Feed http://ph-online.ro Thu, 25 May 2017 15:32:45 +0300 Joomla! - Open Source Content Management ro-ro Primaria Ploiesti face economie la curent ca pe vremea lui Ceausescu? In zona Democratiei-Hasdeu e bezna de doua saptamani http://ph-online.ro/administratie/item/85696-primaria-ploiesti-face-economie-la-curent-ca-pe-vremea-lui-ceausescu-in-zona-democratiei-hasdeu-e-bezna-de-doua-saptamani http://ph-online.ro/administratie/item/85696-primaria-ploiesti-face-economie-la-curent-ca-pe-vremea-lui-ceausescu-in-zona-democratiei-hasdeu-e-bezna-de-doua-saptamani Primaria Ploiesti face economie la curent ca pe vremea lui Ceausescu? In zona Democratiei-Hasdeu e bezna de doua saptamani

Nu stim daca primarul a hotarat sa economiseasca bani folosind metode ceausiste sau e vorba despre o avarie. Cert e ca, de doua saptamani, in zona cuprinsa de strazile Democratiei-13 Decembrie-B.P.Hasdeu e bezna totala.

 

Ciudat este faptul ca, la cativa metri distanta, Bulevardul Castanilor este luminat, la fel si strazile adiacente Democratiei si 13 Decembrie, fapt care ar putea infirma o avarie.

Mai multi cititori ai ziarului nostru, care locuiesc in zona respectiva, ne-au semnalat ca situatia este cel putin ciudata si miroase a rea-credinta.

"Locuiesc pe Democratiei si vreau sa anunt Primaria Ploiesti ca iluminatul stradal nu mai functioneaza de zile bune. Initial am crezut ca e o avarie, insa cei de la Electrica mi-au spus ca nu apare nicio defectiune in sistemul lor. Dupa o saptamana, mi-am dat seama ca nu se mai pune problema unei avarii, ci pare mai degraba un gest intentionat al Primariei de a face economie. Altfel nu imi explic situatia. Oare primarul a luat exemplul din perioada comunista, cand Ceausescu intrerupea caldura, apa calda si curentul dupa o anumita ora? Ne-am adunat mai multi locuitori din zona si vrem sa mergem la primar sa ne explice de ce suntem mai prosti decat alti ploiesteni si suntem lasati in intuneric?", este mesajul cititorului nostru.

Ph-online.ro solicita Primariei Ploiesti un punct de vedere cu privire la situatia descrisa mai sus.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Administratie Thu, 25 May 2017 15:09:57 +0300
Scene dramatice la spitalul unde este internata Denisa Manelista! Mama artistei de 27 de ani....! Avem detalii EXCLUSIVE http://ph-online.ro/monden-national/item/85695-scene-dramatice-la-spitalul-unde-este-internata-denisa-manelista-mama-artistei-de-27-de-ani-avem-detalii-exclusive http://ph-online.ro/monden-national/item/85695-scene-dramatice-la-spitalul-unde-este-internata-denisa-manelista-mama-artistei-de-27-de-ani-avem-detalii-exclusive Scene dramatice la spitalul unde este internata Denisa Manelista! Mama artistei de 27 de ani....! Avem detalii EXCLUSIVE

Situatia de sanatate a Denisei Manelista este una foarte delicata. Tanara in varsta de 27 de ani sufera de o afectiune grava a ficatului si in prezent este internata intr-un spital din cartierul unde locuieste.

Protagonista noastra a mai fost internata in centrul medical respectiv de cand a aflat ca este bolnava, la inceputul lunii martie, si a fost foarte multumita de cadrele medicale care au tratat-o. Acum frumoasa blonda se afla intr-un salon, cu mai multi pacienti, este transportata cu un scaun cu rotile la investigatii si pana astazi s-a simtit slabita si nu a mai vorbit.

