Urmeaza sa te casatoresti si nu stii mai nimic despre actele necesare? Citeste aici

Publicat in Ştiri Naţionale 15 Septembrie 2011 Actualizat: 15 Septembrie 2011 2092 ori
Google+ WhatsApp
Urmeaza sa te casatoresti si nu stii mai nimic despre actele necesare? Citeste aici
Urmeaza sa te casatoresti si nu stii mai nimic despre actele necesare? Citeste aici

Cei care doresc sa isi uneasca destinele in fata ofiterului de stare civila trebuie sa se prezinte cu dosarul complet cu zece zile inainte de fericita zi. Cei doi soti trebuie sa se prezinte personal la Starea Civila pentru a depune toate actele. Tot aici ei vor completa si o declaratie prin care isi anunta intentia de casatorie.


Ora si data oficierii se stabileste de catre ofiterul de stare civila, in functie de dorintele celor doi miri, dar si de posibilitatile conferite de programul serviciului.

Autoritatea locala aduce la cunostinta publicului casatoriile care urmeaza sa fie oficiate, prin afisare la sediul institutiei. Cununia civila poate fi realizata numai in localitatea in care isi are domiciliul stabil cel putin unul dintre cei doi soti.

 

Acte necesare pentru casatorie

La dosar vei depune actele de identitate sau pasapoartele (pentru cetatenii straini si pentru cetatenii romani care domiciliaza in strainatate), original si copie, valabile la data depunerii actelor si la data incheierii casatoriei, certificatele de nastere in original si copie, certificatele medicale prenuptiale (valabile doua saptamani de la data emiterii si care trebuie sa cuprinda mentiunea expresa ca persoana in cauza se poate casatori).

Pentru cei care nu sunt la prima casatorie, pe langa actele mentionate mai sus, in functie de situatie, solicitantii mai au nevoie si de alte acte. Cei divortati vor aduce si sentinta de divort in doua exemplare, ambele ramase definitive si legalizate. Cei care au ramas vaduvi vor aduce certificatul de deces, in original si copie.

In cazul in care din casatoria anterioara au rezultat copii si acestia sunt in ingrijirea sotului sau sotiei care se recasatoreste, se vor prezenta certificatele de nastere in oiginal si copie.

In momentul in care vei scoate actele, trebuie sa ai alaturi doi martori, care sa aiba asupra lor buletinele de identitate valabile.

Casatoria se poate incheia la expirarea termenului de zece zile in care se cuprinde atat ziua in care a fost facuta declaratia de casatorie, cat si ziua in care se oficiaza casatoria. Dupa expirarea termenului de zece zile, casatoria se poate incheia numai pana la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale.

Taxa pentru ofcierea casatoriei in zilele de sambata si duminica este de 96 de lei. Daca vrei un fotograf la cununia civila, mai trebuie sa achiti si o taxa de 25 de lei, iar pentru cameraman inca o taxa de 40 de lei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.