor dispărea”.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Business Sat, 24 Jun 2017 19:41:37 +0300
Trei alimente care ar putea deține secretul prevenirii și tratării cancerului (studiu) http://ph-online.ro/sanatate-frumusete/item/86592-trei-alimente-care-ar-putea-detine-secretul-prevenirii-si-tratarii-cancerului-studiu http://ph-online.ro/sanatate-frumusete/item/86592-trei-alimente-care-ar-putea-detine-secretul-prevenirii-si-tratarii-cancerului-studiu Trei alimente care ar putea deține secretul prevenirii și tratării cancerului (studiu)

Conform unui studiu realizat recent în Statele Unite, turmericul, merele și strugurii ar putea deține secretul prevenirii și tratării unuia dintre cele mai comune tipuri de cancer, informează Medical News Today, potrivit Agerpres.

Cercetătorii au identificat în turmeric, mere și struguri mai mulți compuși naturali care au potențialul de a "înfometa" tumorile la prostată și de a le reduce dimensiunile. Aceste substanțe par să aibă cele mai puternice efecte atunci când sunt asociate, după cum notează coautorul studiului, cercetătorul Stefano Tiziani de la Universitatea Austin din Texas, care a prezentat recent aceste descoperiri, realizate alături de colegii săi, în jurnalul "Precision Oncology".

Tumorile la prostată reprezintă al doilea cel mai frecvent tip de cancer, după cel de piele, care afectează bărbații din SUA.

Conform datelor Societății Americane de Cancer, se estimează că numai în acest an vor fi diagnosticate 161.360 de noi cazuri de cancer de prostată, iar în jur de 26.730 de bărbați vor deceda ca urmare a acestei boli.

Studii anterioare au identificat o serie de compuși, care se regăsesc în special în alimentele vegetale și au potențialul de a reduce riscul de cancer de prostată.

Pentru această cercetare, Tiziani și colegii săi au utilizat o nouă metodă de screening cu randament mare cu care au fost testate 142 de substanțe naturale în vederea identificării celor mai eficiente în stoparea dezvoltării celulelor care alcătuiesc tumorile la prostată.

În urma analizelor, echipa de cercetători a identificat trei compuși care s-au dovedit cei mai eficienți pentru stoparea dezvoltării celulelor tumorale din cancerul de prostată: curcumina, care se regăsește în turmeric, acidul ursolic, prezent în coaja de măr, și resveratrolul, găsit în strugurii roșii și în fructele de pădure.

Compușii au fost testați pe celule canceroase prelevate de la șoareci și oameni, atât individual cât și prin asociere.

Oamenii de știință au descoperit că în cazul asocierii dintre acidul ursolic și curcumină sau resveratrol, compușii naturali au împiedicat absorbția glutaminei de către celulele canceroase având ca urmare prevenirea dezvoltării tumorilor la șoareci.

Glutamina este un aminoacid care stimulează dezvoltarea celulelor tumorale în cazul cancerului de prostată iar prevenirea absorbției sale le "înfometează" pe acestea până la eradicare, precizează sursa citată.

În plus, s-a dovedit că atât curcumina și resveratrolul, cât și acidul ursolic, nu au produs efecte adverse asupra șoarecilor deoarece sunt compuși naturali.

Cercetătorii au notat, însă, că doza care trebuie administrată trebuie să fie mai mare decât cea consumată în mod obișnuit prin alimentație. "Acești nutrienți au proprietăți cu potențial anticancerigen și sunt ușor disponibili. Pentru efectul lor contra celulelor tumorale în cazul cancerului de prostată nu trebuie decât să creștem concentrația dincolo de nivelurile oferite de o alimentație sănătoasă", a declarat Stefano Tiziani.

Echipa de oameni de știință notează că aceste rezultate se arată promițătoare în vederea punerii în practică a unei abordări naturale pentru prevenirea și tratarea cancerului de prostată.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Sanatate & Frumusete Sat, 24 Jun 2017 19:40:25 +0300
Explozie la parterul unui bloc de pe strada Podul Inalt http://ph-online.ro/eveniment/item/86591-explozie-la-parterul-unui-bloc-de-pe-strada-podul-inalt http://ph-online.ro/eveniment/item/86591-explozie-la-parterul-unui-bloc-de-pe-strada-podul-inalt Explozie la parterul unui bloc de pe strada Podul Inalt

O explozie neurmata de incendiu a avut loc la parterul unui bloc de patru etaje de pe strada Podul Inalt. Deflagratia s-a produs din cauza unui aparat de gatit lasat nesupravegheat pe balcon. O persoa a suferit un atac de panica. Pompierii si doua echipaje SMURD sunt la fata locului.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Eveniment Sat, 24 Jun 2017 18:18:07 +0300
Cum evita occidentalii supraaglomerarea din inchisori: Messi SCAPĂ de pușcărie dupa o intelegere cu procurorii spanioli http://ph-online.ro/politica/item/86590-cum-evita-occidentalii-supraaglomerarea-din-inchisori-messi-scapa-de-puscarie-dupa-o-intelegere-cu-procurorii-spanioli http://ph-online.ro/politica/item/86590-cum-evita-occidentalii-supraaglomerarea-din-inchisori-messi-scapa-de-puscarie-dupa-o-intelegere-cu-procurorii-spanioli Cum evita occidentalii supraaglomerarea din inchisori: Messi SCAPĂ de pușcărie dupa o intelegere cu procurorii spanioli

Procuratura spaniolă a acceptat înlocuirea cu o amendă de 255.000 euro a condamnării la 21 de luni de închisoare, dictată împotriva starului argentinian Lionel Messi, pentru o fraudă fiscală de 4,1 milioane euro, informează agenția EFE.