A stat cateva minute pe o banca, la umbra, dar de indata ce termina convorbirile telefonice se ridica si pleca in pas grabit spre intrare, sa ajunga cat mai repede la copilul ei. Cei care au vazut-o spun ca femeia are cearcane, pare foarte obosita si mai slaba decat la internarea anterioara a fiicei, in urma cu o luna.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) National Thu, 25 May 2017 14:57:09 +0300
Cum DEOSEBIM adevărată TELEMEA de Sibiu de falsurile de pe piață http://ph-online.ro/sanatate-frumusete/item/85694-cum-deosebim-adevarata-telemea-de-sibiu-de-falsurile-de-pe-piata http://ph-online.ro/sanatate-frumusete/item/85694-cum-deosebim-adevarata-telemea-de-sibiu-de-falsurile-de-pe-piata Cum DEOSEBIM adevărată TELEMEA de Sibiu de falsurile de pe piață

Vestită nu doar în ţară ci şi în afara graniţelor ei, telemeaua de Sibiu se face şi acum după reţete vechi, transmise în familiile de oieri din generaţie în generaţie. Gustul deosebit depinde de mai mulţi factori, de la compoziţia păşunilor unde sunt duse oile până la modul de preparare şi păstrare.

Cu siguranţă, puţini sunt românii care nu au gustat, cel puţin o dată, din vestita telemea preparată în satele Mărginimii Sibiului.

Din Sibiu până al Bucureşti sau Constanţa şi chiar şi dincolo de graniţele ţării, preparatul oierilor de la Sibiu a devenit nu doar foarte cunoscut, ci şi extrem de căutat. Cunoscătorii spun că gustul e unic, şi că un consumator fidel îşi dă seama imediat dacă brânza pe care o gustă vine într-adevăr de la Sibiu sau e făcută în altă parte.

„Brânza de Sibiu este unică datorită gustului deosebit pe care îl dă în primul rând compoziţia floristică a păşunilor şi microclimatul. Vorbim despre zona de munte, aer, modul de maturare al brânzei, apa pe care o folosim, chiar şi apa pe care o consumă animalul. O altă trăsătură este modul de preparare, trebuie ţinut cont în primul rând de condiţiile de igienă de la care nu se poate face rabat iar temperatura laptelui la închegare trebuie să fie în funcţie de preparatul pe care dorim să-l obţinem. Pentru brânza telemea temperatura trebuie să fie undeva la 20-22 de grade, pentru caş din care se obţine brânza de burduf temperatura laptelui trebuie să fie undeva la 35 de grade. La noi preparatul e o tradiţie, înainte de a se căsători o fată din zona Mărginimii era trimisă şi angajată la o altă stână decât a familiei pentru a învăţa să facă brânza. După ce stăpânea bine meseria venea, se căsătorea şi devenea „bace” la stâna proprie”, a explicat Marcel Andrei, preşedinte Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu pentru Adevărul.ro.

Foto: Pinterest.com

Medicul Ioan Penţea, din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, spune că produsul mai are o trăsătură foarte importantă: „Caracteristică este şi consistenţa brânzei de Sibiu, care este moale ca aluatul şi se intinde asemănător untului”.

Pentru a obţine cea mai bună brânză condiţiile de igienă sunt esenţiale. Apoi, contează foarte mult şi modul de prelucrare, timpul de preparare pentru o brânză de calitate fiind de aproximativ 5-6 ore.

„Avem un mod tradiţional de preparare, caşul pentru brânza de burduf neapărat trebuie stors la presă pentru a nu rămâne zer pe produs. Zerul se acidulează repede modificând şi gustul, mai bine zis stricând brânza. La brânza telemea e nevoie de multă răbdare, în condiţiile noastre timpul de preparare este undeva la 5-6 ore, pentru a obţine un produs de calitate. Trebuie să fie bine scursă, zerul să fie eliminat cât mai mult. Modul de conservare contează foarte mult, din acest motiv folosim acele butoaie de lemn de brad pentru că izolează bine şi nu permit brânzei să reacţioneze la schimbările de temperatură”, adaugă producătorul.

