Rezultate parțiale în Turcia: Erdogan obține o victorie ZDROBITOARE

Publicat in Ştiri Internaţionale 16 Aprilie 2017 864 ori
Google+ WhatsApp
Rezultate parțiale în Turcia: Erdogan obține o victorie ZDROBITOARE
Rezultate parțiale în Turcia: Erdogan obține o victorie ZDROBITOARE

Voturile în favoarea modificării Constituţiei Turciei care i-ar oferi preşedintelui Recep Tayyip Erdogan prerogative sporite reprezintă 63% din voturile exprimate după numărarea a aproape un sfert din buletine, a transmis duminică postul NTV, citat de Reuters.

Opozanţii reformei erau creditaţi cu un procent de 36,8% după numărarea a 25% din voturi, relatează AFP.

Peste 55 de milioane de turci cu drept de vot au fost chemaţi la urne pentru a spune "da" sau "nu" în privinţa unei reforme constituţionale în 18 puncte care ar institui un sistem prezidenţial cu puteri ample în locul actualului model parlamentar, scrie agerpres.ro. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost cel mai mare promotor al reformei, pe care o consideră necesară pentru a obţine o mai mare stabilitate şi a garanta astfel mai eficient creşterea economică şi securitatea. Atât Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, de guvernământ), cât şi Mişcarea Acţiunii Naţionaliste (MHP, dreapta) au susţinut reforma, în timp ce opoziţia social-democrată şi cea prokurdă au respins-o.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office