Și alții își bat joc de oameni! Țara care a redus prețul combustibililor cu 10 cenți, pe modelul România-50 de bani

Publicat in Ştiri Internaţionale 27 Iunie 2022 2646 ori
Google+ WhatsApp
Și alții își bat joc de oameni! Țara care a redus prețul combustibililor cu 10 cenți, pe modelul România-50 de bani
Și alții își bat joc de oameni! Țara care a redus prețul combustibililor cu 10 cenți, pe modelul România-50 de bani

Președintele ecuadorian Guillermo Lasso a anunțat duminică o reducere a prețului la carburanți, deși aceasta a fost mai mică decât solicitările a mii de indigeni care au protestat și au blocat o parte a țării în ultimele două săptămâni.

„Am decis să reduc prețul benzinei cu 10 cenți (dintr-un dolar) pe galon (3,78 litri) și prețul motorinei, de asemenea, cu 10 cenți pe galon", a declarat președintele ecuadorian într-un discurs la radio și televiziune.

Producția de petrol, la „nivel critic"

Această reducere va duce prețul motorinei la 1,80 dolari și al benzinei la 2,45 dolari, în timp ce puternica Confederație a Naționalităților Indigene din Ecuador (Conaie), care a condus protestele, a cerut o reducere a prețului carburanților la 1,50 și 2,10 dolari. În mai puțin de un an, prețul motorinei a crescut cu 90% (până la 1,90 dolari), iar benzina cu 46% (până la 2,55 dolari).

„Ecuadorienii care caută dialogul vor găsi un guvern cu mâna întinsă. Cei care caută haosul, violența și terorismul vor găsi toată forța legii", a dat asigurări președintele Lasso, vorbind la câteva ore după reluarea în parlament a unei dezbateri privind posibila sa destituire, scrie Le Figaro.

Începând cu 13 iunie, mii de manifestanți indigeni s-au mobilizat în toată țara pentru a protesta împotriva creșterii costului vieții și pentru a cere o reducere a prețului combustibililor.

Violențele dintre manifestanți și poliție s-au soldat cu șase morți, potrivit unui ONG pentru drepturile omului. Aproximativ 500 de persoane au fost rănite – civili, polițiști și militari – potrivit diferitelor surse. Capitala Quito este în mare parte paralizată, iar accesele sunt blocate de numeroase baraje rutiere. Demonstranții au încercat de două ori, joi și vineri, să intre în clădirea Adunării Naționale, dar au fost respinși de poliție.

Producția de petrol a Ecuadorului se află la un „nivel critic" și va înceta în 48 de ore dacă protestele și blocadele continuă, a declarat duminică Ministerul Energiei, referindu-se la producția deja redusă la 50% din nivelul normal.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.