Reţete moștenite din strămoşi pentru telemea şi brânza de burduf

În familiile din localitățile sibiene, oieritul şi implicit prepararea brânzeturilor sunt tradiţii păstrate din moşi-strămoşi. Copiii au învățat de la părinţi, când totul se prepara în vase de lemn, făcute special de tâmplar. Astăzi, le-au înlocuit cu cele din inox, dar modul de preparare a rămas acelaşi.

Prepararea brânzei telemea începe cu administrarea cheagului în laptele proaspăt muls. „Se lasă 40 de minute apoi se scoate feliat în tifonul care este pus în crintă (vas în formă de albie de care se folosesc ciobanii când ştorc zerul de caş, n.r.) de inox. Se taie foarte mărunt din dreapta spre stânga şi invers, se leagă tifonul strâns, se pune deasupra un capac de inox cu greutăţi care se foloseşte după toate operaţiunile de tăiere. Se lasă 20 de minute pentru scurgerea zerului şi se repetă operaţiunea. La a treia repetare se taie din toate cele patru margini lăsând la mijloc o formă pătrată iar bucăţile tăiate se pun deasupra, se împătureşte tifonul, se pune capacul cu greutăţile şi se repetă operaţiunea după 15 minute. Se lasă să se scurgă 2 ore apoi se taie în formă de pătrate sau dreptunghiuri egale. Se presează din lateral în spatele crintei fiecare rând în parte, peste care se pun 3-4 litri de apă rece care are rolul de a spăla zerul lăsat imediat. După 15 minute se introduce în saramură făcută dinainte unde se lasă între 4 şi 8 ore apoi se aşează în saci de nylon care sunt introduşi în putini (butoaie mici) de lemn sau în săculeţi mai mici de nylon care se introduc în pătrate de plastic şi se leagă pentru a nu primi aer. Între rânduri se pune sare care menţine telemeaua să nu se înmoaie de la zerul care-l lasă”, explică una dintre sibiencele care se ocupă încă cu prepararea acestui produs.

Telemeaua se păstrează astfel până la un an, cu condiţia ca temperatura să nu sară de 10 grade Celsius.

Cum deosebim adevărata brânză de Sibiu de falsuri

Cum eticheta de brânză de Sibiu vinde produsul foarte bine, pe piaţă au apărut foarte multe produse contrafăcute, ajungându-se să se pună eticheta de telemea de Sibiu până şi pe importuri din Bulgaria.

Întrebarea care se pune așadar este cum ştiţi că aţi ales un produs autentic? „În afară de a fi gustată brânza, mai trebuie luată o fărâmitură între degete şi în momentul în care ea se întinde precum untul înseamnă că este brânză de calitate”, spune producătorul local.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Sanatate & Frumusete Thu, 25 May 2017 14:35:44 +0300
Mircea Cosma: O rog pe distinsa deputata Anastase Roberta sa puna piciorul in prag la Primaria Ploiesti! http://ph-online.ro/politica/item/85693-mircea-cosma-o-rog-pe-distinsa-deputata-anastase-roberta-sa-puna-piciorul-in-prag-la-primaria-ploiesti http://ph-online.ro/politica/item/85693-mircea-cosma-o-rog-pe-distinsa-deputata-anastase-roberta-sa-puna-piciorul-in-prag-la-primaria-ploiesti Mircea Cosma: O rog pe distinsa deputata Anastase Roberta sa puna piciorul in prag la Primaria Ploiesti!

Primaria Ploiesti are nevoie de un imbold puternic pentru ca anumite proiecte benefice pentru municipiu sa fie realizate cat mai curand. Asta reiese dintr-un comentariu pe care fostul presedinte al CJ Prahova l-a postat pe Facebook.

