România, obligată de von der Leyen să-și închidă termocentralele! Comisia Europeană ne vrea săraci, plini de datorii și ținuți în frig!

Publicat in Ştiri Naţionale 27 Octombrie 2022 441 ori
Google+ WhatsApp
România, obligată de von der Leyen să-și închidă termocentralele! Comisia Europeană ne vrea săraci, plini de datorii și ținuți în frig!
România, obligată de von der Leyen să-și închidă termocentralele! Comisia Europeană ne vrea săraci, plini de datorii și ținuți în frig!

După ce recent președintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a pus accent pe faptul că e nevoie să fie oprită urgent închiderea celor două grupuri energetice pe cărbune de la Turceni și Rovinari, cerându-i premierului Ciucă, în contextul vizitei sale la Bruxelles, să explice Comisiei Europene „că nu putem pune în pericol stabilitatea sistemului energetic național", s-a aflat la ce soluție de compromis s-ar fi ajuns cu reprezentanții acestui for european, în urma unor discuții.

România trebuie să închidă termocentralele pe cărbune din Complexul Energetic Oltenia până la finalul anului în curs. Adică în mai puțin de două luni. Totul, ca parte a jaloanelor din arhidiscutatul deja PNRR, Planul Național de Redresare și Reziliență. În caz contrar, ar urma să se piardă peste un miliard de euro din banii deja primiți de la Comisia Europeană, titrează joi știripesurse.ro.

Care ar fi varianta de compromis
În tot acest context, s-a aflat, în baza unor surse guvernamentale, citate de site-ul menționat, că s-ar fi ajuns la o variantă de compromis cu reprezentanții Comisiei Europene.

Care ar fi această vehiculată soluție? Aceea că termocentralele ar urma să fie trecute în conservare, în loc să fie închise direct.

Ceea ce presupune că, în situația unor vârfuri de cerere de energie electrică, termocentralele ar putea fi pornite în orice moment.

Zamfir: Trebuie oprită urgent închiderea celor două grupuri energetice pe cărbune de la Turceni și Rovinari!
„Trebuie oprită urgent închiderea celor două grupuri energetice pe cărbune de la Turceni și Rovinari!

Prim ministrul Ciucă trebuie să explice Comisiei Europene că nu putem pune în pericol stabilitatea sistemului energetic național pentru că niste neisprăviți din minister au făcut un calendar de închidere/ deschidere de capacități de producție absolut nerealist!
România a ajuns-din cauza politicilor dezastruase ale ministerului Energiei- să importe 10% din necesarul de energie electrica și 13,5% din necesarul de cărbune!

Dle prim ministru, dați ordinul: La loc comanda, dle Popescu!", a cerut, în urmă cu trei zile, pe Facebook, senatorul PSD Daniel Zamfir.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.