Germania va culege ce seamănă: Se va confrunta cu o criză de electricitate, din cauza renunţării la gaze

Publicat in Ştiri Internaţionale 26 Iulie 2022 395 ori
Google+ WhatsApp
Germania va culege ce seamănă: Se va confrunta cu o criză de electricitate, din cauza renunţării la gaze
Germania va culege ce seamănă: Se va confrunta cu o criză de electricitate, din cauza renunţării la gaze

Germania riscă se confrunte cu o criză de electricitate în contextul planului Guvernului Olaf Scholz de reducere a consumului de gaze şi de asigurare a încălzirii prin sisteme electrice, potrivit publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ministrul Economiei de la Berlin, Robert Habeck, a semnalat în mai multe rânduri că Germania va trece de la sistemele de încălzire cu gaze şi petrol la aparate electrice, scrie mediafax.ro.

Deocamdată, nu există statistici oficiale ale Guvernului de la Berlin, dar cifrele din industria de profil, mai precis un studiu elaborat de reţeaua Hornbach, arată că, în primul semestru din 2022, numărul sistemelor electrice de încălzire s-a dublat. Iar, din iulie, cererea pentru astfel de aparate s-a amplificat. "Dacă lucrurile merg în această direcţie, până la sfârşitul lunii vom înregistra o creştere cu 500% comparativ cu luna iulie a anului trecut", a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Experţii în energie privesc cu îngrijorare actuala situaţie. "Dacă aparatele de încălzire pe bază de electricitate vor fi pornite de milioane de oameni în serile friguroase de iarnă, acest lucru ar putea genera riscuri pentru reţelele de electricitate. Dacă doar 10% din sistemele casnice de încălzire vor deveni electrice, reţeaua va fi suprasolicitată", avertizează Marco Wünsch, şeful Diviziei electrice a Institutului de analize Prognos.

Ministerul german al Economiei a anunţat săptămâna trecută că va iniţia o serie de teste pentru verificarea capacităţii de rezistenţă a reţelelor electrice.

În plus, în contextul sancţiunilor impuse Rusiei din cauza invaziei în Ucraina, situaţie care a generat riscuri privind alimentarea cu gaze, Guvernul Olaf Scholz a semnalat că ar putea să prelungească funcţionarea centralelor nucleare pentru asigurarea necesarului de electricitate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.