După ce Curtea Supremă a confirmat, luna trecută, condamnarea pentru fraudă fiscală a fotbalistului, Tribunalul din Barcelona trebuia să pună în executare sentința și să decidă dacă va dicta o amendă în locul pedepsei cu închisoarea sau, în mod alternativ, dacă va suspenda intrarea în închisoare a jucătorului, ținând cont că Messi nu are antecedente penale și nu a primit o condamnare mai mare de doi ani, așa cum solicitaseră anterior apărătorii acestuia.

Conform unor surse judiciare, Procuratura s-a arătat favorabilă suspendării pedepsei cu închisoarea primită de Messi și tatăl său, Jose, într-un document depus joi la secția a opta a Tribunalului din Barcelona, care l-a judecat pe atacantul naționalei Argentinei și al echipei FC Barcelona pentru o fraudă comisă în perioada 2007-2009.

În schimbul pedepsei cu închisoarea, Messi a fost obligat să plătească cota maximă de 400 de euro pe zi pentru pentru cele 21 de luni de închisoare, respectiv 255.000 euro, în timp ce tatăl său, condamnat la 15 luni de închisoare, va achita 188.000 de euro.

Lionel și Jose Messi au fost acuzați că au ascuns de fiscul spaniol suma de 4,1 milioane euro, provenind din drepturile de imagine ale jucătorului, din anii 2007, 2008 și 2009, prin intermediul unor societăți interpuse.

Pe lângă condamnările la închisoare, Curtea Supremă i-a obligat pe Messi la plata unei amenzi de 2 milioane euro, în timp ce tatăl jucătorului a achitat la rândul său o amendă de 1.395.000 euro, anunță Agerpres.

Justiția spaniolă se ocupă în prezent de cealaltă mare vedetă din Primera Division, portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), acuzat că a ascuns de fisc suma de 14,7 milioane euro.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sat, 24 Jun 2017 14:32:38 +0300
Deputatul PSD Razvan Ursu, invitatul lui Raul Petrescu in emisiunea "Cu ochii pe tine", maine, la Prahova TV http://ph-online.ro/politica/item/86589-deputatul-psd-razvan-ursu-invitatul-lui-raul-petrescu-in-emisiunea-cu-ochii-pe-tine-maine-la-prahova-tv http://ph-online.ro/politica/item/86589-deputatul-psd-razvan-ursu-invitatul-lui-raul-petrescu-in-emisiunea-cu-ochii-pe-tine-maine-la-prahova-tv Deputatul PSD Razvan Ursu, invitatul lui Raul Petrescu in emisiunea

Razvn Ursu, deputat PSD si fost consilier local, este invitatul de saptamana aceasta al emisiunii "Cu ochii pe tine", difuzata duminica, ora 17, pe Prahova TV.

 

Realizatorul Raul Petrescu va sta de vorba cu parlamentarul prahovean despre prioritatile PSD-ului in privinta dezvoltarii judetului nostru, dar si despre proiectele aflate in derulare in Prahova.

Nu ratati o editie importanta a emisiunii "Cu ochii pe tine", maine, 25 iunie, de la ora 17, pe Prahova TV, sau live, pe paginile de Facebook Ph-online.ro si Cu ochii pe tine.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Sat, 24 Jun 2017 14:30:26 +0300
Trafic ÎNCHIS pe autostrada A3 din cauza cisternei răsturnate http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/86588-trafic-inchis-pe-autostrada-a3-din-cauza-cisternei-rasturnate http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/86588-trafic-inchis-pe-autostrada-a3-din-cauza-cisternei-rasturnate Trafic ÎNCHIS pe autostrada A3 din cauza cisternei răsturnate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza scurgerilor de combustibil de la autocisternă încărcată cu motorină şi benzină, răsturnată kilometrul 51+800 de metri, în afara părţii carosabile, circulaţia rutieră pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti a fost oprită. Traficul este deviat de la km 68 şi km 43.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Trafic Sat, 24 Jun 2017 12:05:46 +0300
Adolescenti intoxicati cu droguri. Unul dintre ei este in coma http://ph-online.ro/eveniment/item/86587-adolescenti-intoxicati-cu-droguri-unul-dintre-ei-este-in-coma http://ph-online.ro/eveniment/item/86587-adolescenti-intoxicati-cu-droguri-unul-dintre-ei-este-in-coma Adolescenti intoxicati cu droguri. Unul dintre ei este in coma

Doi adolescenti de 16 si 17 ani au foat dusi de urgenta la spitalul din Campina dupa ce s-au intoxicat voluntar cu o substanta necunoscuta, posibil droguri. Cel de q6 ani se afla in coma de gradul IV, celalalt fiind constient.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Eveniment Sat, 24 Jun 2017 11:34:33 +0300
UPDATE Cisterna cu motorina si benzina, rasturnata pe A3 http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/86586-cisterna-cu-motorina-si-benzina-rasturnata-pe-a3 http://ph-online.ro/actualitate-trafic/item/86586-cisterna-cu-motorina-si-benzina-rasturnata-pe-a3 UPDATE Cisterna cu motorina si benzina, rasturnata pe A3

O cisterna incarcata cu motorina si benzina s-a rasturnat pe autostrada A3, la km 55. La fata locului se deplaseaza pompieri, politisti si salvari. Soferul nu este ranit si nu sunt scurgeri de combustibil.

UPDATE 

Sensul de mers catre Bucuresti al autostrazii a fost inchis in conditiile in care, contrar infor.atiilor initiale, exista scurgeri de combustibil. Pompierii lucreaza pentru racirea cu spuma a cisternei.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Trafic Sat, 24 Jun 2017 11:27:35 +0300