O cetate din România proiectată sub formă de stea îi fascinează pe specialiști

Publicat in Ştiri Naţionale 18 Aprilie 2017 701 ori
Google+ WhatsApp
O cetate din România proiectată sub formă de stea îi fascinează pe specialiști
O cetate din România proiectată sub formă de stea îi fascinează pe specialiști

În țara noastră există doar cinci vestite cetăți care, fiind văzute de sus, au formă de stea, fiind clădite în stil „Vauban” – după numele strategului francez Sebastien Le Prestre Vauban (1633-1707). Una dintre ele este Cetatea Aradului, construită la porunca Mariei Tereza, împărăteasa Austriei, pe țărmul Mureșului.

 

 

Operațiunuile de construire a cetății au durat două decenii, demarând în anul 1763. Complexul sistem de fortificații al Cetății Aradului este imens, anasamblul având dimensiuni faraonice, o lungime de 1,2 kilometri și o lățime de 0,9 kilometri. Zidurile cetății sunt masive, având o grosime de circa 300 de centimetri. În scop defensiv, în afară de zidurile impresionante, Cetatea Aradului mai era înconjurată și de șanțuri cu apă.

In perioada ridicării Cetății, austriecii aveau planuri mari, dar deloc agreate de către arădeni. Voiau să strămute întreaga urbe a Aradului, pentru a crea loc suficient pentru aplicațiile militare de anvergură, lângă cetate. A fost emis, chiar, un ordin de strămutare, dar opoziția dârză a cetățenilor le-a făcut pe autorități să abandoneze ideea.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office