Practici necurate la ISCIR

Publicat in Ştiri Naţionale 17 Martie 2017 722 ori
Google+ WhatsApp
Practici necurate la ISCIR
Practici necurate la ISCIR

In articolul ce urmeaza este vorba despre o ramura a Ministerului Economiei si anume: Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, cuboscuta sub denumirea de ISCIR. Aceasta a fost înființată ca o organizație tehnică de stat, prin Legea nr. 491/12.02.1910 și Legea nr. 1050/04.04.1928.

 

În prezent, ISCIR este organul de specialitate al administrației centrale, responsabil în numele statului pentru asigurarea măsurilor de funcționare în condiții de siguranță a instalațiilor și echipamentelor, stabilit prin Legea nr. 64/2008 privind funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor sub presiune, instalațiilor de ridicat și a aparatelor consumatoare de combustibil, republicată în data de 08.07.2011.

ISCIR este impartita in 5 inspectii teritoriale: Bucuresti, Bacau, Brasov, Sibiu si Oradea, fiecare din ele reprezentand o anumita regiune a tarii. Peste toate aceste inspectii exista in Inspector de Stat Sef, la nivel de tara. Pana aici nimic anormal. O organizare buna, menita sa asigure functionarea perfecta in domeniul de activitate.

De aici, insa, lucrurile iau o intorsatura cel putin dubioasa. In urma cu aproape un an, dupa demisia sefului institutiei, Inspector de Stat Sef a devenit dl. TRIFAN Eugen. Acesta fusese inspector adjunct si a urcat in rang desi nu a fost numit sau sustinut de nimeni din ministerul de care apartine ISCIR.

Lucrurile au decurs normal pentru o scurta perioada, dupa care, vazand ca nu este "deranjat" de nimeni de la "economie" (desi partidele aflate la guvernare s au schimbat des in ultimii ani), dl Trifan a inceput sa caute motive pentru a indeparta oamenii vechi din posturile cheie, oameni care isi facusera datoria foarte bine pana in prezent. Si cum pe linie de serviciu nu a reusit sa gaseasca nicio portita a "inventat" ceva: stiind din perioada in care fusese adjunct faptul ca toti sefii de inspectii teritoriale trebuie sa primeasca aviz pozitiv pentru obtinerea certificatului ORNIS,dar stiind ca nu exista niciun motiv in baza carui un inspector care a avut ani la rand acest aviz sa primeasca raspuns negativ, din senin, a intocmit niste referate prin care isi expunea parerea "sincera" conform careia inspectorul sef de la IT.... "nu prezinta garantii pentru a avea ORNIS". A anuntat apoi faptul ca in baza raspunsului negativ cu privire la certificatul ORNIS este NEVOIT sa schimbe din functie sefi de ITuri (inspectii teritoriale). Rugat sa prezinte avizul negativ acesta a declarat (nu o data) ca "l a ars". Cu alte cuvinte "crede-ma pe mine ca desi esti bun si ani la rand nu ai avut nicio problema, acum de cand am ajuns eu sef pe tara, brusc nu mai poti. Dovada nu am, ca am ars-o. Nu am arhivat-o, nu nimic. Tu crede-ma si pleaca" .... Si toate acestea pentru a readuce in structura persoane apropiate, iesite deja la pensie, apropiate, pare-se, de un partid aflat in opozitie. Intr-o institutie guvernata de un minister PSD face legea un om care aduce "sub" el oameni apropiati de alte partide in detrimentul unor oameni nepatati si competenti. Pana cand...?!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office