 

Un exemplu in acest sens il constituie asa-zisul "giratoriu" din zona de Est, unde se face accesul catre Bucov, pe care Mircea Cosma il considera o "rusine". Acesta i-a taxat dur pe responsabilii din Primaria Ploiesti pentru nepasare, oferind comparatii cu edili care au stiut sa colaboreze cu Ministerul Transporturilor pentru realizarea investitiilor durabile. Iata mesajul postat de presedintele Societatii Cultural-Istorice "Mihai Viteazul" Ploiesti, Mircea Cosma:

"Sunt surprins de lipsa de reactie a Primariei Ploiesti la construirea giratoriului de la intersectia centurii de la Est , respectiv accesul dinspre Bucov. Mizeria de acolo este o rusine. Liderul de partid al primarului, fostul taximetrist Ionescu G ., ajuns demnitar, nu-l intereseaza. Primarul nu are drumuri pe acolo. Ratoiul Donald, in noroi. Nu vreti sa invatati de la primarul PSD din Blejoi, invatati de la Primarul PNL de la Bucov cum se colaboreaza cu Ministerul Transporturilor la o intersectie de drum national cu drum local.  Va cade rangul, consultati la Judet cum se face. Primarii de la Blejoi, Bucov, Paulesti , Dumbravesti, Filipestii de Padure, Gherghita, Ciorani au invatat ce inseamna cetateanul si vin in intampinarea lui cu solutii. Ce faceti ?? Lasati mosiile si ocupati-va de oameni!! O sa o rog pe distinsa deputata Anastase Roberta sa puna piciorul in prag la Primaria Ploiesti!", a scris Cosma pe Facebook.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Politica Thu, 25 May 2017 14:32:22 +0300
Scandal monstru! Scene de filme pentru adulti intr-o institutie publica. Inregistrari explozive http://ph-online.ro/eveniment/item/85692-scandal-monstru-scene-de-filme-pentru-adulti-intr-o-institutie-publica-inregistrari-explozive http://ph-online.ro/eveniment/item/85692-scandal-monstru-scene-de-filme-pentru-adulti-intr-o-institutie-publica-inregistrari-explozive Scandal monstru! Scene de filme pentru adulti intr-o institutie publica. Inregistrari explozive

Jurnalistii sursadevest.ro au publicat in cursul zilei de luni imagini explozive in care angajatii unei institutii din Timisoara intretin relatii intime.


Este vorba despre Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului, iar principalele personaje ale filmuletului prezentat de jurnalisti sunt chiar comisari care ar trebui sa se ocupe de problemele oamenilor.

Potrivit sursei citate, noul presedinte al OADOR, Doru Jaga, nu a dorit sa comenteze imaginile filmate chiar in sediul institutiei.

“Noi am acuzat-o pe doamna Ana Jucut de fals, nu de pornografie. Am vrut sa o excludem din OADOR pentru ca a falsificat semnatura fostului presedinte, insa decizia noastra a fost atacata in instanta unde am pierdut. Nu stiu de unde aveti aceste imagini si nu vreau sa le comentez. Nu este ok sa le dati publicitatii. Eu va asigur ca oamenii din aceasta organizatie sunt foarte buni profesionisti si foarte seriosi. Doamna Jucut este doar o scapare”, a precizat presedintele OADOR, Doru Jaga.

Materialul integral pe SursadeVest

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Thu, 25 May 2017 14:23:17 +0300
Hipodromul Ploieşti găzduieşte o nouă reuniune oficială de trap! http://ph-online.ro/sport/item/85691-hipodromul-ploiesti-gazduieste-o-noua-reuniune-oficiala-de-trap http://ph-online.ro/sport/item/85691-hipodromul-ploiesti-gazduieste-o-noua-reuniune-oficiala-de-trap Hipodromul Ploieşti găzduieşte o nouă reuniune oficială de trap!

