Elveţienii NU vor cel mai mare salariu minim din lume

Publicat in Ştiri Internaţionale 19 Mai 2014 1953 ori
Google+ WhatsApp
Elveţienii NU vor cel mai mare salariu minim din lume
Elveţienii NU vor cel mai mare salariu minim din lume

Elveţienii nu doresc să aibă cel mai mare salariu minim pe economie din lume, în valoare de 3.300 de euro. Ei au votat într-un procent covârşitor de 76% împotriva introducerii salariului minim, care este de 17 ori mai mare decât cel din România. În prezent, ţara nu are un prag minim pentru venituri, dar mai bine de jumătate dintre cei care lucrează primesc peste 5.000 de euro lunar.

 

 


Elveţia, una dintre cele mai bogate ţări din lume, a respins propunerea introducerii unui salariu minim lunar de 3.300 de euro, pe motivul că ar împovăra economia. Elveţienii sunt de părere că aplicarea unei astfel de măsuri i-ar fi afectat cel mai mult pe micii întreprinzători, care nu şi-ar permite să-şi plătească angajaţii, potrivit AlJazeera.


"Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem ar fi: clientului îi va conveni să plătească mai mult? Şi asta pentru că atunci când va trebui să dăm angajaţilor aproape 3.300 de euro va trebui să creştem şi preţurile. Pentru o cafea simplă clientul va trebui să plătească 5 sau 6 euro", a declarat Florian Weber, proprietarul unui restaurant.Introducerea unui salariu minim ar fi adus cu sine creşterea costurilor de producţie şi a numărului şomerilor.Unul dintre motivele invocate de sindicate şi de partidele de stânga elveţiene, pentru un salariu minim de 3.300 de euro, a fost justificat, însă, de costul ridicat al vieţii din ţara cantoanelor.Costul mâncării, al chiriilor şi al asigurărilor fac din Elveţia una dintre ţările cu cel mai ridicat cost al vieţii din întreaga lume.

 

Tot în cadrul aceluiaşi referendum, 53% dintre elveţieni s-au opus cumpărării a 22 de avioane de luptă suedeze.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.