Cum se împarte averea uriaşă a Reginei Elisabeta. Casa Regală deţine un imperiu imobiliar de 28 de miliarde de lire sterline

Publicat in Ştiri Internaţionale 19 Septembrie 2022 908 ori
Google+ WhatsApp
Cum se împarte averea uriaşă a Reginei Elisabeta. Casa Regală deţine un imperiu imobiliar de 28 de miliarde de lire sterline
Cum se împarte averea uriaşă a Reginei Elisabeta. Casa Regală deţine un imperiu imobiliar de 28 de miliarde de lire sterline

Averea personală a Reginei Elisabeta a fost evaluată la 370 de milioane de lire sterline, conform jurnaliştilor de la Sunday Times. O parte din această sumă este cunoscută şi gestionată de guvern, iar cealaltă parte este privată. În acelaşi timp, Casa Regală deţine şi un fond care datează din Evul Mediu cu o valoare care se ridică la peste 500 de milioane de lire sterline. Aici vorbim de peste 300 de proprietăţi, spaţii comerciale în centrul Londrei, dar şi mii de hectare de teren.

 

Regina a lăsat moștenire o avere uriaşă în obiecte de artă, bijuterii şi investiții imobiliare, dar și cele două castele - Sandrigham și Balmoral. Doar Bijuteriile Coroanei ar valora 3 milioane de lire sterline.

Regele Charles al III-lea nu va moșteni automat toate proprietățile din Crown Estate și nici întreaga avere a familiei regale.
În schimb, va primi bunurile pe care mama sa i le-a desemnat în mod personal.

Casa Regală are în subordine un imperiu imobiliar în valoare de 28 de miliarde de lire sterline, însă monarhul nu poate vinde proprietățile.
Este vorba depsre "Privy Purse", o colecție de proprietăți și bunuri ținute într-un fond ce datează din secolul XIV. Acestea reprezintă veniturile private ale monarhului, care sunt date mai departe fiecărui succesor în parte. Nu sunt impozitate și alimentează o bună parte din turismul britanic.

Odată cu venirea la tron a tatălui său, averea prinţului William s-a mărit considerabil. Dupa primirea titulaturii de Duce de Cornwall, acesta moşteneşte automat şi Ducatul de Cornwall, care a aparţinut tatălui său.

Evaluată la un miliard de lire sterline, proprietatea de peste 50.000 de hectare îl face pe William unul dintre cei mai mari proprietari de pământ din Anglia la ora actuală.Costurile legate de atribuțiile oficiale ale familiei regale, cât și cele necesare pentru administrarea proprietăților ocupate sunt plătite dintr-o sumă pe care guvernul o oferă anual.

Spre exemplu, în 2017 și 2018, Familia Regală a Marii Britanii a primit aproximativ 100 de milioane de dolari de la guvernul de la Londra.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.