80 de mari contribuabili urmează să fie verificați de Fisc în perioada următoare, anunță ANAF

Publicat in Ştiri Naţionale 12 Aprilie 2017 399 ori
Google+ WhatsApp
80 de mari contribuabili urmează să fie verificați de Fisc în perioada următoare, anunță ANAF
80 de mari contribuabili urmează să fie verificați de Fisc în perioada următoare, anunță ANAF

80 de mari contribuabili urmează să fie verificați de Fisc în perioada următoare. Agenția Națională de Administrare Fiscală a precizat într-un comunicat de presă că acești contribuabili sunt considerați cu risc fiscal ridicat. În plus, companiile vizate nu au fost verificate în ultima perioadă.

 

 

ANAF a precizat într-un comunicat de presă că în perioada imediat următoare vor avea loc mai multe controale la companii mari. Măsura vine în contextul în care fiscul trebuie să colecteze tot mai mulți bani la bugetul statului.
Agenția a adăugat că ”un accent deosebit va fi pus pe ”societățile din domeniul financiar bancar și contribuabili mijlocii. Astfel, structurile teritoriale ale ANAF au fost împuternicite să verifice 80 de mari contribuabili considerați cu risc fiscal ridicat.
În comunicat se precizează că aproape jumătate dintre companiile mari nu au fost verificate în perioadele anterioare, din cauza lipsei capacitãţii de inspecţie din anii precedenţi.

Totuși aceşti contribuabili au fãcut obiectul unei analize de risc pe baza mai multor criterii precum marja de profit, neconcordanţe între declaraţiile fiscale depuse şi tranzacţii cu firme inactive sau radiate.

La sfârșitul acestei săptămâni, șeful ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, ar urma să-i prezinte premierului Sorin Grindeanu toate măsurile luate pentru creșterea încasărilor la bugetul statului.

ANAF a colectat 50,4 miliarde lei în primele trei luni ale anului, cu 1,3% mai mult decât perioada similară a anului trecut, a anunțat Agenția Națională de Administrare Fiscală.

ANAF precizează că a colectat la bugetul de stat suma de 50,4 miliarde lei pe fondul implementării măsurilor de îmbunătățire a colectării și conformării voluntare. Față de perioada similară a anului trecut, venitul colectat este cu 1,3% mai mare. În primul trimestru al anului 2016, ANAF a colectat la bugetul de stat 49,79 miliarde de lei. Numai în luna martie 2017, ANAF a colectat 18,4 miliarde de lei, ceea ce înseamnă cu 5,2% mai mult decât martie 2016, când au fost colectate 17,5 miliarde de lei.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office