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti va organiza, duminică, pe Hipodromul Ploieşti, o nouă reuniune oficială de trap.
Va fi o reuniune cu patru curse, având drept „vedetă” Cursa „Premiul Constantin şi Elena”, la startul căreia se vor alinia cinci trăpaşi ce se vor întrece pentru premii totale de 4.800 lei (locul I – 2.160 lei, locul al II-lea – 1.200 lei, locul al III-lea – 720 lei, locul al IV-lea – 480 lei şi locul al V-lea – 240 lei).
Reuniunea de duminică va fi deschisă de o cursă de calificare, programată la ora 10.30. Vor urma „Premiul Arena”, „Premiul Atena” şi „Premiul Baikal”, iar, de la ora 12.30, Premiul „Constantin şi Elena”.
Accesul spectatorilor în tribune va costa 5 ron/persoană, iar spectatorii care vor veni cu maşina vor plăti o taxă de parcare în valoare de 2 ron/oră pentru fiecare autoturism.

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Sport Thu, 25 May 2017 14:21:37 +0300
Cristina Pucean, apariţie incendiară fără chiloţi! Cum a apărut la filmărilor noului clip http://ph-online.ro/monden-national/item/85690-cristina-pucean-aparitie-incendiara-fara-chiloti-cum-a-aparut-la-filmarilor-noului-clip http://ph-online.ro/monden-national/item/85690-cristina-pucean-aparitie-incendiara-fara-chiloti-cum-a-aparut-la-filmarilor-noului-clip Cristina Pucean, apariţie incendiară fără chiloţi! Cum a apărut la filmărilor noului clip

Cristina Pucean este mai încrezătoare în propriile forţe pe zi ce trece. Dansatoarea preferată a maneliştilor a uimit cu îndrăzneala de care a dat dovadă recent, atunci când s-a afişat... fără chiloţi!

Blonda a participat astăzi la filmările unui videoclip, iar ţinuta ei a fost incendiară. A depăşit orice costum de dans, chiar dacă a purtat o rochie până la genunchi.


Ceea ce a ieşit cel mai mult în evidenţă a fost faptul că dansatoarea nu a purtat chiloţi, iar acest lucru s-a văzut prin crăpătura largă a rochiei.

Cristina Nicoleta Pucean este deja una dintre fetele nelipsite de la petrecerile la care se cântă manele. Ea s-a făcut remarcată datorită mişcărilor provocatoare ritmurile orientale.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) National Thu, 25 May 2017 14:20:58 +0300
Programul traseelor care merg la Parcul Industrial Ploieşti şi al traseului 40barat, în minivacanţa de Rusalii http://ph-online.ro/eveniment/item/85689-programul-traseelor-care-merg-la-parcul-industrial-ploiesti-si-al-traseului-40barat-in-minivacanta-de-rusalii http://ph-online.ro/eveniment/item/85689-programul-traseelor-care-merg-la-parcul-industrial-ploiesti-si-al-traseului-40barat-in-minivacanta-de-rusalii Programul traseelor care merg la Parcul Industrial Ploieşti şi al traseului 40barat, în minivacanţa de Rusalii

In zilele de 1 si 2 iunie 2017 pentru Parcul Industrial Ploiesti se asigura transport dupa program normal de lucru, conform cu ativitatea agentilor economici din zona.

In ziua de 5.06.2017, S.C. T.C.E. S.A. Ploiesti lucreaza cu program de zi de duminica la traseele urbane.

