Franța a ieșit în stradă. „Nici Macron, nici Le Pen, REVOLUȚIE!” / Violențe în mai multe orașe după rezultatele alegerilor

Publicat in Ştiri Internaţionale 26 Aprilie 2022 Actualizat: 26 Aprilie 2022 2087 ori
Google+ WhatsApp
Franța a ieșit în stradă. „Nici Macron, nici Le Pen, REVOLUȚIE!” / Violențe în mai multe orașe după rezultatele alegerilor
Franța a ieșit în stradă. „Nici Macron, nici Le Pen, REVOLUȚIE!” / Violențe în mai multe orașe după rezultatele alegerilor

Câteva sute de manifestanți, în principal tineri „antifasciști" și „anticapitaliști", au protestat duminică seara împotriva realegerii lui Emmanuel Macron în fruntea țării. Manifestații au avut loc în câteva orașe din Franța, marcate de incidente la Rennes, precum și la Paris.

„Jos statul, polițiștii și fasciștii"
La scurt timp după anunțul victoriei președintelui în exercițiu asupra lui Marine Le Pen, aproximativ 250 de manifestanți s-au adunat în centrul orașului Rennes, în ciuda desfășurării mari a poliției.

Manifestanții au desfășurat un banner pe care scria „Ceea ce nu vom obține de la urnele de vot, vom obține prin proteste în stradă", înainte de a pleca în procesiune strigând „Macron ne face război și poliția la fel" sau „Jos statul, polițiștii și fasciștii".

Demonstranții au dat foc la mai multe pubele, obligând pompierii să intervină în trei rânduri, potrivit prefecturii, care a interzis manifestația. Poliția a tras cu gaze lacrimogene în apropierea canalului care traversează Rennes.

„Vrem să manifestăm pentru a arăta că nu o vrem deloc pe Le Pen, dar nici pe Macron", a declarat pentru AFP Nora, o studentă de 21 de ani. „Trebuie să ne organizăm pentru a găsi o contra-putere". Doi manifestanți au fost arestați în cursul serii, potrivit prefecturii.

„Marine Le Pen este dezgustătoare, Manu Macron este dezgustător"

În centrul Parisului, între 250 și 300 de manifestanți „antifa" au mărșăluit strigând „Macron, pleacă", ciocnindu-se uneori cu poliția. Ei au pornit de la Halles și au scandat „Marine Le Pen este dezgustătoare, „Manu Macron este dezgustător" până la Place de la République, înconjurați de o mare prezență polițienească.

Simon, un parizian în vârstă de 23 de ani, care nu a dorit să-și dea numele, s-a declarat „îngrijorat de climă": „Nu vom ajunge la vârsta adultă!. Citiți IPCC (Grupul interguvernamental privind schimbările climatice). De aceea mă aflu aici în seara asta".

„Este nevoie de revoluție"

În centrul orașului Nantes, un grup de aproximativ 400-500 de persoane a pornit în spatele unui banner pe care scria „Este nevoie de revoluție".

La Toulouse, aproximativ 500 de persoane au participat, de asemenea, la o manifestație cu sloganul „Nici Macron, nici Le Pen, revoluție!".

„Începem cinci ani de liberalism, cu o oligarhie pariziană care a făcut mult rău țării", a declarat un protestatar.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.