De la o extrema la alta! Situație incredibilă în SUA: profesorii albi vor fi concediați înaintea celor de culoare

Publicat in Ştiri Internaţionale 16 August 2022 475 ori
Google+ WhatsApp
De la o extrema la alta! Situație incredibilă în SUA: profesorii albi vor fi concediați înaintea celor de culoare
De la o extrema la alta! Situație incredibilă în SUA: profesorii albi vor fi concediați înaintea celor de culoare

Un acord între sindicatul Federației Profesorilor din Minneapolis și districtul școlar prevede că profesorii albi vor fi concediați înaintea profesorilor de culoare, indiferent de vechimea acestora, relatează Fox News.

Acordul, la care s-a ajuns pentru a pune capăt unei greve de două săptămâni a profesorilor în primăvara anului trecut, prevede că, începând din acest an școlar, „în cazul în care concediază un profesor care este membru al unei populații subreprezentate în rândul profesorilor licențiați din cadrul unității, districtul va concedia următorul profesor cu cea mai mică vechime, care nu este membru al unei populații subreprezentate".

Concedierea profesorilor este procesul prin care personalul este redus într-o anumită școală din cauza scăderii numărului de înscrieri, a finanțării sau din alte motive, informează Mediafax.

Acordul mai spune că, atunci când reintegrează profesori, „districtul va acorda prioritate rechemării unui profesor care face parte dintr-o populație subreprezentată în rândul profesorilor autorizați din district".

Potrivit acordului, scopul politicilor este de a rezolva „discriminarea din trecut" din partea districtului, care, potrivit acordului, „a avut un impact disproporționat asupra angajării profesorilor subreprezentați în district, în comparație cu piața muncii și comunitatea relevantă, și a dus la o lipsă de diversitate a profesorilor".

Potrivit Star Tribune, 50 de profesori de culoare își vor pierde posturile în această toamnă din cauza reducerilor legate de pierderile de înscrieri.

Într-un rezumat al acordului, sindicatul spune că politicile vor duce districtul „mai aproape de școli sigure și stabile".

„Elevii au nevoie de educatori care să semene cu ei și cu care să poată relaționa", se arată în document. „Acest limbaj ne oferă capacitatea de a identifica și de a aborda problemele care contribuie la o rotație disproporționat de mare a educatorilor de culoare".

Edward Barlow, profesor de muzică și membru al consiliului executiv al Federației profesorilor din Minneapolis, a declarat pentru Star Tribune că acordul poate fi un „model național" pentru găsirea unor modalități de a păstra profesorii de culoare.

Acordul prevede că aceste politici nu vor mai fi în vigoare atunci când diversitatea profesorilor din district o va reprezenta pe cea a comunității și a pieței muncii.

„Pentru a remedia efectele continue ale discriminării din trecut, Minneapolis Public Schools și Federația profesorilor din Minneapolis (MFT) au convenit de comun acord asupra unui limbaj contractual care vizează sprijinirea recrutării și menținerii în funcție a profesorilor din grupuri subreprezentate în comparație cu piața muncii și cu comunitatea deservită de districtul școlar", a declarat un purtător de cuvânt al Minneapolis Public Schools pentru Fox News Digital.

Federația profesorilor din Minneapolis nu a răspuns la solicitarea a Fox News Digital de a comenta informațiile.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.