O agenție de turism denunță: `Tinerii care s-au vaccinat anti-Covid repede sunt acum curcanii dintr-o farsă`

Publicat in Ştiri Internaţionale 04 Februarie 2022 2003 ori
Google+ WhatsApp
O agenție de turism denunță: `Tinerii care s-au vaccinat anti-Covid repede sunt acum curcanii dintr-o farsă`
O agenție de turism denunță: `Tinerii care s-au vaccinat anti-Covid repede sunt acum curcanii dintr-o farsă`

Tinerii care s-au vaccinat repede anti-Covid sunt acum „curcanii dintr-o farsă", a acuzat miercuri o agenție de turism belgiană care organizează vacanțe pentru adolescenți, scrie La Libre Belgique.

Mesajul „Jongerentravel" vine după ce guvernul belgian nu a reușit să ajungă miercuri la un acord privind administrarea celei de-a treia doze „booster" a vaccinurilor anti-Covid pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Săptămâna trecută, Consiliul Superior de Sănătate (CSS) din Belgia a decis să aștepte recomandarea Agenției Europene a Medicamentului (EMA) și mai multe dovezi științifice înainte de a formula un aviz cu privire la dozele „booster" pentru adolescenți.

Jongerentravel, o companie care organizează vacanțe pentru tineri în actualul sezon de schi, și-a exprimat frustrarea față de decizie deoarece unele țări, printre care și Austria, cer ca persoanele să fie vaccinate cu doza „booster" dacă au trecut mai mult de 6 luni de la rapel.

Autoritățile austriece au fost de acord să facă o excepție și să mărească valabilitatea certificatului de vaccinare de la 6 la 7 luni, dar asta nu schimbă nimic pentru tinerii care au ales să se vaccineze anti-Covid la jumătatea anului trecut, imediat după autorizarea vaccinurilor pentru categoria lor de vârstă.

„Sunt afectați cei care s-au vaccinat în iulie, de exemplu. Pot pleca în Austria dar vor trebui să își facă un test PCR la fiecare două zile", denunță agenția de turism belgiană.

Jongerentravel a făcut apel la autoritățile belgiene să găsească rapid o soluție la această problemă, subliniind câte țări europene au autorizat administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-Covid pentru tinerii cu vârsta de sub 18 ani.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.