In data de 2.06.2017 se va asigura traseul 40b Hale Catedrala – Parc Constantin Stere care va circula dupa programul de sambata-duminica, respectiv :

PLECĂRI DE LA HALE CATEDRALĂ

9:00 10:00 11:00 12:05 13:05 13:35 14:05 14:35 15:05 15:35 16:05 16:35 17:05 17:35 18:05 18:35
19:05


PLECĂRI DE LA PARC CONSTANTIN STERE


9:30 10:30 11:30 12:30 13:30 14:00 14:30 15:00 15:30 16:00 16:30 17:00 17:30 18:00 18:30 19:00
19:30

]]>
roxana@ph-online.ro (Admin.R) Eveniment Thu, 25 May 2017 14:19:56 +0300
JCI Prahova organizeaza workshop-ul "Femeia, între familie şi carieră" http://ph-online.ro/eveniment/item/85688-jci-prahova-organizeaza-workshop-ul-femeia-intre-familie-si-cariera http://ph-online.ro/eveniment/item/85688-jci-prahova-organizeaza-workshop-ul-femeia-intre-familie-si-cariera JCI Prahova organizeaza workshop-ul

Junior Chamber Internaţional (JCI) Prahova organizeaza, sambata, 27 mai, workshop-ul "Femeia, între familie şi carieră". Evenimentul va avea loc incepand cu ora 11 la Palatul Culturii din Ploiesti.

 

Speakerii la workshopul de dezvoltare personală vor fi :
Mihaela Tatu , Nico Matei , Claudia Iordache

Rezerva bilet aici: https://goo.gl/forms/TVRrW2FggzBUTnRs1

Invitati : 

Laurentiu Dudau - fondatorul programului Robokid (pentru parintii care se confrunta cu probleme legate de controlul programelor online pentru copii)

Eduard Stoica - finalistul de la emisiunea "Românii au talent" un copil talentat, ambitios si dornic sa ne incante in ziua evenimentului prin intermediul melodiilor sale.

Preţ bilet: 130 lei/persoană - include atât masa de prânz şi coffe break dar şi numeroase premii pentru TOȚI participanții: voucher în valoare de 270 de lei oferit de Eva Salon pentru epilare definitivă, vouchere cu reducere de 25% pentru micropigmentarea sprâncenelor oferite de Ioana Pohoaţă şi obiecte hand made realizate de Raluca Enver.

Rezerva bilet aici: https://goo.gl/forms/TVRrW2FggzBUTnRs1

Va exista şi o TOMBOLĂ din care puteţi câştiga 20 de vouchere oferite de Andreea Rădulescu - Hollywood Experience Beauty Salon (coafat/tuns , machiaj profesional,masaj, extensii gene, manichiură - Monica Burbutan) produse oferite de AVON , Asociatia Sportiva Intoarce-te la sport oferă 10 abonamente personalizate si numeroase ședințe la alegere dintr-o paleta larga de clase aerobic-fitness cat si anamneze personale sau grup de min.3 persoane., foto (individuale/familie) . 

Toate fondurile rezultate în urma acestui proiect vor fi folosite în scopuri umanitare.

]]>
admin@ph-online.ro (Admin.A) Eveniment Thu, 25 May 2017 14:19:38 +0300
Costum de baie Pola silver - de la Marko http://ph-online.ro/oferte-promotii/item/85687-costum-de-baie-pola-silver-de-la-marko http://ph-online.ro/oferte-promotii/item/85687-costum-de-baie-pola-silver-de-la-marko Costum de baie Pola silver - de la Marko

Costum de baie format din 2 piese: sutien triunghi, cupa este intarita si are burete push-up detasabil, ajustabil dupa gat accesorizat cu detalii metalice si slip clasic ajustabil in parti.

 

 

Pola silver este un costum elegant, stilat, feminin si sexy. Extrem de atragator prin simplitate, subliniaza gratia si rafinamentul femeii care stie sa aleaga cu mult gust.

0723 21 2563 / 0723 21 CLOE - Comenzi telefonice
Luni - Vineri: 09:00-21:00

http://www.cloe.ro/cumpara/costum-de-baie-pola-silver-de-la-marko-9743

]]>
cristina@ph-online.ro (Admin.I) Oferte & Promotii Thu, 25 May 2017 14:17:23 +0300