Vești PROASTE pentru cupluri: S-a propus interzicerea căsătoriilor la Poarta Sărutului

Publicat in Ştiri Naţionale 19 Martie 2017 124 ori
Google+ WhatsApp
Vești PROASTE pentru cupluri: S-a propus interzicerea căsătoriilor la Poarta Sărutului
Vești PROASTE pentru cupluri: S-a propus interzicerea căsătoriilor la Poarta Sărutului

Directorul ICR, Radu Boroianu, a solicitat conducerii Primăriei Târgu-Jiu să interzică oficializarea căsătoriilor lângă Poarta Sărutului. De-a lungul timpului, mai mulți reprezentanți ai cercurilor culturale au atras atenția că opera lui Constantin Brâncuși este un monument funerar dedicat eroilor din Primul Război Mondial, semnificația ei neavând legătură cu astfel de manifestări nupțiale.

 

"Nu este doar părerea domnului Boroianu în legătură cu acest subiect. Au mai fost discuții de-a lungul timpului, oameni de cultură sau cu o anumită experiență sau anumită pregătire în domeniu spun că nu ar fi normale aceste căsătorii la Poarta Sărutului. Noi, ca administrație, va trebui să ascultăm toate argumentele în acest sens. (...) De-a lungul timpului a apărut această cutumă, acest obicei în rândul populației de a merge să se căsătorească la Poarta Sărutului, acum nu le putem interzice cetățenilor nici să nu se mai sărute sub Poarta Sărutului. Fiecare a perceput monumentul așa cum a considerat de cuviință. Este adevărat că este ridicat în cinstea eroilor neamului și în acest sens părerea mea personală este că îl putem considera un omagiu, ca atunci când trăim o clipă fericită din viață să mergem lângă acest monument", a spus Adrian Tudor, viceprimarul municipiului, citat de agerpres.ro

Acesta a adăugat că va supune membrilor Consiliului științific din cadrul Centrului de Cercetare "Constantin Brâncuși" sesizările legate de oficierea căsătoriilor, fiind așteptate și puncte de vedere din partea cetățenilor.

''Noi avem un Consiliu științific al Centrului de Cercetare unde sunt oameni cu pregătire în domeniu, de diferite profesii, dar care au tangență cu actul cultural, o să supunem atenției, așteptăm și alte puncte de vedere. E binevenită o astfel de dezbatere pentru că, în fond, este o provocare în tot ce ne-a lăsat Constantin Brâncuși", a conchis Adrian Tudor.

De aproximativ 12 ani, reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu oficiază căsătorii la Poarta Sărutului atât în noaptea de Revelion, cât și de Dragobete.

Realestate Paulesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office